dziarus Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 panowie potrzebne mi wymiary intercoolera długość , szerokość i przekrój króćców . Przymierzam się do TD dodać literkę I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianp63 Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=intercooler+nissan+terrano+2%2C7&search_scope=category-620&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-aut-1-2-0629 tu masz listę ofert z allegro wszystkie to intercoolery do 2.7 tdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Może lepiej byloby się zastanowić nad jakimś frontowym? One są wydajniejsze chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 damian to że są na alledrogo to ja wiem , pytam tu bo większość to posiadacze tyranów a połowa za nich ma intersrula więc np jadąc rano do roboty wystarczy maskę podnieść i pomierzyć . Badger rozważałem i ten wariant tylko jest problem z jazdą w terenie raz to się moment zapaćka błotem a dwa w razie przebicia patykiem można zassać wodę . Na razie to badam rynek szykuję się z motaniem na jesień teraz kręcę przy dawce paliwa i tubawce , podkręciłem go lekko i wszystko jest ok dostał mocy i ładnie się zbiera ale niestety przy wysokiej temperaturze jaką teraz mamy trochę mi się grzeje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 (edytowane) No niby tak, w terenie jest z nim problem w razie takich wypadków. Może zamiasy visco by mu zaadaptować elektryczne wiatraki takie jak chyba Lemmy miał u siebie? Nie pomogło by to? Edytowane 22 Lipca 2015 przez Badger1s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 No niby tak, w terenie jest z nim problem w razie takich wypadków. Może zamiasy visco by mu zaadaptować elektryczne wiatraki takie jak chyba Lemmy miał u siebie? Nie pomogło by to? Dużo pomogą, zwłaszcza że pracują niezależnie od obrotów silnika. A co do icka, to nie dawałbym go na silnik. Najlepiej z przodu w możliwie najwyższym miejscu. Np. takie coś http://archiwum.allegro.pl/oferta/intercooler-uniwersalny-550x170x65-mm-apexi-style-i3914810531.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Spróbuj z Galopera, sam przystawiam się do montażu, jedna drobna zaleta że ma wbudowany wentylatorWysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Mam fajne twin-wiatraki do opchnięcia ... jakby co Nawet nie trzeba wiskozy demontować do nich bo montuje się je przed chłodnicą Wydajne są potężnie, no wiadomo że i prundu trochę ciągną Myślałem je do siebie założyć jako wspomaganie wiskozy ... tak w razie czego ale jak będziesz reflektował to ne ma problema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 próby uspokojenia temperatury już robiłem , spiąłem wiskozę na sztywno , dołożyłem wiatrak elektryczny wywaliłem termostat i efekt był mizerny , przy większych podjazdach nadal skacze powyżej połowy i jedyne co to po pokonaniu wzniesienia szybciej się schładza silnik . Po rozmowach z mądrymi głowami wiem że aby utrzymać temperaturę w ryzach to trzeba albo zmienić chłodnicę na wydajniejszą co się wiąże z dużymi kosztami około 2000 tyś albo dołożyć intersrula . dzięki łysy za podpowiedź icek galopera wygląda obiecująco bo prócz wiatraka ma boczne wyjścia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Intercooler od tdi nie pasuje do td, przeszkadza w tym pompa podciśnienia za alternatorem, i jest inny wylot z turbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi