mariohyster Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Witam Mam taki problem że podczas skrętu w lewo słychać takie chrupanie/strzelanie w prawym kole, a podczas skrę w prawo słychać metaliczne przerywane tarcie z lewej strony takie wuw,wuw,wuw To pierwsze to myślę że to przegub bo ten dźwięk jest dość charakterystyczny, teraz moje pytanie czy to przegub zewnętrzny ? Bo podobno jest jeszcze wewnętrzny ? Czy wymieniać też z drugiej strony ? Bo czytałem gdzieś że najlepiej wymienić z obu stron. Czy taki przegub będzie ok ? http://allegro.pl/show_item.php?item=5354881574 No i jeszcze co może być przyczyną tego tarcia z drugiej strony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Rozumie,że wszystko dotyczy efektów dźwiękowych podczas jazdy? Najlepiej znajdź jakiś plac-parking i skręć koła na maksa i powoli jedź w koło,raz w jedną ,raz w drugą stronę.To jest najlepszy tester przegubów.Jeżeli w tedy ujawni się chrobotanie,lub inny dźwięk to masz przeguby do roboty.Tylko zafunduj mu jazdę ze dwa trzy kółka z kierownicą na maksa w prawo lub w lewo.Bez zabawy w kręcenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariohyster Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 JACKO29 własnie tak robiłem na parkingu pod tesco i tak efekty występują podczas takiej jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.