robert_76_pl Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Można jakoś ustawić zmniejszyć czułość mikrofonu w aucie. Mam radio daewoo. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan555555 Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Można jakoś ustawić zmniejszyć czułość mikrofonu w aucie. Mam radio daewoo. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Można mechanicznie. Mikrofon jest na suficie przy lusterku , pod osłoną jak na zdjęciu. Trzeba zdjąć osłonę (trochę przesuwając w stronę lusterka tak aby wyhaczyły się plastikowe zaczepy). Sam mikrofon ma osłonkę z pianki. Ja miałem odwrotny problem - notorycznie byłem słabo słyszalny, a po wyjęciu owej pianki jest dużo lepiej. Zawsze można przysłonić. To taki może dziwny sposób, ale u mnie działa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_76_pl Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Można mechanicznie. Mikrofon jest na suficie przy lusterku , pod osłoną jak na zdjęciu. Trzeba zdjąć osłonę (trochę przesuwając w stronę lusterka tak aby wyhaczyły się plastikowe zaczepy). Sam mikrofon ma osłonkę z pianki. Ja miałem odwrotny problem - notorycznie byłem słabo słyszalny, a po wyjęciu owej pianki jest dużo lepiej. Zawsze można przysłonić. To taki może dziwny sposób, ale u mnie działa . Mój jest bardzo czuły i wyłapuje wszystkie dźwięki. Jak ustawiłem środkowe nawiewy na sufit to był słychać tylko szum i rozmówca mnie nie słyszał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 To powyższa metoda raczej nie pomorze - tu raczej w grę wchodzą jakieś elektroniczne filtry częstotliwości, które by odsiały niepotrzebny szum. A ie mechaniczne zakrycie mikrofonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbak Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Witam Panowie ja również miałem problem z czułością mikrofonu (była za mała) - więc rozebrałem go i co? I okazało się że jest tam potencjometr do ustawiania czułości więc zwiększyłem i teraz rozmówcy mówią że słychać mnie rewelacyjnie, tak jak bym rozmawiał przez telefon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gendoo Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Można ustawić czułość mikrofonu podczas rozmowy przy połączeni przez bluetooth. Wystarczy nacisnąć krótko przycisk menu a następnie przekręcając pokrętło od menu/vol regulować w zakresie od -2 do 2 oraz zatwierdzić przyciskiem enter lub back (działa z oryginalnym nissanowskim radiem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.