Gość wojciul Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Ostatnio spalił mi się bezpiecznik odpowiedzialny za świecenie całej deski, a więc włożyłem nowy... Powtórzyło się to już ileś razy, a teraz jeszcze nie działa mi zegarek na środku deski Nie mam teraz żadnego radia, ale sam ciągłem instalację, a więc to raczej nie powinno mieć nic wspólnego... Aha jak otwieram drzwi i mam włączone światła to mi nie piszczy, że mam włączone światła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michalek Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Prawdopobnie masz zwarcie, gdzies w okolicach miejsca na radio, w tamtej wiazce. Powiem Ci ze ja mialem dokładnie ten sam problem w swoim 1.3, pojechalem do elektryka, a on powiedzial ze jakis kabel mial zwarcie, rowniez nie dzialal mi zegarek i podswietlenie zegarów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojciul Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 A tak dokładniej może wiesz który to był kabelek? Bo tam w okolicach radia jest tego od groma i jeszcze trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Odlacz radio, wloz bezpiecznik ktory Ci wywala i zobacz czy nadal bedzie zwarcie. Jak bedzie to kiszka... trzeba bedzie zaglebic sie w kabloszpomotosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michalek Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 U mnie byl to kabelek od plusa do radia, on zwieral, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojciul Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Maciejka ja mam wyciągnięte radyjo bo sprzedałem... A więc jak będę miał czas, to zobaczę czy ten plusoiwy jest w dobrym stanie... Może jakieś łączenie puściło na kostce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yarema Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Ostatnio podobny problem pojawił się w moim N14, tyle że, u mnie oświetlenie deski włącza się dopiero po jakimś czasie od włączenia świateł, czasami to jest kilka sekund czasami kilkaset metrów przejechanych, dosyć to dziwne i niepokojące. Na szczęście zegar działa, ale on ma chyba osobne zasilanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yarema Opublikowano 23 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2005 Problem był większy niż można się było domyślać, deska zgasła całkiem a wraz znią światłe tylnie i i oświetlenie tablicy. Okazało się, że to włącznik świateł, styki się przegrzewają /lata lecą/ i tracą przewodzenie, na razie wystarczyło je wyczyścić papierem ściernym, ale pewnie sytuacja się powtórzy za parę km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwpawel Opublikowano 23 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2005 Jak nie masz podświetlenia deski, nie chodzi zegar i nie masz świateł tylnych to na 100% masz pomylone przewody "plusowe" od radia. Są tam 2 takie przewody (zazwyczaj grubsze od pozostałych). To, że nie masz radia nie ma znaczenia. Być może jeden z nich, nie pamiętam który, jest przetarty i dotyka do masy (może gdzieś jest zaklinowany). Miałem taki problem u siebie. Kombinowałem z dodatkowymi przewodami aż w końcy zaczęło mi się buntować radio i trzeba go było oddać do naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mathias1 Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Witam, bezczelnie się podepnę pod ten temat, bo mam podobny problem, ale u mnie padł tylko zegarek. Tablica jest ok., światła i brzęczyk też. I nie mam radia! Pomocy... To tak ślicznie świeciło. A serio - po prostu nie lubię, jak nie działa to co jest w samochodzie. pzdr Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yarema Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Maciej - Sprawdź bezpieczniki, nie pamiętam który za to odpowiada, ale na pewno jeden z tych pod kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mathias1 Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 Bezpieczniki ok. Jak się dostać do tego zegarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi