intas Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Zawiła i intrygująca to historia,albo kolega plącze sie w zeznaniach ;-)Historia jest od początku taka sama. widzisz inna możliwość na nagle uszkodzenie tłoka? Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 http://olx.pl/oferta/silnik-ka42e-nissan-240sx-200sx-terrano-2-4l-CID5-IDaOpbb.html#4630fa9d75 może pan skui się na 12??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intas Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 http://olx.pl/oferta/silnik-ka42e-nissan-240sx-200sx-terrano-2-4l-CID5-IDaOpbb.html#4630fa9d75 może pan skui się na 12??? Witaj a to Twój silniczek? To cena za kaplet? No właśnie patrzę że 12 trochę lepiej by to chodziło orientujesz się czy wszystko podejdzie zmieści się? Do Tczewa daleko nie mam Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 skui skusi, wybaczcie robie dziś straszne gafy witaj znalazłem ci ten piecyk , ja pochodze z wisły woj. slaskie ,nie z tczewa silnik z wiazką ,to bedzie wymiana nie przerubka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intas Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 skusi, wybaczcie robie dziś straszne gafy witaj znalazłem ci ten piecyk , unk: ja pochodze z wisły woj. slaskie ,nie z tczewa silnik z wiazką ,to bedzie wymiana nie przerubka No tak tylko w tym Góra jest całkiem inna włącznie z zasysem powietrza i pewnie kaputerem ale z ciekawości zadzwonię i spytam. Dziękuję za info Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 skusi, wybaczcie robie dziś straszne gafy witaj znalazłem ci ten piecyk , ja pochodze z wisły woj. slaskie ,nie z tczewa silnik z wiazką ,to bedzie wymiana nie przerubka cena za ten zestaw moim zdaniem smieszna , proponuje dzwonić ,pytać ,dogadywać się,najważniejsze aby ten piec działał więc dobrze by było się ze sprzedającym umówić żeby dał pisemna gwarancje rozruchową ,i w razie W oddanie spowrotem tego złomu nie ...żeby niebyło nieporozumień, remont tego co masz przekroczy 1000 złociszy, więc pomyśl nad tym...... sprzedający pisze w ogłoszeniu że ma do silnika wiązke więc już masz z górki pytanie do starych doświadczonych forumowiczów i nie tylko; czy w obecnych czasach warto jeszcze męczyć się i robić kapitalki silników, jeżeli mamy do dyspozycji rozwinięta i zaopatrzoną giełde i szroty z częściami zamiennymi????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intas Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 cena za ten zestaw moim zdaniem smieszna , proponuje dzwonić ,pytać ,dogadywać się,najważniejsze aby ten piec działał więc dobrze by było się ze sprzedającym umówić żeby dał pisemna gwarancje rozruchową ,i w razie W oddanie spowrotem tego złomu nie ...żeby niebyło nieporozumień, remont tego co masz przekroczy 1000 złociszy, więc pomyśl nad tym...... sprzedający pisze w ogłoszeniu że ma do silnika wiązke więc już masz z górki pytanie do starych doświadczonych forumowiczów i nie tylko; czy w obecnych czasach warto jeszcze męczyć się i robić kapitalki silników, jeżeli mamy do dyspozycji rozwinięta i zaopatrzoną giełde i szroty z częściami zamiennymi????????? Tak na niego patrząc dochodzi rurka przy wydechu tj chyba egr z tego co pamietam w moim jest bardzo mało miejsca nad skrzynia a ciąć tyrana nie chce na przeróbki - przecież to już zabytek - zaraz zadzwonię do zakładu i dowiem się konkretnie o remont. Jeśli trafił by się identyczny silnik skusić bym się odrazu ale tu choćby ze wspomaganiem zasysem powietrza i paroma innymi rzeczami jest inaczej Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Tak na niego patrząc dochodzi rurka przy wydechu tj chyba egr z tego co pamietam w moim jest bardzo mało miejsca nad skrzynia a ciąć tyrana nie chce na przeróbki - przecież to już zabytek - zaraz zadzwonię do zakładu i dowiem się konkretnie o remont. Jeśli trafił by się identyczny silnik skusić bym się odrazu ale tu choćby ze wspomaganiem zasysem powietrza i paroma innymi rzeczami jest inaczej nie spasuje osprzet z twojego silnika czyli kolektor wydechowy? egr idzie zaslepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intas Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 nie spasuje osprzet z twojego silnika czyli kolektor wydechowy? egr idzie zaslepićZnalazłem w Chojnowie ale to śląsk odemnie ok 350- 400 km zależy jak się pojedzie silnik identyczny niby jest gwarancja ale sprzedawca nie mierzył ani ciśnienia ani nic jest tylko wyjęty. Zadzwonię najpierw spytać o regenerację i będę myślał. http://olx.pl/i2/oferta/nissan-terrano-1-2-4-2-7-3-0-duzo-czesci-tanio-rama-silnik-skrzynia-CID5-ID7TTkR.html#:c68cf9d4f6 Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 do tczewa nie masz daleko , pewnie to głupie co teraz powiem , co by się stało jakbyś zabrał na wzór swój silnik jako wzór , miałbyś pewność czy warto kupić tą 12 nissanowską zawsze istnieje ryzyko że jeżeli wyjęty jest silnik z auta to prawdopodobnie to jest bomba , najlepiej jak jeszcze znajduje sie w aucie i można go steścić wtedy można ocenić jego stan, a tak to du.....a!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intas Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 do tczewa nie masz daleko , pewnie to głupie co teraz powiem , co by się stało jakbyś zabrał na wzór swój silnik jako wzór , miałbyś pewność czy warto kupić tą 12 nissanowską zawsze istnieje ryzyko że jeżeli wyjęty jest silnik z auta to prawdopodobnie to jest bomba , najlepiej jak jeszcze znajduje sie w aucie i można go steścić wtedy można ocenić jego stan, a tak to du.....a!!!! Blisko tj 160 km w jedną str silnik mam rozebrany w drobny mak wiecznie będzie czego porównywać według cennika autoszlif wychodzi mi wszystko ok 1000 zł remont Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 jestem jednym z tych którzy lubią ryzyko i,ja wolałbym kupić tą 12 i bez masakrycznych dla auta przeróbek zamontować ja na rame(więcej mocy i momentu przy tej samej pojemności), niema rzeczy niemożliwych , oczywiście nie sugeruj sie tym ze ty też musisz tak zrobić ,ja nie wywieram presji to nie w moim stylu, ja tylko znalazłem ten piec , tu zrobisz co tylko chcesz , niemam nic do gatki, chciałem zaoszczędzić ci czasu tylko tyle, powodzenia w remontach,pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intas Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 jestem jednym z tych którzy lubią ryzyko i,ja wolałbym kupić tą 12 i bez masakrycznych dla auta przeróbek zamontować ja na rame(więcej mocy i momentu przy tej samej pojemności), niema rzeczy niemożliwych , oczywiście nie sugeruj sie tym ze ty też musisz tak zrobić ,ja nie wywieram presji to nie w moim stylu, ja tylko znalazłem ten piec , tu zrobisz co tylko chcesz , niemam nic do gatki, chciałem zaoszczędzić ci czasu tylko tyle, powodzenia w remontach,pozdroNo z tą mocą to się zgadza ciekawe czy moja skrzynia podejdzie. W moim wymiana tuleji w cylindrze na nominal plus tlok pierscienie i szlif glowicy plus kontrola zaworów z dotarciem przez telefon ok 1000 zł i z uszczelkami. Plus regeneracja lub wymiana tarczy sprzęgła 100 tj jak cena tego silnika który znalazłeś teraz mam dylemat Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka jeszcze mam pytanie co myslicie o tym http://allegro.pl/nissan-terrano-2-4-zestaw-uszczelka-glowicy-topend-i5559459071.html http://allegro.pl/nissan-terrano-2-4-zestaw-uszczelka-glowicy-topend-i5559459071.html zestaw uszczelki ze srubami za 100 ? http://allegro.pl/nissan-terrano-2-4-zestaw-uszczelka-glowicy-topend-i5559459071.html wydaje mi sie ze warto a wam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 ale ta 12 to nie jest na wielopunktowym wtrysku? jak tak to trzeba dobrego magika zeby to spiął w t1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi