arturocki Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Witam, coraz bardziej zaczynają mnie męczyć moje światełka w primerce... Dzisiaj przyjrzałem się im bliżej i jeden (lewy) świeci o wiele jaśniej od drugiego, sprawdzałem w południe, dlatego nie mówię tutaj o snopie światła, tylko o wzrokowym porównaniu patrząc na przód auta. Lewe odbija trochę inną barwę białe, a prawe jakby delikatnie przechodzi w niebieskie. Może niepotrzebne pytanie i głupie, ale co tam ...czy to normalne? Pomyślałem, że może jeden z żarników się wypala, ale po zamianie żarówek stronami, dalej jest ten sam efekt, ta sama strona świeci jaśniej. Żarówki to: OSRAM XENARC D2S 66040. Czyżby to mogła być wina wypalonego odbłyśnika? ...i czeka mnie regeneracja? Spotkałem się też kiedyś z taką opinią, że może jedna z lamp nie ma odpowiedniej masy i wtedy mogą być różnice w jasności świecenia... ale nigdy wcześniej nie miałem xenonów w aucie i nie wiem czy to w ogóle jest możliwe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draby Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Xenony to jeden z słabszych punktów primerki. Kolega miał ten sam problem i walnięta była przetwornica. Możesz jeszcze spróbować sprawdzić czy któryś z przekaźników nie jest walnięty. Zapal sobie światła i wyjmuj po kolei przekaźniki, to sprawdzisz który odpowiada za którą lampę i zamień je miejscami. Z tego co pamiętam to przekaźniki masz po lewej stronie zaraz przy zbiorniczku od płynu wspomagania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.