Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Po wymianie hamulców przrdnich coś nie gra ....

MadDog

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Mam problemik, wymieniałem piasty oraz hamulce z przodu prawą oraz lewą stronę - no i zrobił się problemik. Założyłem nowe tarcze TRW, klocki ATE i okazało się że klocków nie mogę wcisnąć tak aby przylegały całą powierzchnią do tarcz. Wystają jakieś pięć milimetrów za tarcze. Zdemontowałem zaciski oraz całe hamulce - pomyślałem, że pomyliłem strony przez przypadek - ale nie. Sprawdziłem u znajomego w jego ALI i jarzmo oraz cały korpus hamulca są głębiej osadzone niż u mnie. Sprawdziłem wielkość tarcz - to samo a jednak jest coś nie tak.

Może ktoś już miał podobny problem lub zetknął się z takim ?, wszelka pomoc mile widziana :)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :)

Jedyny pomysł jaki mam, to że źle założyłeś jarzma.

Jak masz dostęp do auta kolegi, to porównaj dokładnie (najlepiej cyknij fotkę).

Może założyłeś jarzma przystosowane do tarczy 280 a u siebie masz tarcze 257mm?

Ale wcześniej, przed wymianą, miałeś dobrze...??? No to porównaj, skoro nie wiesz co niewłaściwego założyłeś, z tym co zdjąłeś i będziesz wiedział co jest nie takie. A jeśli wszystko jest takie samo to pokopałeś coś przy składaniu. Zrób fotki bo ciężko jest cokolwiek powiedzieć po samym Twoim opisie.

Witam - dzięki za zainteresowanie :)

Odpowiadam - wcześniej było wszystko dopasowane jak ulał, tarcze tej samej wielkości co poprzednie.

Zrobię fotki dziś to będzie podgląd  :) 

No to na chłopski rozum, skoro tarcze są takie same jak stare, to co z klockami...?????? Jeśli są też takie same co poprzednie to coś musiałeś, choć nie ma specjalnie możliwości,  pokopać przy skręcaniu.

Klocki ATE a tarcze TRW. Czyli nie był to komplet...... Klocki za duże ;) . Było kilka wersji.

Ale skoro dobierał klocki do konkretnego auta w roczniku, nie powinno być omyłki. Zresztą, jak nakazuje logika, powinno się porównać te nowe z tymi zdjętymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...