Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Auto nie pali

Choek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 2 tygodnie temu kupiłem Almere n16 1.5 hatchback z lpg 2004r . Autko jeździło bez problemów ale 3 dni temu po przejechaniu 200 km zaświeciła się kontrolka check engine. Spadku mocy, ani szarpania nie zauważyłem. Wczoraj zgasła i dziś miałem jechać na komputer z tym. Niestety z rana autko nie ma prądu. Otworzyć musiałem z kluczyka, żadne lampki się nie zaświeciły. Czy mógłby się tak rozładować akumulator ? Czy to jest jakiś inny problem? Ktoś mógłby coś doradzić? Czy jak wyjmę akumulator i naładuje nic nie popsuję? A może lepiej na kable odpalić ? Nie mam dużego doświadczenia z samochodami :(

. czy jak wyjmę akumulator i naładuje nic nie popsuję ? a może lepiej na kable odpalić ? . nie mam dużego doświadczenia z samochodami :(

daj szansę i zrób to :D 

Ładuje się 2 godziny. Centralne działa, kontrolki się świecą ale jak przekręciłem, to kontrolki zaczęły migać i nie zakręcił. Pewnie za krótko się ładuje :D

Odłącz klemy i ładuj aku tak długo aż na klemach będziesz miał napięcie około 12.5V w stanie jałowym

Wszystko wskazuje na padnięty całkowicie akumulator. Dwie godziny ładowania to za mało by odpalił, najlepiej naładować całkowicie i dopiero dalej testować, czy, o ile nic nie pozostawiłeś włączonego, masz gdzieś przebicie, czy akumulator do wymiany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...