Choek Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Witam. 2 tygodnie temu kupiłem Almere n16 1.5 hatchback z lpg 2004r . Autko jeździło bez problemów ale 3 dni temu po przejechaniu 200 km zaświeciła się kontrolka check engine. Spadku mocy, ani szarpania nie zauważyłem. Wczoraj zgasła i dziś miałem jechać na komputer z tym. Niestety z rana autko nie ma prądu. Otworzyć musiałem z kluczyka, żadne lampki się nie zaświeciły. Czy mógłby się tak rozładować akumulator ? Czy to jest jakiś inny problem? Ktoś mógłby coś doradzić? Czy jak wyjmę akumulator i naładuje nic nie popsuję? A może lepiej na kable odpalić ? Nie mam dużego doświadczenia z samochodami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 . czy jak wyjmę akumulator i naładuje nic nie popsuję ? a może lepiej na kable odpalić ? . nie mam dużego doświadczenia z samochodami daj szansę i zrób to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choek Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Ładuje się 2 godziny. Centralne działa, kontrolki się świecą ale jak przekręciłem, to kontrolki zaczęły migać i nie zakręcił. Pewnie za krótko się ładuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draby Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Odłącz klemy i ładuj aku tak długo aż na klemach będziesz miał napięcie około 12.5V w stanie jałowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Wszystko wskazuje na padnięty całkowicie akumulator. Dwie godziny ładowania to za mało by odpalił, najlepiej naładować całkowicie i dopiero dalej testować, czy, o ile nic nie pozostawiłeś włączonego, masz gdzieś przebicie, czy akumulator do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.