Miquel Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Mineły 4 tygodnie a moje auto jest w nadal takim samym stanie czyli rozbite. Do tego mają urlop 2 tygodnie >_< Po drugiej wycenie okazało sie że nie ma szkody całkowite. Jesli wyceniono naprawę na kwote o 600 zł mniejszą niż wartość auta to na jakie pieniądze moge liczyć jestli zdecyduje sie na opcje kosztorysową czyli gotówkową? Czy wypłacą mi kwote naprawy i wrak? Czy też może wypłacą jakąś mniejszą kwotę? jak uważacie? Dodam tylko że ASO Nissana nie chce naprawić mojego auta. Albo im sie to nie opłaca albo mają za dużo pracy i im się nie chce. Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez Miquel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Mogę ci tylko odpowiedzieć na przykładzie auta mojego kuzyna. Auto praktycznie do kasacji( uderzenie w bok). Firma ubezpieczeniowa nie chciała naprawiać. Po kilku dniach pobytu za darmo na parkingu ubezpieczyciela, żądano zapłaty za każdy dzień parkowania. Trzeba było samochód zabrać. Wypłacili odszkodowanie, auto zostało naprawione w prywatnym zakładzie i do dzisiaj jeździ. Cały bok auta został sprowadzony z Indii, bo to była Tata Indiga, więc trzeba było poczekać na przesyłkę. A i kasy trochę zostało. Myślę z mojego punktu widzenia i innych podobnych przykładów, że trzeba brać pieniądze i szukać taniego dobrego warsztatu. Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez janio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi