Karol_S Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Jeżeli chodzi o gazownika to niestety w dalszym ciągu szukam dobrego... raz byłem na Wernychory, ale dokładnie nie pamiętam w którym miejscu... i tam widać było że chłopaki mają wiedzę... ale jeden minus nie mają nowego oprogramowania do mojego komputera ale mechaniczne rzeczy ogarniają w locie Jakbym coś znalazł na pewno się podzielę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Tak naprawdę to nie ma na co zmienić Nissana . Może na Laugnę III hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudachi83 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Laguna III zbiera dobre opinie, sam nad nia sie zastanawiam. Jednak jezeli zmienie, to moj kierunek chyba pojdzie w strone S-Maxa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Znam ten samochód ford S-Max polecam jednak z silnikiem benzynowym 2.0i gaz do niego zakładają. W Gliwicach często jestem a więc Rudachi83 pomachaj do mniej jak będziesz mijał czarnego nissana p12 w sedanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 1 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Kur#@! Sprzedałem tydzień czy dwa temu i już żaluje. Focusa Mk3 mam ochotę zepchnąć do rowu już po pierwszej długiej trasie :[ :[ :[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Focus to samochód dla firm. Nie polecam ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Sprzedałem po 7latach 198000km od nowości. Na szczęscie scania zwęziłą jej lewy bok bo pewnie bym ją ciągle naprawiał i jeździł inaprawiał i jeździł inaprawiał ....... Teraz mam AVersalke i to jest pierwsze auto od15 lat posiadania samochodów gdzie zapomniałem zrobić przegląd bo nie zaglądam pod maskę lub gdzie indziej. Poprostu umknęło mi:( bo nic nie muszę w przeciwieństwie do p12. Mimo to wspominam p12 ale bym jej nie kupił drugi raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Fakt, tak usterkowego auta nigdy nie miałem, ale z drugiej strony można je kupić b. tanio, więc nawet po naprawie wszystkich bolączek samochód i tak wychodzi taniej niż wiele podobnej klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraz44 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Właśnie wróciłem z trasy - Łeba Gliwice. U mnie przy 3 osobach dorosłych facetów i predkosci 140 - spalil 18l gazu dramat. Czuje ze w niedlugim czasie pozegnam sie z moja primerka. Dzisiaj zrobiłem 300 km i Nissan spalił 16 l szybkość około 110 km Odnośnie tego samochodu to powiem tak że jeżdzic ile się da a pozniej kupic cos nowego Przy takich spalaniach zamieniłbym na MPK Mnie spala 11 przy ciężkiej nodze ciekawe ile będzie teraz - wymieniłem akumulator U mnie na szczęście jedynie upierdliwe usterki typu szyba, co podczas zamykania spadła w drzwi, zamek, co skrzeczał trochę elektryki - głośnik, kamera, kluczyki hamulce, ale to raczej wina produktu (w klocku blaszka się oderwała i się nie cofał) poza tym narazie do przodu i czasem w tył jeździ komfort na długich trasach w tej randze samochodów jest ok. zaletą tego modelu jest to, że wiele rzeczy usterek można zrobić samemu w warunkach garażowych (jeśli znajdziesz poradnik na tym forum :):)) Jednym słowem będę jeździł, dopóki nie kupię innego :) Edytowane 10 Września 2015 przez maraz44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterczerwi Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Ja swoją mam od 2008. Wiele wspanialych chwil, pare tysięcy kilometrów. Staneła tylko raz . W sobotę godzina 14 wychodzimy z pracy szcześliwi dzięki Bogu już weekend. Do środka, klucz, sprzęgło, zapłon i ... wielkie nic z paroma wrednymi stukami. Pękła cela w akumulatorze (czy jakoś tak). Niby pierdoła ale ukochany gabaryt nawet radia nie dał posłuchać. Po godzinie przyjechał szwagier z kablami i poszły potężne, wysokoprężne konie po betonie. Z całą stanowczością potwierdzam, że dci może jechać bez akumulatora ( a na pewno z uszkodzonym). A reszta to pierdoły mniejsze lub większe: przetarty kabel w drzwiach od szyby, przepalona ścieżka na płytce z guzikami do szyb, turbina, uszczelnienie wału korbowego, zakamienione dysze spryskiwaczy (tego to nieprzerabiałem w żadnym aucie), okresowo pojawiający się błąd poduszki bocznej kierowcy, spalony bezpiecznik, a o żarówkach nie wspominam. Teraz generalnie na tapecie mam spadek napięcia na lampie cofania i zmieniające się stacje radiowe. Największym problemem jest brak czasu by popieścić i pogłąskać kolubrynę. Co do głównego tematu, już za nią płacze. Dlaczego? Dwa foteliki z tyłu przy drzwiach, a teściowej w środku mało miejsca. Niektórzy uznaliby to raczej za wielką zaletę ;D, ale trzy foteliki już się nie mieszczą. Myślałem o Quest ale jakoś cvt mnie nie przekonuje (no i ten tył walenia na sterydach po nieudanej kuracji odchudzającej), więc myślę o Town & Country z silnikiem pentastar. A co tak naprawde będzie to czas pokaże a życie zweryfikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 @maraz44 Jak spalił 16 l na 300 km to wyszło 5,3 na 100 km Nissan Primera po liftingu jest bardzo dobrym samochodem ja jeżdżę dalej nim . Nie zmieniam choć planowałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki500 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 a mi się 1,9 dci wysrał... a dokładniej dziura w tłoku... przebieg wg licznika 244tysłapy mi opadły porobione wszystko: zawieszenie (mc phersony) drążki sworznie, dwumasa, poduchy silnika, a tu na koniec dziura w tłoku z odmy daje jak z tłumika załamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusb Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Ja moim jeżdżę od początku 2006 r i z miłą chęcią sprzedał bym go lecz chętnych brak a dzwoniący chcą go za pół darmo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Co zrobić, dziś auta na rynku wtórnym tanie są, a szczególnie, gdy się sprzedaje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraz44 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 @maraz44 Jak spalił 16 l na 300 km to wyszło 5,3 na 100 km Nissan Primera po liftingu jest bardzo dobrym samochodem ja jeżdżę dalej nim . Nie zmieniam choć planowałem ;) Cytowałem Kolegę michaell, dnia 11 Sie 2015 - 00:17, napisał: ....... Mój spala 11 Lpg przy mojej ciężkiej nodze pozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Czytając na bieżąco forum nie wiem czego chcecie od Primery. To auto w 2005 r. kosztowało w podstawowej wersji 77 tys zł. W takiej wersji jaką ja kupiłem w 2008 r. z NL kosztowało 180 tys a więc jeśli ktoś narzeka mówi że audi a8 jest lepsze to musi zdać sobie sprawę ze audi a8 kosztowało 3x więcej niż P12. Ja kupiłem 3 letnią primera za 12 tys euro (wtenczas euro było po 3,4 haha) uważam że dobrze zrobiłem Primera ma wiele zalet min jest wysoka i bardzo pojemna. Jeździliście volvo s60 kiedyś ? jeżeli nie to przejdźcie się z tyłu to jeszcze pomarzycie o p12. Z mojego punktu widzenia P12 tak ale tylko po liftingu bo mało się psuje(moje doświadczenie) i jest ładna w środku . Moja Primera nawet nie koroduje i nie zamierzam jej zmieniać . Teraz ma 10 lat zmienie jak będzie mieć 15 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 To chyba w zależności, -kto jaki ma egzemplarz; -kto jak dba; -i czy mu się już znudził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi