Gość piotr86 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Witajcie, Byłem użytkownikiem tego forum dwa lata temu, ale nie ma opcji odzyskiwania hasła i niestety musiałem założyć nowe konto. Do rzeczy. Jadąc sobie moją almerą 1,5dci 2004 prędkością 140 km/h nagle zgasła i nie odpaliła już. Temperatura skoczyła na max (czerwone pole). Diagnoza: panewki poszły się... Szukam silnika. Jakieś dobre rady w tym temacie? Jak szukać? Gdzie szukać? Na co zwracać uwagę? A może ktoś uczciwy ma niepotrzebny silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draby Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Pierwsza sprawa to szukaj dokładnie takiego samego silnika jaki miałeś. Nie zwracaj też za bardzo uwagi na przebieg. W dieslu to chyba nawet lepiej jakby miał trochę więcej kilometrów, bo będzie pewność, że walił trasy, a nie był jeżdżony tylko po mieście. Silnik najlepiej żeby był nie wyjęty z samochodu. Lepiej tak, gdyż wiesz, że nie leżał sobie pod chmurką. No i popatrz na sam silnik, by nie był za mocno obrzygany olejem itd. Na więcej rad musisz poczekać, aż któryś z bardziej ogarniętych kolegów z forum Tobie podrzuci. To co ja mniej więcej wiedziałem, to podałem. Powodzenia w szukaniu nowego motorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zostaje Ci Alle..... . Szukaj nowych ogłoszeń i np. tam gdzie są jeszcze całe samochody /angliki/ nie rozebrane. Tak jak napisał przedmówca, że lepiej aby silnik był w autku i może trafisz, że będzie można go jeszcze nawet odpalić. Lecz to wszystko uzależnione od czasu trwania ogłoszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.