KRisoo Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Witam. Jadąc na urlop zauważyłem absurdalne wskazania komputera w zakresie spalania itd. Okazało się że przyczyną jest nie działający licznik kilometrów.W zasadzie jest to pozytywny aspekt gdyż zrobiłem dystans ok 1000km a licznik pokazał przebieg 12 km ale jednak nie o to chodzi. Macie pomysł co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRisoo Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Hmm,bardzo błyskotliwa wskazówka...A jakaś konkretniejsza rada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Wykryć przyczynę usterki na początek. Problem zapewne tkwi w samym czujniku, lub jego okablowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRisoo Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 A wiesz może gdzie znajduje się ten czujnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Najprawdopodobniej w skrzyni biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_76_pl Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Może podpiecie pod kompa przejażdżka wykluczy np sam licznik. Lub diagnostyka potwierdzi czujnik. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRisoo Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) Niestety w chwili obecnej nie mam możliwości podpięcia pod komputer ale po powrocie napewno bez tego się nie obejdzie. Objawy są takie że licznik raz działa żeby po chwili się zawiesiesić. Liczyłem na to że może jakieś doraźne metody typu odłączenie akumulatora coś pomogą bo i tak więcej tu zrobić nie mogę dlatego chciałem zlokalizować czujnik bo może faktycznie coś z kabelkami. P.S. Poważnie czujnik znajduje się wskrzyni biegów??!! Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez KRisoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Niestety w chwili obecnej nie mam możliwości podpięcia pod komputer ale po powrocie napewno bez tego się nie obejdzie. Objawy są takie że licznik raz działa żeby po chwili się zawiesiesić. Liczyłem na to że może jakieś doraźne metody typu odłączenie akumulatora coś pomogą bo i tak więcej tu zrobić nie mogę dlatego chciałem zlokalizować czujnik bo może faktycznie coś z kabelkami. P.S. Poważnie czujnik znajduje się wskrzyni biegów??!! Nie ma potrzeby komputera podpinać, załącz tryb serwisowy przed jazdą i on też wyświetla odczyt prędkości cyfrowo prosto z komputera,więc jeśli tam dobrze pokazuje prędkość to znaczy że gdzieś indziej jest problem. Żeby załączyć tryb serwisowy, gasisz samochód całkiem, trzymasz lewy przycisk pod wyświetlaczem, przełączasz kluczyk na zapłon trzymając dalej lewy przycisk aż na wyświetlaczu wyświetli się "TEST" - wtedy puszczasz. Potem możesz naciskając lewy przycisk zmienić tryb na wyświetlanie prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRisoo Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Bez wątpienia to zrobię!! Tylko z tego co piszesz wnioskuję że myślisz o prędkościomierzu a mnie chodzi o licznik przebiegu kilometrów. Czy wspomniany tryb serwisowy można też w tym przypadku zastosować? Niestety moje próby testowe nie powiodły się!! Oprócz nastawienia zegara nic mi się nie wyświetliło??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Tak robisz? I prędkościomierz cyfrowy na komputerze też Ci pomoże,bo jeżeli pokaże Ci cyfrowo prędkość zero,to znaczy że w ogóle do komputera nie dociera ta informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRisoo Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Ja mam starszy model zegarów, ma to znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_76_pl Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Masz model przedliftowy? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRisoo Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Tak,model przedliftowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_76_pl Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 To nie wiem czy coś takiego jest. J10 2.0dci 2011 Acenta Wysłane z mojego SM-G900F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommekG Opublikowano 25 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 (edytowane) W dniu 18.08.2015 o 15:48, KRisoo napisał: Tak,model przedliftowy... Odświeżę temat Mam takie same objawy. Czy udało się rozwiazać problem ? Edytowane 25 Października 2022 przez TommekG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 (edytowane) To nie tu Edytowane 21 Stycznia 2023 przez Ryszard48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi