bchristian Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Witajcie jestem posiadaczem QQ od niedawna i jest taki przycisk , nie wiem do czego służy po nacisnięciu mignie czerwona dioda i nic sie nie dzieje, przytrzymuje go też nic. Może ktoś wie do czego on służy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahilles Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Jest to przycisk i dioda od alarmu .Może służyc też do awaryjnego rozbrajania alarmu w przypadku awarii systemu alarmowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bchristian Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Próbowałem wciskać go na załączonym alarmie , wyłączonym alarmie i nic sie nie dzieje tylko mruga jak wcisnę , bez wciskania nie zauważyłem mrugania. Od alarmu jest kontrolka na desce rozdzielczej , więc były by dwie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 To jest przycisk od systemu alarmowego Cobra. Mam identyczny. Służy on tylko i wyłącznie do rozbrajania alarmu - masz kod w instrukcji i wpisujesz go np, tak,że jeżeli kod jest 254, to naciskasz przycisk dwa razy, czekasz aż zamruga dioda, naciskasz przycisk pięć razy, czekasz aż zamruga dioda, naciskasz przycisk cztery razy i czekasz aż zamruga dioda i zapiszczy alarm. Wtedy jest rozbrojony. Oczywiście normalnie nigdy nie ma potrzeby tego robić,bo alarm rozbraja się po otwarciu samochodu kluczykiem. Jeżeli chcesz zamknąć samochód bez uzbrajania alarmu(bo np. jesteś na promie) to po prostu zamykasz samochód używając kluczyka w zamku,nie pilotem. I tyle. Jeżeli kupiłeś używany samochód i poprzedni właściciel nie dał Ci instrukcji ani kodu do alarmu to bym się wrócił do niego i upomniał P.S. może nie dokładnie wpisałem co znaczy "rozbrojony alarm". To znaczy - jeżeli aktywował Ci się alarm w samochodzie, z jakiegokolwiek powodu, to nie możesz go zapalić już wtedy. Jak włożysz kluczyk do stacyjki i przekręcisz to nic się nie stanie - jest całkiem odcięty zapłon. Więc żeby rozbroić alarm musisz teraz albo wpisać kod z instrukcji,tak jak opisałem wcześniej,albo(prościej), zamknąć samochód pilotem i znowu go otworzyć - to dezaktywuje alarm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.