Gość mirekg9 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 a w dodatku dziś znalazłem ,że K11 ma diode do migania błędów przy ECU? Ja w swojej (1996) nie widziałem takowej. prócz tego jest za dużo rozbierania plastików aby dostać się do ECU. Rocznik 1996, ECU nie zapamiętywał błędów i nie miał ich w pamięci. To co mi powiedziano, to można je sprawdzić tylko po włączeniu silnika i w trakcie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Rocznik 1996, ECU nie zapamiętywał błędów i nie miał ich w pamięci. To co mi powiedziano, to można je sprawdzić tylko po włączeniu silnika i w trakcie jazdy. Ja znalazłem różne sprzeczne informacje. Chyba bede musiał jednak rozebrac licznik i spr. czy ktoś nie wyciagnał diody Check, czesty motyw przed sprzedażą złomów. a w trakcie pracy silnika ponoć można sprawdzić czy leje bogato czy ubogo. wtedy na załączonym silniku dioda ma świecić lub nieświecić (bogato/ubogo) Mirek, miałeś przedlifta w takim razie, a 1.0 czy 1.3? zegary to niby trzy śrubki ,ale mam ciżbe z czasem ostatnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Miałem 1.0, lecz tutaj również chodzi o roczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 zmierz miernikiem, tu nie czytaAle to mam odpiąć wtyczkę od przepustnicy i zmierzyć napięcia wychodzące z wtyczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 na podpiętej, szpilka i wbijasz sie w przewód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy82 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 pytanie do dino czy elm 327 tez podejdzie na moja micre czy consulta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Nie podejdzie bo nie masz gniazda OBD II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy82 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 czyli nissan consult Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrli Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Ja chcialbym sie zapytac sie czy w Mikrze K12 z OBD2 bedzie dzialal ten spsob kasowania bledow: http://forum.nissank...ndpost&p=822200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDRZEJ104 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 W K12 też działa odczyt i kasowanie ale mam wrażenie że troszkę inne czasy były -dwa lata temu i nie pamiętam . Jeśli nie zadziała poszukam tego co ja stosowałem , chyba że myli mi się z ADAPTACJĄ PRZEPUSTNICY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi