monsinior Opublikowano 17 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Więc jest tak że w zależności od ubezpieczenia auto z assistans można dostać od 3 do 14 dni potem trzeba auto oddać. W Nissanie akurat gdzie ja serwisuje mają dwa auta typu Micra za pierwszym razem auta nie dostałem bo uznałem że nie potrzebuje, tym razem z poprosiłem o takie i mi dali gdy zapytałem co z kosztami Pan powiedział że pójdzie to na koszt Nissana. Jednie co to powiedział że auto oddajemy z takim stanem paliwa jaki otrzymaliśmy. No tylko pytanie moje jest takie, jeśli ja kupiłem QQ i dostałem Micre to co dostają ci co kupili Micre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) To chyba bardziej taka akcja marketingowa niż rzeczywista korzyść dla klienta z tych nowych propozycji serwisowych Nissana. Bo ja gdzieś czytałem, że owszem, każdy klient ma dostać samochód zastępczy w przypadku, gdy jego auto będzie serwisowane dłużej niż godzinę. Ale będzie też limit kilometrowy wynoszący 100 km. Mnie osobiście to nie urządza, bo do serwisu mam prawie 90 km. Wygląda więc na to, że do domu wróciłbym na koszt Nissana, ale z powrotem do serwisu, to już chyba musiałbym zapłacić. W UK też jest limit(150 mil na dzień) w samochodach zastępczych,ale opłata za przekroczenie limitu jest tak śmiesznie niska(parę pensów za każdą milę) że jeżeli autentycznie potrzebujesz więcej przejechać to nie jest jakiś problem. W Polsce też na pewno musi być jakaś klauzla co się dzieje,jeżeli przejedziesz więcej niż te 100km - przecież nie każą Ci zapłacić za cały samochód, też pewnie za kilometr ponad limit,pytanie tylko ile ;-) Więc jest tak że w zależności od ubezpieczenia auto z assistans można dostać od 3 do 14 dni potem trzeba auto oddać. W Nissanie akurat gdzie ja serwisuje mają dwa auta typu Micra za pierwszym razem auta nie dostałem bo uznałem że nie potrzebuje, tym razem z poprosiłem o takie i mi dali gdy zapytałem co z kosztami Pan powiedział że pójdzie to na koszt Nissana. Jednie co to powiedział że auto oddajemy z takim stanem paliwa jaki otrzymaliśmy. No tylko pytanie moje jest takie, jeśli ja kupiłem QQ i dostałem Micre to co dostają ci co kupili Micre No jak serwis ma Micre, to da Ci Micre, przecież nie wyczarują nic innego niż mają(chociaż też nie jest tak do końca prawda,bo znam przypadki gdzie na weekend ludzie dostawali jedno z aut pokazowych, w ciągu tygodnia nie dają). Ale od ubezpieczalni spokojnie możesz wymagać auta zastępczego tej samej klasy. Jak potrzebowałem auta zastępczego z Hestii, to pierwsze mi chcieli zaproponować Matiza czy coś podobnego - wyśmiałem faceta przez telefon, mówię że mam auto duże z napędem 4x4 a dają mi małe byle co? Zadzwonił na chwilę,skończyło się na LR Freelanderze 2. Edytowane 17 Października 2015 przez gambiting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Ja robilem ostatnio z ac w hestii i nie zonie najpierw przywieźli pod dom BMW 3 seria z 2015 roku ale była za niska do auta to na następny dzien podstawili pod dom nowe mini cooper 4x4 wiec jak najbardziej polecam ac z hestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi