Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Skrzynia CVT a wysokie obroty

kakolgda

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam Nissana QQ z 2008 r 2.0 benzyna ze skrzynią CVT i mam pytanie do użytkowników z taką samą konfiguracją auta. Czy podczas zdejmowania nogi z gazu auto wchodzi wam na wysokie obroty ? Tak około 1000 więcej np. z 2000 przy 80km/h obroty wpadają na 3000, jak by redukowało bieg, po zostawieniu go dalej bez dodawania gazu obroty spadają wraz z malejącą prędkością. Z góry dziękuję za odpowiedz.

Prawdopodobnie następuje redukcja przełożenia, celem hamowania silnikiem (i zerowej dawki paliwa).

Burning o jakiej redukcji przełożenia piszesz?

Kakolgda to norma.

Przyzwyczaisz sie zarówno do przyspieszenia jak i hamowania.

kajusDE dziękuję za odpowiedź, chodziło mi właśnie o informację od osoby która również ma tą skrzynię. Więc nic, pozostaje mi się tylko przyzwyczaić.

Do wielu rzeczy mozna sie przyzwyczaic, ale nie do charkterystyki pracy skrzyni CVT.. Niezapomnianym doswiadczeniem jest proba przyspieszenia na wzniesieniu  jadac autostrada 130-140 km/h.. Mozesz miec pedal w podlodze, obroty 5tys. a nie przyspieszysz nawet o 1 km/h .. Wtedy pozostaje tylko przejscie na reczne sterowanie,, Nigdy wiecej CVT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...