Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kupno Nota - pomoc w wyborze

Kiler12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Co do rozrządu , w micrach były problemy ,ale w silnikach 1.0 i 1.2 .Nie było zaś w 1.4 i 1.6 .które były również ,później montowany w Note.

na podstawie niefabrycznego obszycia kierownicy trudno ocenić stan całego auta,bo jej szybkie zużycie było normą w Note.

• Upvote 1

Mając do wyboru... zawsze bardziej przyciągają mnie samochody krajowe. Jest historia, jest większe prawdopodobieństwo pewności auta. Nie przywozi się samochodów z zagranicy bez możliwości zarobku. Zarobek bierze się przecież z faktu kupienia za granica auta w niskiej cenie. Jakie auta kosztują mniej niż rynkowo? Proszę sobie odpowiedzieć na to pytanie we własnym zakresie :D

• Upvote 1

na podstawie niefabrycznego obszycia kierownicy trudno ocenić stan całego auta,bo jej szybkie zużycie było normą w Note.

To prawda, ale nowe obszycie jasno sugeruje, że było robione pod kątem sprzedaży. Jeżeli była robiona kierownica, to penie inne rzeczy też.

Heja,

Czy jest ktoś kto może mi sprawdzić nr VIN? 

http://otomoto.pl/oferta/nissan-note-1-4-klimatronic-4xelektr-szyby-komputer-alufelgi-4xairbag-ks-serwis-ID6yd5uB.html

Interesuje mnie ta Notka ale z zagranicy.

Generalnie wygląda ładnie .

SJNFAAE11U1013698

No i jeszcze to cena super tyle że ten przebieg...

http://otomoto.pl/oferta/nissan-note-2006-stan-techniczny-b-d-salon-polska-1-wlasciciel-ID6y5r7l.html

Podpowiedzcie proszę. 

No i jerszcze to :

http://otomoto.pl/of...html#2b0e5b372f

Może ktoś jest z okolic i może zobaczyć te autka. 

Edytowane przez foorest1

VIN: SJN FAAE1 1 U 1013698

Producent: Nissan Motor Manufacturing (UK) Ltd

Adres producenta: Washington Road Sunderland   Tyne And Wear   United Kingdom

Typ pojazdu: Nissan

Make: Nissan UK

Cyfra kontrolna: 1

Rok modelowy: 30

Miejsce produkcji: United Kingdom

Numer seryjny: 013698

MARKA Nissan
MODEL Note
WERSJA I (2005-2013)
TYP Hatchback
ROK PRODUKCJI 2006
SKRZYNIA BIEGOW Manual
POJEMNOSC 1386
RODZAJ PALIWA Benzyna
LICZBA DRZWI 5
MOC 88 KM
OPIS Czarny, Wyposażenie(ABS, Centralny zamek, Elektryczne szyby przednie, Isofix, Komputer pokładowy, Poduszka powietrzna pasażera, Radio fabryczne, Wielofunkcyjna kierownica, Alufelgi, Czujnik deszczu, Elektrycznie ustawiane lusterka, Klimatyzacja automatyczna, Kurtyny powietrzne, Poduszki boczne przednie, Światła przeciwmgielne, Wspomaganie kierownicy, CD, Czujnik zmierzchu, Immobilizer, Klimatyzacja manualna, Poduszka powietrzna kierowcy, Przyciemniane szyby, Tapicerka welurowa)

Edytowane przez M@reS
  • Upvote 1

Śliczne dzięki, ale trochę chodziło mi o historię serwisową :)

Mamy kogoś z ASO do pomocy? Mogę zapłacić,.

Historia serwisowa tylko w ASO i jak będziesz miał komplet dokumentów.

W każdym bądz razie nie robią problemu.....pytalem o to i w GB i w Polsce.

Nie było najmniejszego problemu ale musialem wykazać się dokumentami że samochód jest mój.

Nie zdobędziesz historii serwisowej nissana.Tylko w aso w którym był serwisowany.

Nie zdobędziesz historii serwisowej nissana.Tylko w aso w którym był serwisowany.

Coś chyba nie tak bo ja mam całą....mam oryginalną książeczkę serwisową, która dalej jest prowadzona i na tej podstawie dokładnie mi powiedzieli co było w ASO robione.

Te same wiadomości dostałem w GB i w Polsce w ASO Suzuki-Nissan Rybnik.

Edytowane przez M@reS

Nissan nie ma centralnego rejestru napraw.Oczywiście jeśli ktoś z pracownikow się postara ponad standard,może to załatwić (mamy 21 wiek)

Coś w tym jest...bo gdy pierwszy raz zapytałem to odpowiedz była "nie ma takiej możliwości".

Ale po dłuższej rozmowie "możliwości" się znalazły :)

Faktem jest że był serwisowany w jednym ASO w Niemczech od początku do chwili kupna prze zemnie.

Od razu przedłużyli oryginalną książeczkę serwisową i dalej na niej jadę.

Potem byłem w ASO w GB i tam  nie podobała im się książeczka ze niby dane coś nie tak, bo nie ja byłem pierwszym właścicielem tylko wpisany jako drugi z kontynuacją..

Po wytłumaczeniu co i jak też doszli do tego co nasi i respektowali "starą" książeczkę serwisową.

Wniosek...jak chcą to mogą sprawdzić...oczywiście jak samochód był faktycznie serwisowany.

Tutaj w GB dużo znajomych kupuje np Forda a serwisuje np w Vauxhallu.....po prostu nie zawsze w ASO po nazwie ale najbliżej miejsca zamieszkania ;)

• 7 miesięcy temu...

Cześć :)

Mało się odzywam, ale na forum zaregowałem się już dość dawno temu (w imieniu Lepszej Połowy, która właśnie dojeżdża drugą almerę, a przymierza się do Nota). I właśnie w tym temacie mam prośbę wielką: sprowadzony 2 miesiące temu niby z Francji, VIN SJNFCAE11U2099026, auto z 2010 roku, przebieg rzędu 67 tkm - czy Ktoś coś w temacie może rozjaśnić? Z góry wielkie dzięki :)