Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Elementy osłon przód w Notku

marbed
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Moja małżonka otarła dziś lewą stroną zderzaka przedniego o jakiś kamulec tak skutecznie że cały zderzak się rusza. Przy oględzinać zauważyłem że brak hokeja (chyba go nie było wcześniej, brak sporej części żebrowanej osłony wypełniającej od dołu przestrzeń pomiędzy zderzakiem a chłodnicą. I teraz pytanie: Czy warto ten element dokupić/odtworzyć? Jaką rolę on spełnia? Czy trzyma się na nim zderzak w swoich dolnych mocowaniach?

Będę wdzięczny za porady.

Na całej dolnej linii zderzaka jest on poprzypinany plastikowymi kołkami do osłony pod chłodnicą co zapewnia sztywność od dołu.

Więc wypadało by zabudować tak jak było przed zdarzeniem.

Tutaj widać otwory na dole zderzaka do których przypięta jest ta osłona pod chłodnicą.

http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/54/45/69/74/5445697487_4

Edytowane przez M@reS

ten hokej w pewnym stopniu poprawia aerodynamikę podwozia auta i  - co ważniejsze - szorując o wystającą przeszkodę informuje jako pierwszy,że miska,skrzynia. dwururka i wydech mogą za chwilę znaleźć się w opałach. Myślę,że warto go założyć - tym bardziej,że jeździ kobieta... :whistle:

Nawet nie wiedziałem ,że ten kawałek plastiku taki jest drogi.Na allegro używka 260-300zł plus dwa hokeje po 70!

Dokładnie Jacek. Też rozglądam się za używką w różnych miejscach z częściami z odzysku.

Poza tym ciekawa rzecz. Podczas montażu poklejonego zderzaka (oba boczne/górne mocowania były urwane) i przy okazjispec od plactików odtworzył mi dolne zaczepy atrapy (skądinąd także bardzo drogiej w używanym oryginale) zauważyłem że przed chłodnicą mam czujnik zmierzowy (mabient light sensor) a także przewody do oydwu halogenów choć chyba moja wersja - Acenta (chyba) nie miała montowanych, chyba że w opcji. Nie ma klawisza do włączania halusów na przód. Najbardziej intryguje mnie obecność w instalacji tego czujnika ! ?

Też miałem Note z 2007 roku,i instalacje były,założyłem  halogeny i przełącznik i działało!

Byłem też w trakcie zakładania ESP,ale poszedł do ludzi :D

Instalacja w Notkach jest taka sama ;) bez względu na wersję.

W każdym bądź razie tak było przed liftem....nie wiem jak z instalacją w poliftowych.

Można samemu dołączyć co trzeba i będzie działało.

Czyli z tego co mówisz wersja Tekna miała w opcji działający czujnik zmierzchowy ? Inna sprawa, że w obliczu przepisów o światłach mijania zapalonych także w ciągu dnia to martwy gadżet.

Wcale nie....są światła do jazdy dziennej (ja takie mam) a światła mijania na automacie z czujnika.

Zapalają się o zmierzchu.

Tylko że w Notku czujnik zmierzchu jest na przedniej szybie razem z czujnikiem deszczu.

Więc co znalazłeś przy zderzaku ?

Edytowane przez M@reS

Ano znalazłem taki dynks (ten zielony) :

I albo na nim jest taki napis albo gdzieś na nissan4u taki opis był. Nietety nie mogę tego teraz znaleźć.

34bd71e9bb31c26emed.jpg

Edytowane przez marbed

W Note jest za zderzakiem,czasami temperatura zewnętrzna sobie,a czujnik sobie :D