Fryc Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 U mnie uszczelniona jeździ już parę lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Możesz napisać kto regenerował i jaki był koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Hej, obdzwoniłem pół śląska, wszyscy wysyłają do regeneracji w Polskę, nikt nie robi na miejscu :-( Może tutaj coś znajdziesz http://gliwice-regeneracja-slaskie-18.maglownice.eu/slaskie.htmlczasami warto pojechać z 50 km, pozwiedzać miasto a mechaniory niech robią a Ty tego samego dnia wracasz. Co prawda w profilu masz Małopolska, szukasz ze Śląska, więc nie za bardzo wiem jak Ci podpowiedzieć i poszukać warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) Hej, mieszkam przy samej granicy małopolska/ śląsk (od strony południowo-wsch.), więc łatwiej mi znaleźć coś na śląsku. Ta firma z Gliwic naprawia tylko mercedesy, dodzwoniłem się do firmy z Sosnowca (mam blisko) - nie robią na miejscu, wysyłajaą do Łodzi - auto 3 dni u nich stoi. Za kompleksówkę biorą 900 zł :-/ Edytowane 8 Września 2015 przez sebastiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Robił to poprzedni właściciel i informacje miał chyba z tego forum może się coś dowiem.Niby na razie ok ale jak pasek piszczał był niedociągnięty to machery mówili ,że się musi odpowietrzyć buhahhaha.Pomimo wszystkiego jak napisałem już chyba parę lat to jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Byłbym wdzięczny za sprawdzone info. Skoro mam wydać tyle kasy to wolałbym jej nie wyrzucać w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraz44 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) Mnie to kosztowało 1200 zł w Poznaniu. Co do uszczelniaczy, a raczej płynu z podobno dodatkiem środka uszczelniającego, to nie za bardzo uszczelnił - nadal cieknie może trochę słabiej. Belkę mam po kilku parkowaniach (pomimo wytarcia ) mokrą. Co fachowcy to fachowcy pozazdrościć, że u Innych się to trzyma i oby jak najdłużej... (odpukać w niemalowane) pozdrawiam Edytowane 8 Września 2015 przez maraz44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 maraz44: ale nic ten uszczelniacz - płyn nie zepsuł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraz44 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Nie zepsuł choć ostatnio musiałem wymienić świece :-) Uzywalem żółtego nie reklamuje Edytowane 9 Września 2015 przez maraz44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Firma to robiła w Koszalinie auto było podstawione -nie wiem czy wysyłają ale czas leci to się wszystko zmienia.Ogólnie przeważnie jak się chce mieć coś dobrze zrobione to nigdy takiego zakładu nie ma na miejscu niestety takie życie. Na pewno 3 lata to już jeździ ale prawdopodobnie to chyba 5 lat ale nie na 100 procent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Firma to robiła w Koszalinie auto było podstawione -nie wiem czy wysyłają ale czas leci to się wszystko zmienia.Ogólnie przeważnie jak się chce mieć coś dobrze zrobione to nigdy takiego zakładu nie ma na miejscu niestety takie życie. Na pewno 3 lata to już jeździ ale prawdopodobnie to chyba 5 lat ale nie na 100 procent A to w zależności gdzie mieszkasz. Jak się okazuje-okazuje, to u mnie jest cos takiego i SAM to wiem iż robiłem regeneracje u córki w Micrze. Postawiłem samochód po 7-ej a odebrałem po 15-ej./i z gwarancją/. Zastanawia mnie jedno----dałem koledze namiary, gdzie reklamują się firmy o regeneracji.. Ale dlaczego nie robią tego na miejscu!!!!! Są tylko pośrednikami!!! W/g mnie takie firmy powinny być usuwane z takich list i stron. Kolego @sebastiw , ja kiedyś osobiście z łodzi jechałem do Bielska Białej w celu regeneracji ośki do przyczepy kempingowej. Taniej mnie to wyszło niż bym miał kogoś szukać u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 12 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Sprawdzałem ceny itp., wychodzi podobnie, czy zrobię u siebie i wyślą, czy pojadę do Łodzi - wydam na paliwo, stracę cały dzień itp. Rachunek w każdym przypadku wychodzi ok. 900 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Mirekg bo to może wszyscy wysyłają a firmy są dwie w Polsce co robią hehehe To takie stwierdzenie trochę filozofii w tym jest na różnych forach co korzystam ludzie szukają i przeważnie jak ktoś coś szuka to jest daleko. Jeden prosty wniosek się nasuwa dobrych zakładów w tym 40 milionowym jest tyle że na palcach obu rąk można policzyć.Reszta to "super" mechanicy "polecani" "dobry znajomy" "wujek" "znani w okolicy" "fachowcy z długoletnim doświadczeniem" itp a po każdej ich robocie jest "jakieś ale" kiedy klient jedzie do innego "polecanego" i wytyka błędy poprzedników i łapie się za głowę Szczególnie odczuwa się to w takich regionach jak ja mieszkam czyli podkarpackie i cały wschód w górę Polski Ileś lat temu doszedłem do wniosku że trzeba wziąć sprawy w swoje ręce i uczyć się i robić samemu.Największym problemem są części już trochę tematów mam ogarnięte gdzie co kupić takie uszczelniacze uniwersalne też gdzieś kupują do maglownic-na razie zagadka ale może też się rozwiąże.Co do sprawy jakby sam chciał kupować w serwisach to koszt ponad dwa klocki -zależy jakie auta także się nie opłaca jak mamy pewność co do firmy regenerującej. Tyle filozofii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Mirekg bo to może wszyscy wysyłają a firmy są dwie w Polsce co robią hehehe Napisałeś... .....Największym problemem są części już trochę tematów mam ogarnięte gdzie co kupić........ To podaj mi jakieś sklepy. Będę potrzebował dwumasę i kompletne sprzęgło. Co prawda wszystko się okaże po demontażu, może regenaracja pomoże, choć montowano dwie różne dwumasy na pierwszy montaż. Jedne można regenerować a drugie nie. Po VIN-e się tego nie ustali, dopiero jak się zdemontuje. lecz już bym chciał coś wiedzieć i mieć obrany kierunek-sklep. A sama dwumasa to koszt 1500/1700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 To podaj mi jakieś sklepy. Raczej chodziło mi o części takich rzeczy co teoretycznie sprzedają w sklepach motoryzacyjnych w całości lub nie ma wszystkich części -tak jak do alternatorów rozruszników tuleje do wahaczy części wtryskiwaczy itp tak samo gdzieś by poszukać uszczelniaczy do magla mam do roboty w innym aucie.Cieknie coraz bardziej ale tragedii jeszcze nie ma. Takie sprawy za taką kasę jak piszesz to kupuję z minimalną marżą a marża jest dosyć duża.Jeśli chodzi o to to nie mam sklepu motoryzacyjnego ale mam takie prywatne dojście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Z tych śrubek kapie już prosto na podłoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Szukałeś to co podałem info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Czekaj dłużej - to może dowód stracisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) aż takiej tragedii nie ma, a temat załatwię dopiero jak się znajdzie kasa i czas :-/ Fryc: ale czego? sam nie umiem takich rzeczy naprawić... zestawy naprawcze do tych maglownic na necie są po 120-130 zł Edytowane 20 Września 2015 przez sebastiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Nie nie ,chodzi mi o to czy rozważasz wysyłkę jak nie masz nic innego bliżej tak jak napisałem nad morzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 21 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Udało mi się znaleźć zakład - prawie na miejscu, ale muszę najpierw - gdzie indziej - zdemontować maglownicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Z tym własnie możesz mieć problem. Warsztat który zdemontuje Ci maglownicę, to automatycznie blokuje sobie kanał na kilka dni, gdzie w tym czasie może zrobić-naprawić kilka samochodów i zarobić. A przez Twoje autko, to tracą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wostok Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 a gdzie tam, zdejmą magiel i wypchną na plac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Policzą za trudności!!! Jak nie ma magla-to nie działa cały układ kierowniczy, gdyż odpięty krzyżak od kolumny oraz drążki. Trzeba kolego liczyć się również z wydatkami na ewentualne naprawy, a nie tylko pokazywać jaki ma się samochód. Można postawić samochód na tzw.np. 3 miesiące na "kołki" i niech stoi. Za dawnych czasów miałem takie powiedzenie od żony. Ale również możesz kupić Fiata 125p - niby tani bo nasz krajowy i stary ale rdzewieje. Lecz ostatnio na Alleee.... sprzedawano "nową" karoserię z dokumentami za 16 tyś zł!!!!! I ciesz się że nie masz swojej P12 w 2,2 dci i nie padła Ci dwumasa!!!!! Nie znasz dnia, ani godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 22 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Tak, dokładnie to samo mówią mechanicy, że im będę blokować stanowisko ;-) no nic, trzeba odłożyć kasę i załatwić temat jeszcze w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi