lukaszgolden Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Witam, Zegar poziomu paliwa cały czas pokazuje pełny mimo pustego zbiornika. Po wyłączeniu zapłonu opada. Czy jest to uszkodzenie czujnika / pływaka w zbiorniku czy wariactwo komputera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 No hej ... może pływak się zawiesił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszgolden Opublikowano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Tak, słyszałem też taką wersję, podobno to częsta usterka w Patrolu. Dochodzi do przekrzywienia drucika pływaka i wówczas pomiar jest nie precyzyjny. Wiec obstawiam, że jeśli byłby to w jakikolwiek sposób uszkodzony pływak, wówczas pokazywałoby stan paliwa, ale nie precyzyjnie. Przewody elektryczne prowadzące do pływaka nigdzie nie są uszkodzone. Widocznie pozostaje mi poświęcić popołudnie i wykręcić zbiornik paliwa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Najpierw wtyczki obejrzyj ... to z kolei dolegliwość Terrano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszgolden Opublikowano 9 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Usterka zażegnana. Czas operacyjny bez pośpiechu w składnie jednoosobowym 2-3 godziny. Plus pies stróżujący Otóż pływak się zawiesił w bardzo zaskakujący dla mnie sposób. Po rozkręceniu odniosłem wrażenie, że ktoś go specjalnie tak zaplątał, ale widocznie ilość paliwa wytworzyła tak silną falę, że go wplatała pomiędzy przewody i rurki paliwowe. Efekt jest, mniej cieszący oko niż przed naprawą, ale przynajmniej widać, kiedy zbliża się nieunikniona przyjemność tankowania Gniazdo wtyczki. Pływak / czujnik poziomu paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek22 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Plusik za powiadomieniu o przyczynie awarii dla potomnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Trafiony zatopiony ... niech płynie dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.