Edek01 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 O takie trójkąciki to ja lubię ,Arim cim cim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Współczuję Wam ! Ja chyba żyłem w innym świecie ... i choć wiem ,że trzeba było kombinować żeby przetrwać jak i też wielu wyrzeczeń by cokolwiek osiągnąć to porównując Wasze doświadczenia mogę powiedzieć ,że w miarę "zdrowo" ten czas przeżyłem . Nie było lekko i mnie bo też na pokoju mieszkałem z rodzina przez 8lat. Aby żyć jak człowiek musiałem opuścić najbliższych na 2lata by daleko na obczyźnie dorobić się domu . Nie potrafię tego opisać jak "człowiek był więźniem swego losu" i nie wiedział czy wróci (stan wojenny) a jak wróci to czy nie biedniejszy niż przed wyjazdem bo komuna mogła wszystko w " imię sprawiedliwości społecznej" . Często taka rozłąka rozwalała młodym stażem małżeństwa przez co tracili niektórzy żony nie mówiąc o pustym koncie w banku Udało się choć ucierpiało zdrowie ale moralnie i duchowo nie dałem się komunie ! Stąd też m.in. bierze się moje oburzenie ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 W 100% się z Tobą zgadzam i wstyd mi że niektórzy rodacy mają tak niską dumę i samoocenę. A Edziowi powiem tylko tyle , do kombinatorstwa zmuszono Naród przez wieki rozbiorów i okupacji .Inaczej bylibyśmy jako Naród skazani na zagładę! Poczytaj jakie represje były przez wieki za "Polskość" a mimo wszystko NIGDY się nie ugięliśmy! I ja jestem dumny z naszych rodaków ,że świetnie wszędzie się odnajdują. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dobrze dobrze Manix zabory i okupacje i tą najdłuższą Komunistyczną doprowadził do tego czego doprowadził ! Do nie szanowania się i pomagania sobie jako rodacy tu w Polsce i za granicą tylko tępienie się nawzajem- rodak rodakowi wilkiem !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ruszyliście panowie temat rzekę. Miałem w rodzinie dwóch SBków,jeden odszedł ze służby do pracy w kopalni bo nie mógł się pogodzić z tym co się wyprawiało,do późnych lat starości był szanowanym człowiekiem na osiedlu,który zawsze był skory do pomocy innym,nawet za przysłowiowe dziękuje.Przepracował w kopalni ponad 30 lat i nigdy nie dostał "blaszki" ot po prostu był naznaczony. Drugi,został zesłany do archiwum,zdegradowany ze stopnia oficerskiego za odmowę wykonania polecenia i walnięcie w pysk innego oficera oraz zaniechanie śledztwa.SB strzeliło sobie w tedy w stopę,bo miał dostęp do tajnych materiałów,które wiedział jak skopiować i zabezpieczyć.Po dwóch latach aresztowany i byłby po cichu zniknął gdyby nie to ,że właśnie posiadał te materialy.Dwa lata więzienia z robiły z niego wrak człowieka,jak patrzałem na zdjęcia rodzinne to anorektyk przy nim wygladał na wypasionego.W latach 90tych przekazał wszystko(wersja córki) do chyba IPNu. Obydwoje już nie żyja. Powiem jedno,kto ma honor nigdy nie da się zgnoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 A dla przykładu mój teść zaczął karierę dla tamtego ustroju w 1980r i żyje dziś jak pączek w maśle grunt to dobrze głupa ciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 ...oj zabrnęło to za daleko ! Temat miał być luźny lekko sarkastyczny , a my rozliczamy się z przeszłości ! Każdy komunę odbiera inaczej , inaczej też wpłynęła na jego życie , jednak trzeba trochę naród za mordę trzymać , bo zupełne róbta co chceta do niczego dobrego nie prowadzi . A teraz złotóweczkę do puszeczki proszę , bez ociągania , no raz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Cięcie głupa,to nie to samo co przysłużenie się narodowi w imię celów wyższych. Puszka uzupełniona ,jak zwykle Fergulu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 U mnie pod kościołem pewnie zbierać będą , więc po mszy się dorzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Rozliczyć to ich nie można było do dziś dzięki Grubej kresce Mazowieckiego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 A i ja ,jakiś drobne "zapodałem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Ja ostro się rzuciłem, całe pińć złotych wrzuciłem Edytowane 10 Stycznia 2016 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Sknerus !!! Edwardzie jesteś , taką maszyną się rozbijasz a tylko piątaka ciepnąłeś do puchy !? Ja miałem gest mata i zróbta z nim co chceta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Niech się cieszą że miałem gest w tamtym roku do puszki wpadło......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Sknerus !!! Edwardzie jesteś , taką maszyną się rozbijasz a tylko piątaka ciepnąłeś do puchy !? Ja miałem gest mata i zróbta z nim co chceta statystycznie ,daliście tyle samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Statystyka się nie liczy !!! Zaliczasz się do ludzi inteligentnych , takich jest niewielu , większość to nie obrażając mało inteligentni , rzekłbym , ćwierć inteligentni , więc statystycznie gdzie się uplasujesz ? Fakt mogłem dać wiecej , ale tyle miałem w portfelu w danej chwili , bo już mniejszą część położyłem na tacę na mszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Ja będąc raz na ruski rok w kościele, też daję księdzowi a jakże takie piękne Rapę w łapę Ja się uplasuję w Cwaniakach Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zarost mam z 1970 a pieroga z 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Pantera... Ludzie to mają nas...e w głowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Jacko kto i kiedy ci taką fotkę szczelin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 No przeca jo małpiaty a nie panterowaty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 ...no i się doprosiłeś Jacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi