Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nocne marki...Czynne od 10 PM do 6 AM ;) lub non stop ... czyli kto kiedy chce :D

Fergul11
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś on ratował...dzisiajjego będą ratować :D

Niósł wilk razy kilka....ponieśli i wilka :D

Spoko, spoko. Jak zapowiedział, tak zrobił i siedział do końca. Dziś w ramach leczenia już też 2 złociste napoje pojszły.

Niestety Edi kakao nie było, za to sushi owszem. :D

Ogólnie wracam do żywych, tylko nie wiem czy warto. :P

Tak myślę, że jeszcze dziś poobserwuję świat z drugiej strony.

To jest ze strony żuli, których na co dzień zbieram z ulicy.

Ten świat mnie pociąga, bo ma swoje zalety.

Czas zwalnia i "tumiwisizm" się włącza.

Wkraczamy do krainy nirwany i wizje są przednie. :D

Idę do lodówki... :dribble:

Wygoń kota z domu niech nie tupie tak głośno :) ! DZISIAJ 

Colinsie drogi pamiętaj że wolne czytaj wakacje nie powinny trwać zbyt długo , później stają się codziennością i też potrafią męczyć !

Patrz na Jacko :) szuka sobie chłop co by tu od rana robić , a to się z odwalanie śniegu bierze , a to śrubtokiem coś w Qq poprzykręca tudzież przerobi , jedyne co niechętnie robi to z kobitą na zakupy po przecier pomidorowy jeździ ....a gdyby pracował to całe to poszukiwanie zajęcia byłoby zbędne .

Ja z radością chodzę do pracy , wtedy czas mi szybko mija i 90% personelu to kobiety .....jak przychodzi sobota to już poniedziałku doczekać się nie mogę :) 

Spoko, spoko. Jak zapowiedział, tak zrobił i siedział do końca. Dziś w ramach leczenia już też 2 złociste napoje pojszły.

Niestety Edi kakao nie było, za to sushi owszem. :D

Ogólnie wracam do żywych, tylko nie wiem czy warto. :P

Tak myślę, że jeszcze dziś poobserwuję świat z drugiej strony.

To jest ze strony żuli, których na co dzień zbieram z ulicy.

Ten świat mnie pociąga, bo ma swoje zalety.

Czas zwalnia i "tumiwisizm" się włącza.

Wkraczamy do krainy nirwany i wizje są przednie. :D

Idę do lodówki... :dribble:

Łyknąć kroplówki :D

Klinika ???

Nie , to pogotowie :) 

Wrócił Colins z imprezy firmowej nad ranem , głowa mu pęka od nadmiaru %%%% 

...a tu telefon dzwoni 

-Klinika ? 

-nie , to mieszkanie prywatne 

...i odłożył Colins słuchawkę .

Za chwilę znów telefon się odzywa , a w słuchawce  facet pyta 

_Klinika?

-Panie już mówiłem , pomylił pan numer 

...I odkłada Colin słuchawkę 

upłynęło może z 10 sek , tel natarczywie dzwoni 3 raz 

Wkurzony Colins odbiera i uniesionym głosem odpowieada 

-Panie , jestem po imprezie , łeb mi peka , pic sie chce , a pan wydzwaniasz ....!

- no ja własnie w tej sprawie , moze klinika :)

Mam taki skupiacz :) ino bioły 

tzn oddałem córce , teraz jej się przyda ! 

Jak czeba pogadam z nią to by koledze pożyczyła , wszak w potrzebie ? 

Colins już nie myśli. 2 dni ochlejstwa pozwoliły się zresetować. :D

Choć skoro jeszcze odpowiada, to chyba jednak reset nie był kompletny i pora trzeci dzień zacząć. :dribble:

Jest urlop więc można. :)

Przypadek autentyczny z rozmów Colinsa...

Dzwoni telefon:

- 999... halo, pogotowie?

Słucham - ratownictwo medyczne S-ce -rzecze Colins.

- Dobry wieczór. Proszę o pomoc do córki - słyszy colins w słuchawce.

- Dobry wieczór, proszę podać adres - odpowiada wkoorwoiny, bo zbudzony ze snu colins...

- P-dło 10 - podaje rozmówca...

- Co się stało - pyta colins.

- Proszę pana - słychać z drugiej strony słuchawki - mam 9-letnią córkę i nie wiem co mam robić, bo ona ma na głowie kołtuny. Proszę o pomoc!

- Colins zbity z pantałyku acz silący się na odrobinę przyzwoitości odpowiada - proszę córce myć włosy, dbać o higienę i włosy rozczesywać...

- Dziękuję za poradę, dobranoc - słyszy z drugiej strony.

Kolejne życie uratowane, Colins idzie drzemać. :D

Tym razem się udało. Następnym razem colins wyśle karetkę do, za przeproszeniem, sraczki, a ktoś umrze na zawał... :wacko:

Życie stawia nas przed trudnymi wyborami...

Tego typu telefony mam na co dzień. Różnica jest taka, że w przypadku pomyłki ja pójdę siedzieć. Elektryk, co najwyżej dostanie operdol.

Na szczęście niedługo wracam na zespoły wyjazdowe - w końcu spotkam się z moimi żulami, do których w ostatnich dniach staram się upodobnić. :D

Colinsie ciesz się że w elektrowni nie pracujesz :)

https://www.youtube.com/watch?v=EjOy9zgC2ZQ

Liczniki po czarnym a zrobili po niebieskim przeżyłem takie akcje :laie_67: 

Prund z kotwicy po kablu to jest dopiero PRUND albo zapałka w tarczkę aby się nie kręciła bo magnes wykryją wpięcia w instalacje to oni takie robili że chirurg naczyniowy to się przy swoim fachu chował w kieszeni  :D

A jak im gaz założyli to  odwierty jak u arabów po ropę po nocach robili  :D

I co wielu bez palców i rąk chodziło pytałem od czego a oni od siły, siła szybko upala bzyk i nie ma  :wacko:

Liczniki po czarnym a zrobili po niebieskim przeżyłem takie akcje :laie_67:

Prund z kotwicy po kablu to jest dopiero PRUND albo zapałka w tarczkę aby się nie kręciła bo magnes wykryją wpięcia w instalacje to oni takie robili że chirurg naczyniowy to się przy swoim fachu chował w kieszeni  :D

A jak im gaz założyli to  odwierty jak u arabów po ropę po nocach robili  :D

I co wielu bez palców i rąk chodziło pytałem od czego a oni od siły, siła szybko upala bzyk i nie ma  :wacko:

Wszystko to jest proste do zrobienia :) takie przyłącze do rurki gazowej ale przed licznikiem robi się na pełnym obciążeniu linii !

wypalasz palnikiem otwór w rurce , bucha płomień , przykładasz rurkę z zaworem na końcu oczywiście otwartym , obspawujesz , zakręcasz zawór i jesteś podłączony przed licznikiem .

Widziałem połowy ryb w jeziorku za pomocą lini wysokiego napięcia , przy okazji "złowił" się na śmierć "rybak" 

A z zapałką to nie wiedziałem że można :0 ....jak ? W nowych zegarach ? 

Wtedy to nie było modrych liczników tylko napisałem z tarczką  :)

W nowych to robią wpięcie przed licznikiem i przed przełaczeniem prawo lewo odłączają skurwesyna aby nie zakonotował  :D

Wszystko to jest proste do zrobienia :) takie przyłącze do rurki gazowej ale przed licznikiem robi się na pełnym obciążeniu linii !

wypalasz palnikiem otwór w rurce , bucha płomień , przykładasz rurkę z zaworem na końcu oczywiście otwartym , obspawujesz , zakręcasz zawór i jesteś podłączony przed licznikiem .

Ta metoda to dla samobójców - śmierć w oczach, nie polecam. 

Ta metoda to dla samobójców - śmierć w oczach, nie polecam. 

....a jak to zrobić inaczej ? 

Taką metodę widziałem kilka razy i facet tłumaczył że to najbezpieczniejszy sposób , kontrolujesz ciśnienie i płomień .

Przecież nie możesz zamknąć odcinka rury i wtedy wykonać otwór , gdyby zaiskrzyło to wtedy byłoby kolorowo . 

No chyba że teraz gazociągi są kładzione z tworzywa , to faktycznie coś innego jest w użyciu , ale w tamtych czasach gdy przyglądałem się zagadnieniu to tylko metal był w użyciu , technologia PVC raczkowała .

----------------------------------------------------------------------------------

Na prawdę trzeba być zdesperowanym żeby skorzystać z takiej pomocy !

@Fergul11 - zapewniam Ciebie, że robi się to inaczej. Facet, który tak to robił niech chodzi do kościoła co najmniej 2 razy dziennie i dziękuje że żyje. Najbardziej rozbawiło mnie jego stwierdzenie "kontrolujesz ciśnienie i płomień". "... wypalasz palnikiem otwór w rurce" ilu aniołów musi czuwać nad takim kimś - pozazdrościć. Pozdrawiam