Fergul11 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Kurde może i aniołki nad nim czuwają /ły ? Od tamtych chwil minęło dobrych 25 wiosen jak nie więcej ? nie jestem gazownikiem żeby się spierać , ale że człek się uczy całe życie to pytam jak sie teraz to robi . Opiszę Ci okoliczności tamtej sytuacji : budowano osiedle domków jednorodzinnych , same łepole , dyrektory i inne towarzystwo z nomenklatury , w piaskowej drodze położona była rura , wydaje mi się że ....po 25 latach tak 200mm choć nie jestem pewien , przy każdej bramie był wykop i spawacz robił przyłącze tak jak to opisałem , Jako młody chłopak pomagałem mojemu dziadkowi w pewnych pracach stolarskich przy okazji wpadła mi jakaś 100ka na kino , a że dziadek robił te usługi w wielu okolicznych domach to i ze spawaczem owym mijaliśmy się często . Prywaciarz to nie mógł być bo ta brygada robiła legalna przyłącza ....takie czasy wtedy były 85-87 rok ? A żeby umiejscowić (dla kolegów z okolic Łodzi ) osiedle , to była Nowosolna Edytowane 28 Stycznia 2016 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jacko, kiedys informowales mnie, ze Colins kazania prawi, pewnie dobrze go znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Ale nie osobiście(aczkolwiek szkoda ) mimo ,że pewnikiem bym tego nie przeżył...bo tego nie dałoby się przeżyć... na trzeźwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 ...nie jestem gazownikiem żeby się spierać , ale że człek się uczy całe życie to pytam jak sie teraz to robi ... Ja się z Tobą też nie spieram i wierzę, że takie samobójcze "akcje" miały miejsce. Niestety nie napiszę Tobie jak to się robi ponieważ ktoś mógłby to wykorzystać do powiedzmy nielegalnych celów. Prywaciarz to nie mógł być bo ta brygada robiła legalna przyłącza ....takie czasy wtedy były 85-87 rok ? Legalne przyłącza i sieci robiły (i oczywiście robią) też firmy prywatne. Natomiast wpinanie kilku czy kilkunastu przyłączy do aktywnej sieci to co najmniej dziwne (ale w czasach czerwonego westernu to wszystko możliwe). Dla tylu przyłączy powinna być raczej nowa nitka sieci i wtedy potrzebne jest tylko jedno wpięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Nie obawiaj się Colinsa , z treści postów jasno wypływa że to dusza człowiek , a jeśli nawet nie do końca to żebra i mostek połamie a serce do życia przywróci taki z niego łapiduch. A kluczyk wysyła , bo detektorem nadajników się bawiliśmy i wykrywał (inne marki) Tylko muszę poczytać jak to jest z kartami zbliżeniowymi ....w IRL Mcdonald limit jest ustawiony na €10 , w Lidlu na €15 , a w aptece przy osiedlu max €20 Coś kiedyś czytałem że można je też skanować / kraść pieniądze bez wiedzy posiadacza gdy ona ta karta "bezpiecznie" spoczywa w portfelu , ale już nie pamiętam szczegółów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Czyżbyś planował jakieś drobne opróżnianie cudzych kont? Nie potrzebujesz wspólnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Ja się obawiałem o swoje Na całe szczęście mam TRZY - na jedno wpłacam parę € żeby dokonywać z niego zakupów na wszelkich internetowych targowiskach tzw Visa "3" - do przelewów wypłaty z firmy - do zwykłych płatności i rachunków i z tym powiazana jest owa karta zbliżeniowa o której rozmawialiśmy . Już tak z innej beczki - tutaj gdy dziecko osiąga swiadomość posiadania kieszonkowegona koncie , około 4-5 klasa szkoły podstawowej przychodzi do klasy ktoś z banku i zakładają dzieciom konta z kartą - konto prowadzone bez opłat ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Ja się obawiałem o swoje Na całe szczęście mam TRZY - na jedno wpłacam parę € żeby dokonywać z niego zakupów na wszelkich internetowych targowiskach tzw Visa "3" - do przelewów wypłaty z firmy - do zwykłych płatności i rachunków i z tym powiazana jest owa karta zbliżeniowa o której rozmawialiśmy . Już tak z innej beczki - tutaj gdy dziecko osiąga swiadomość posiadania kieszonkowegona koncie , około 4-5 klasa szkoły podstawowej przychodzi do klasy ktoś z banku i zakładają dzieciom konta z kartą - konto prowadzone bez opłat ! No to juz teraz wszystko wiem na temat QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 To forum tym różni się od innych motoryzacyjnych, że tutaj prócz wiedzy ściśle technicznej, zdobyć możemy też praktyczną (i nie tylko na tematy motoryzacyjne), dowiemy się kto z kim i kiedy oraz w jakich pozycjach, poznamy bolączki nie tylko naszych samochodów, ale też ich użytkowników, a gdy trzeba znaleźć pocieszenie, to kompana do wirtualnej wypitki też znajdziemy. Tym różnimy się od innych portali, gdzie strach się odezwać, bo w najlepszym wypadku odeślą nas do archiwum. Doceń więc Monia tę naszą oazę i też czasem odbiegnij od głównego tematu. Jakieś fikuśne zdjęcia mile widziane. Bo przecież nie tylko samochodami człowiek żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 No to juz teraz wszystko wiem na temat QQ Oj,jeszcze Qq Cie zaskoczy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgadtzam sie z Colinsem na 100% i aby byc na tym forum, specjalnie QQ kupilam ,, doskonale wiem jacy sztywniacy na innych forach siedza, to tam poznalam grobowa atmosfere. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Dziś z przejażdżki nad ocean w drodze powrotnej doszedłem do J11 z tego roku, na klapie miał znaczek taki chyba romb w połowie niebieski ,a w połowie srebrny , ale nie doczytałem co tam napisane było . Jak dojrzał mnie w lusterku to chciał mi umknąć , ale ....mój 1.6 pb nie dał mu szans , po nadmorskiej dosyc krętej wąskiej drodze mielismy momentami 130km/h , zabawa była przednia , po 20 paru kilometrach nasze drogi rozchodziły się , machnęlismy sobie na pożegnanie rękoma i światłami i taki miałem powrót ze spacerku poobiedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 , na klapie miał znaczek taki chyba romb w połowie niebieski ,a w połowie srebrny , ale nie doczytałem co tam napisane było . pewnie taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 O taki o ten bardziej niebieski . tylko że nic o pojemności silnika to nie mówi , a czy to benzyna czy diesel ? Kurde tak u mnie wieje że na godzinę prąd odcięło , na szczęście naprawili !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Eno. Monika my tez co nie co sztywne przeciez mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Ty nam Pieer - onie nie demoralizuj Koleżanki Dziewczyna ma dopiero 17 lat i tu jako jedyna jeszcze z nami "wytrzymuje" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Eeetam ,takim "co nie co" miała by się demoralizować ,co najwyżej parsknie śmiechem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 A skąd ta pewność, że Monika ma wiosen 17? 99 przy nicku może przecież równie dobrze oznaczać rozmiar biustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Ja nie znam się na rozmiarach biustów ale o takim obwodzie to słyszałem I to by się zgadzało calins-ie gdyż rozmiar i wiek są tu "proporcjonalne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 No i "wsadziłem patyk" w mrowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Przy piwie spotkało się trzech znajomych, którzy dłuższy czas nie widzieli. Gadają, piwko za piwkiem leci, nagle rozmowa zeszła na temat żon i jeden z nich mówi: - Moja żona to ma cipkę jak Londyn. - dwaj pozostali spojrzeli zdziwieni ale czekają co powie. - Jest tak mroczna, mglista i wilgotna. Po prostu super! - E to jeszcze nic - odzywa się drugi. - Moja ma jak Paryż: klimatyczna, dystyngowana i urocza. To jest dopiero coś. Słuchając tego trzeci kolega mówi: - A moja to ma cipkę jak Bydgoszcz. - kumple zdziwieni a on kontynuuje - Dziura...zwykła dziura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Nie no ...Sky...leżę i kwiczę jak prosiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Nooo nasza kierownica pokazała poziom po raz kolejny jutro sprzedam dżouka w pracy , dobre . tego o Londynie też sprzedam tylko muszę Bydgoszcz zastąpić okoliczną wiochą Lody hmm ...narobiliście mi ochoty , ..............zaraz sprawdzę w zamrażarce pewnie coś jest ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi