Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nocne marki...Czynne od 10 PM do 6 AM ;) lub non stop ... czyli kto kiedy chce :D

Fergul11
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

no i nissan rules podsumowanie 2015r

"Patrząc na szczegółowe dane, w segmencie SUV-ów najszybciej rozwija się podsegment średniej wielkości SUV-ów, który w minionym roku urósł o 42 proc. do poziomu 470.400 aut. Wciąż jednak najwięcej osób decyduje się na kompaktowe (1,28 mln) oraz małe SUV-y (1,2 mln). Liderem tego segmentu rynkowego jest Nissan ze sprzedażą na poziomie 376 tys. aut i 11,8-proc. udziałem w rynku. Drugie miejsce pod względem wielkości sprzedaży zajęło Renault, które w minionym roku zwiększyło swoją sprzedaż aż o 44 proc., trzecie zaś Volkswagen."

Świetne dane  dla właścicieli , przy takiej popularności modelu nie będą szybko tracić na wartości !!!

A ja znalazłem też takiego kwiatka 

"Najsłabiej sprzedają się na europejskich runkach największe auta pokroju BMX X6 i Range Rovera Sport. Wynik 243 tys. sprzedanych egzemplarzy oznacza jednak, że również w tym segmencie rynku zanotowano rekordowy wzrost (+27 proc)." 

To jakiś nowy rowerek firmy BMX X6 ??? :)  Może jakby miał większe koła ....i może bardziej w damkę poszli to ludzie kupowaliby chętniej a tak gdzie stateczny tata z mamą będzie BMXem jeździć ? :) 

To może w tłusty czwartek o pączkach ....? ;)

Dziś  na ulicy facet spotyka stojącą dziewczynę z taką jakąś zgłodniałą miną :(

Litując się nad nią zaproponował : - Dziewczyno chcesz na pączka ?

- A jak to jest na pączka ???

Rozmawia Brad Pit z pączkiem:

- wiesz ,że jestem z Angeliną Jolie ?

- tia ... a ja jestem z dżemem !

Spotkają się na randce dwa pączki :

- kocham Cię !

- jesteś Słodki !

Życzę smacznego pączka !!!

Nie każdemu pianie wychodzi jak należy :D

:DTrochę mam tremę .... przed "cenzorami" albo "szydercami" :D

Ale obiecałem , wiec "jedziemy" .... :thumbsup:

Garbuskiem ....

... w czasie szczytu komunikacyjnego na jezdni dwupasmowej zatrzymuję się w ogonku na światłach ( z uwagi na "podeszły wiek" - mojego auta ;) jeżdżę tylko prawym pasem - nie licząc skrzyżowań ) Zauważam ,że na lewym pasie jezdni kolejka o połowę mniejsza . Trochę się zdziwiłem ... ale po chwili zauważam kątem oka ,że na mojej wysokości stanął "dostawczak" na Śląskich nr.rej., który przyblokował pozostałe auta. Zza kierownicy uśmiecha się fajna dzioucha :) Jechałem z małżonką więc nie mogłem spytać : czy to do mnie ten uśmiech czy ...(choć odpowiedż znałem) ale przy odjeżdzie gest :spoko: był do mnie :)

Po wizycie u kolegi podchodzę do VW a tu wokół niego kilku "chłopaków" w moim wieku ;) . Oczywiście były achy , ochy i wspomnienia młodzieńczych lat . Musiałem odpowiedzieć na wszystkie pytania ale na jedno "nie potrafiłem" . Gościu spytał mnie co to za model Garbusa ,że ma automatyczną skrzynię biegów ? Długo zastanawiałem się skąd takie "podejrzenie" ale faktycznie dżwignia zmiany biegów jest fikuśna bo nie jest to gałka :)

(może spytam Was :czy ten typ takie ma -załączę zdjęcie)

Obok mojego zaparkowanego tyłem do ulicy i tuż przy niej auta stanął dostawczy "blaszak" . Ruch spory a tu ściana ... :(  Dochodząc do Garbusa widziałem jak młody facet przyglądał się jemu więc go poprosiłem by mi pokazał jak zrobi się luka bym mógł bezpiecznie wyjechać. Wiecie co zrobił ?

Wyszedł na ulicę i zatrzymał ruch :banan: a ja jak niekoronowany król dumnie wyjechałem w głębi ducha trochę speszony ... Zwrócił też tą sytuacją oczy przechodniów . Były znane gesty i uśmiechy ale ja byłem tak zaskoczony ,zażenowany , że przy tym śmiałem się do siebie ... jak i teraz - gdy wspominam :D

Nie sposób o wszystkim pisać ! Normalne też jest ,że co jakiś czas ktoś prosi o przyzwolenie na zrobienie zdjęcia z Garbusem i wtedy robi mi się przykro( szczególnie w przypadku pań) .... że to nie ze mną ! :devil:

post-42436-0-02053300-1454754932_thumb.jpg

post-42436-0-72039800-1454755144_thumb.jpg

Edytowane przez nowy 2011
  • Upvote 3

Ależ jaki ten Garbus wielki ... na tle hali Arena Toruń ;)

Edytowane przez nowy 2011

Chodzi mi po głowie,z braku innych zajęć kupno i odrestaurowanie takiego żuczka :D

Super maszyna :spoko:  u mnie jak bym wyjechał to by mnie te sku...............seny zatrąbili i rozjechali tu nie można jechać wolno i z gracją :angry:

Ale mam ostatnio nosa. Tutaj wywróżyłem na odległość awarię sondy lambda, a Jackowi nowy soft do silnika. :D

Aż żem zagrał w lotto. :whistle:

Trzymam za słowo ,że wygrana idzie do podziału!!! :D

Widzisz Adamie jaki fajny zielony chrabąszcz. 

Zatrzymaj sobie może Garbuska do lansu po grodzie Kopernika.

A Madzię do garażu i jedynie na dłuższe wycieczki. :)

Bo wiesz - żeby była dobrze dotarta, gdy już będę od Ciebie kupował. :D;)

Jasne. Po odebraniu wygranej rozwiniemy na dużą skalę produkcję siłowników do maski oraz podświetlenia progów.

Ty będziesz robił, a ja będę prezesem. :D

A dyrektora ,lub chociaż kierownika nie trzeba?  :dribble:

Noto mi jeszcze piórko w d**ę wsadźcie i będzie git! Będę zap....ł za trzech :D ....nie! za jednego! na trzech! :D

FAJNY !!!

Lubię dźwięk silnika tego chrabąszcza , to jego specyficzne cykanie .

No to w tedy to ja juz nic nie będę robił tylko łaził ciągle do biura :D

Panowie !

W imieniu Garbuska dziękuję Wam .... :spoko::0recourse:

Macie rację ,że mimo iż to 'chrząszcz" to ma swoja duszę i brzmienie, które 'ujmuje" (przynajmniej mnie) :)

Mimo niedogodności w jego prowadzeniu to jazda sprawia swoistą frajdę jak snuję się nim bez pośpiechu po drodze a nie jak "goni" się "nówką" ciągle spóźnionym ...   :thumbsup:

Pewnie nie dam rady go zatrzymać ale choć spróbuję wykupić udziały  !  I  nie chodzi tu o to by zaspakajać swoją  próżność czy o lansowanie się  ale ....."narcyzmem" to pewnie "pachnie" ? ! ;)

I co tam miałabyś robić ?

Chyba ,że nucić Marylę Rodowicz o .... sekretarce ? :jump: