Pavllo Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 (edytowane) Jak nie podlega, jak wkleiłem screena z przedłużonej gwarancji Edytowane 22 Października 2018 przez Pavllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebry Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Cytat ...na gwarancji nic nie jest gwarantowane Cytat Wizyta w serwisie Wałbrzych , odmowa naprawy tel do serwisu w opolu - zrobią odpłatnie Dzisiaj będzie tel do Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 (edytowane) 13 godzin temu, Kebry napisał: Gdzie można dostać ogólne warunki gwarancji by sprawdzić jak i co podlega ? jeszcze raz: jak dla mnie jest to punkt G - elementy elektryczne... lub nawet L - układ ogrzewania...no bo kurde d*p@#@$ko ogrzewa, no nie? Żądaj odmowy na piśmie i już... Edytowane 23 Października 2018 przez Pavllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebry Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Pavllo Dzięki uderzę w nich trochę mocniej odpowiednie pisemko dzisiaj leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka1979 Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Witam. Od czerwca jestem posiadaczem nowego QQ. I dziś chciałem wygrzać plecy i cztery litery, a tu klops, mój fotel jest zimny jak lód. Poradzicie do jakiego serwisu podjechać i który ma lepsza opinie. Jestem z Katowic. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Foczka1979 tylko z daleka od Chorzowa się trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka1979 Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 To jaki polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Spróbuj Bytom lub DG lub S-c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka1979 Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Sorki,że zanudzam, ale dziś rano postanowiłem pooglądać wiązki elektryczne i bingo, wiązka z fotela kierowcy wcale nie była podłączona. Po podłączeniu jej ogrzewanie działa, a żeby było ciekawiej to dodam, że owa wiązka była oginalnie zabezpieczona i ktoś kto składał samochód pominął ja podczas montażu. Dziwne, przecież powinna być jakaś kontrola, czy wszystko jest ok poskładane i podłączone. Pojechałbym do serwisu i mieli by ze mnie kupę śmiechu. Tak wiec, sorki za kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluev Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Nie rozumiem dlaczego mieliby mieć z Ciebie kupę śmiechu. To chyba nie Ty składałeś ten samochód... Jeśli ktoś ma się z kogoś śmiać to chyba z Nissana za to, że coś takiego wypuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebry Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Witam przeglądających forum Po pisemku do centrali autko wysłane do serwisu we Wrocławiu 2 godz . i fotele zrobione , można grzać ...... i nawet do domku Serwis w porzooooo , sprawdzenie i zrobienie foteli na gwarancji i autko na czas roboty GRATIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 No i można, prawda? A tylko by spychologię uprawiali. Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
james1979 Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Hej u mnie też nie grzeje siedzenie kierowcy . Może ktoś zdradzić która to kostka aby sprawdzić matę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebry Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Hejo kolego nie pomogę ci bo moje robione były w serwisie ale wiem ze jeśli nie grzeje kierowcy to pasażera też nie działa. W jednym siedzeniu są dwie maty a wszystko połączone szeregowo ( tak mówili ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 @Kebry - małe sprostowanie. Jeżeli usterka nie jest gdzie indziej - to fotele są niezależne. U mnie jeden przestał grzać - drugi grzał. Usterka: przepalona mata w siedzisku - i tu masz rację - maty są połączone szeregowo - więc nie grzała też w oparciu. Wymienili tylko w siedzisku i znów ciepełko wróciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro1 Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 W dniu 22.10.2018 o 19:33, Tomaszwi napisał: U mne tez pomogło z kabelkiem, rozlączylem, uzylem Kontaktu i jest OK, grzeje Kolego czy możesz sprecyzować o jaki kabelek chodzi?? Wrzuć jakąś fotkę proszę... oczywiście mam podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszwi Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Pod fotelem sa kostki. Jedna z nich to grzanie d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 4 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Wracam do swojego tematu. Kolejna jesień i kolejna awaria grzania fotela. Na szczęście jeszcze do grudnia rozszerzona gwarancja. Korzystałem z niej już 2 razy (albo trzy?) - za każdym razem odmowa, ponowienie wniosku i zgoda. U mnie zauważyłem teraz takie coś, że na LOW grzeje, na HIGH - nie. Albo może mi się wydaje i fotel zagrzany od mojego ciała?... Bo dziwne wydawało by się, iż najrozsądniej zrobić w macie dwa obwody grzejne. Na LOW włączasz jeden, na HIGH oba. Wtedy na HIGH tez powinien grzać przynajmniej ten jeden. Przy okazji czytając ten wątek - zauważyłem, że miałem wrócić z tylną lamka kabiny heheheh… to teraz to załatwię. Ale jeszcze zanim podjadę - sprawdzę kostkę - bo w tym roku było kilka dłuższych wyjazdów i mógł ktoś ja z tylnych pasażerów wypiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 12 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Jestem po diagnozie. Wg ustaleń ASO - do wymiany mata grzewcza w oparciu. Do wymiany także tylna lampa oświetlenia kabiny. Zostały wysłane dokumenty do ubezpieczyciela (korzystam z rozszerzonej "gwarancji") i o oczywiście odmowa. Wg rozmowy z panem z ASO - odrzuca to automat po numerze części. I jak powiedział, nie obejdzie się bez małego tarcia z nimi - ale powinni się zgodzić. Teraz musimy do nich napisać i wkleić Pana warunki - a ma Pan te stare korzystniejsze - poczekać aż człowiek się tym zajmie. Jak będzie pozytywna decyzja - zadzwonimy. I tyle - pozostało czekać. Dotychczas 2 razy korzystałem z rozszerzonej gwarancji i za każdym razem odmowa - ASO "odwoływało się" - i zgoda. Mam nadzieję, że teraz będzie taki sam schemat, że nie uprą się, że jednak nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Karminadel...przypominasz mi ...mnie z Kaśką 1.2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 9 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 I znów wrzesień i znów temat grzania fotela. Tym razem nie grzeje fotel pasażera. Byłem w ASO zapytać ile u nich to kosztuje. Mata - UWAGA - 1800 netto (sic!!!) Wymiana - 1 roboczogodzina - 240 zł Pytania: -czy ktoś zna nr części na maty - czy ktoś je wymieniał i ma jakieś rady? - czy znacie filmiku pokazujące jak to zrobić w QQ? Ja szukałem na jutube i nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Poszukaj na Allegro , np .samo siedzisko lub cały fotel ,będzie taniej https://allegro.pl/oferta/nissan-qashqai-ii-fotel-przod-prawy-9584153533?reco_id=24cff9d9-f2ea-11ea-9a29-b02628c85380&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszwi Opublikowano 10 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Takie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych123 Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 W dniu 9.09.2020 o 22:23, Karminadel napisał: I znów wrzesień i znów temat grzania fotela. Tym razem nie grzeje fotel pasażera. Byłem w ASO zapytać ile u nich to kosztuje. Mata - UWAGA - 1800 netto (sic!!!) Wymiana - 1 roboczogodzina - 240 zł Pytania: -czy ktoś zna nr części na maty - czy ktoś je wymieniał i ma jakieś rady? - czy znacie filmiku pokazujące jak to zrobić w QQ? Ja szukałem na jutube i nic nie znalazłem. Witam podepnę się do tematu jestem posiadaczem QQ od niedawna , Od przy kupnie zauwarzyłem taką usterkę . Szukałem usterki ,rozebrałem cały fotel i znalazłem przyczynę .W moim przypadku mata była ok lecz przy macie jest bezpiecznik termiczny. Były przełamane kabelki ,wystarczylo polutować i problem rozwiązany. awaria była w oparciu na dole po lewej stronie jest termik trzeba otchylić materiał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Na te maty trzeba uważać.Nie wolno naciskać punktowo! Machinalnie,nie myśląc o tym czasami tak robimy,że szukamy czegoś i naciskamy,kolanem,łokciem ,pięścią....czasami jeden raz wystarczy i po ptokach...tzn po macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi