juras2017 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Moza isc dalej i bardziej skomplikowac system. Dziala warunkowo na zegar i czujniki - to chyba mialo by wiekszy sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek1971 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Nie bardzo rozumiem Twoją "uznaniowość" w sytuacji opadu deszczu... Wg art. 51 na dziennych można jeździć tylko w czasie normalnej przejrzystości powietrza. Jakikolwiek opad deszczu wyklucza normalną przejrzystość. A jaki art.zabrania grzania samochodu na postoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Wprost - żaden. [Chyba, że się mylę, a do minuty odjeżdżam] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 W niektorych miastach jest zakaz "grzania" samochodu zima podczas odsniezania i mozna dostac mandat Nie pamietam gdzie to czytalem, ale straz miejska moze ukarac, pewnie za zanieczyszczanie powietrza albo "cus" takiego Kwestia swiadomosci i szacunku do innych ludzi - zeby ich niepotrzebnie nie truc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek606 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 W niektorych miastach jest zakaz "grzania" samochodu zima podczas odsniezania i mozna dostac mandat Nie pamietam gdzie to czytalem, ale straz miejska moze ukarac, pewnie za zanieczyszczanie powietrza albo "cus" takiego Kwestia swiadomosci i szacunku do innych ludzi - zeby ich niepotrzebnie nie truc http://www.motofakty.pl/artykul/mandat-za-wlaczony-silnik-podczas-postoju.html w każdym mieście(terenie zabudowanym) za stanie z włączonym silnikiem powyżej minuty można dostać mandat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Dzieki za uzupelnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mao Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Cześć Mam pytanie odnośnie regulacji czułości czujnika zmierzchu. Mój samochód posiada czujnik zmierzchu oraz deszczu a nie ma opcji regulacji czułości w komputerze pokładowym . Widziałem w innym Qashqaiu, że jest taka możliwość - opcja Auto Lights. Od czego to może zależeć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 2 godziny temu, Mao napisał: Cześć Mam pytanie odnośnie regulacji czułości czujnika zmierzchu. Mój samochód posiada czujnik zmierzchu oraz deszczu a nie ma opcji regulacji czułości w komputerze pokładowym . Widziałem w innym Qashqaiu, że jest taka możliwość - opcja Auto Lights. Od czego to może zależeć ? Chyba od softu jaki jest wgrany do samochodu.Jeździłem zastępczą Acentą z tego roku i też nie dało się tego ustawić,natomiast w mojej z 2015 jest taka opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Odnośnie auto świateł i czułości, i w odniesieniu do narzekań jakie wydaje mi się, że chyba widziałem w jakimś poście. Uważam, że w Nissanie akurat działa to bardzo dobrze. Twierdzę na podstawie jednego tunelu, przez który ciągle jeżdżę. Mój jak tylko minie krawędź jasne/ ciemne od razu odpala światła. Inne marki mają taką super czułość, że im te światła odpalają w połowie tunelu. Zauważyłem również, że po wyjeździe inni przejeżdżają od 50 do 100 metrów więcej zanim im te światła się wyłączną. Nie wnikam czy to kwestia jakiś ustawień, ale u innych to hula gorzej wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mao Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Ogólnie nie narzekam na ten czujnik. W sytuacjach oczywistych jak wjazd do tunelu gdzie gwałtownie zmienia się jasność potoczenia czujnik od razu reaguje ale miałem już sytuacje gdy było już późno i padał mocno deszcz i może jeszcze coś widziałem ale dla innych z tyłu mogłem już być nie widoczny więc trzeba było włączyć ręcznie światła ale to na razie był pojedynczy przypadek. Kontynuując wcześniejsze porównania sprawdziłem również instrukcje z obu samochodów i ten przed liftingiem ma opisaną funkcję regulacji Auto Light a ten mój po liftingu już niema. Wychodzi, że po liftingu już tego nie ma niezależnie od wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Miałem ten przd liftingiem i próbowałem ustawień świateł "późno","wcześniej" i szczerze powiem,różnicy w działaniu nie widziałem.Być może dla tego Nissan usunął ta wersję,że wiele nie zmieniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 49 minut temu, JACKO29 napisał: Miałem ten przd liftingiem i próbowałem ustawień świateł "późno","wcześniej" i szczerze powiem,różnicy w działaniu nie widziałem.Być może dla tego Nissan usunął ta wersję,że wiele nie zmieniała. Ja jeździłem zastępczym z 2019 i właśnie brakowało mi tej funkcji ponieważ było już wg mnie za ciemno na światła dzienne a mijania się jeszcze nie załączały. U siebie (2015) mam ustawione na wcześniejsze załączanie (On Earlier) i jest różnica,natomiast jak ustawię na Standard wtedy włączają się tak jak w polifcie,moim zdaniem trochę za późno,tym bardziej,że mam czarne auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 10 godzin temu, Mao napisał: ale miałem już sytuacje gdy było już późno i padał mocno deszcz i może jeszcze coś widziałem ale dla innych z tyłu mogłem już być nie widoczny więc trzeba było włączyć ręcznie światła ale to na razie był pojedynczy przypadek. Jo cię prosza…. jak Ty zdałeś prawo jazdy? Jeździsz w trakcie opadów na dziennych ? Obyś szybko zaliczył jakąś odpłatna lekcję od drogówki... Myśl za kierownicą - systemy Cię od tego nie wyręczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mao Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Przecież napisołech Ci, że jak stwierdziłem brak reakcji czujnika to przełączyłech sam te lampy na mijania - jestem świadomy jak używać świateł i innych systemów. Chodzi mi o to, że tryb automatyczny mógłby być bardziej automatyczny - brak regulacji czułości (w różnych krajach są różne przyzwyczajenia co do momentu włączenia świateł np. w Anglii czy Niemczech włączają bardzo późno u nas wcześniej), brak współpracy z wycieraczkami i czujnikiem deszczu - inne samochody bardziej to ogarniają. Jako kierowca z długim stażem myślę za kierownicą i nie polegam na systemach i nie zaliczam odpłatnych lekcji drogówki. A prawko zdałem za pierwszym razem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Mosz plusa ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mao Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Dziękuja synek za plusika. Nie godej mu synek ino karlusie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi