Westbam Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Witam wszystkich, W najbliższych 2 tygodniach muszę oddać auto do serwisu (z AC - naprawy blacharskie... Tylne drzwi wgniecione lekko i zarysowane - brama wjazdowa + od kierowcy strony drzwi przód / tył - dziecko kolegi zarysowało .... ). Mam już potwierdzenei od Ubezpieczyciela że mogę oddać auto do naprawy i malowania. Pytanie brzmi: GDZIE? Miałem tylko kontakt z Krakowem (Jasnogórska) - ale nie byłem zadowolony z ich usług. Możecie polecić inny? Sosnowiec / Dąbrowa / Katowice? (W obrębie Olkusza - trasa Kraków - Katowice) Będę bardzo wdzięczny. Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCwQFjAAahUKEwiBnNinherHAhUFVBQKHQndBFI&url=http%3A%2F%2Fmapa.targeo.pl%2Fpgd-naprawy-nadwozi-katowice~5527475%2Fwarsztat-blacharsko-lakierniczy%2Fadres&usg=AFQjCNFuRCafq5jpxQN2RwDT86Sh_pUJ1w Ja u nich robiłem tył w Qashqaiu i nie miałem zastrzeżeń.Bezgotówkowo.Zadzwoń,zapytaj. To jest ok.kilometra od Roździeńskiego.Prosta droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Westbam - Mam pytanie, co dokładnie było nie tak z serwisem na Jasnogórskiej? Nie byłeś zadowolony z napraw blacharskich, czy jako serwisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Jesli mozna podpiąć sie pod temat , to tez mam pytanie . W drodze na urlop (dzien wyjazdu) , pani uderzyła w tył mojego qaszlaka Uszkodzenia małe , auto sprawne i caly czas w ruchu . Dzis dostalem wycene szkody i powiem szczerze ze jestem usatysfakcjonowany. Jednak podłoga w bagazniku wymaga naprawy , jest tam pod kołem dojazdowym taka okrągła guma (wygluszenie) , i tutaj pytanie -czy jest to do kupiena gdzies , czy moze ktos z Was widział gdzies ten element ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westbam Opublikowano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Westbam - Mam pytanie, co dokładnie było nie tak z serwisem na Jasnogórskiej? Nie byłeś zadowolony z napraw blacharskich, czy jako serwisu? Ogólnie obsługa klienta. Przykłady: - Przyjechałem na przegląd - miał trwać godzinę z czego trwał 3 - powód? Pracownik serwisu robił na raz przegląd mojego auta + jakiegoś forda - Kolejny to przyjechałem po wymianę osłonki przeciwsłonecznej -(dzwoniłem czy jest już - dostałem odpowiedź że tak) po czym na miejscu okazało się że gość w ogóle jej nie zamówił (zapomniał nacisnać w programi "zamów" >,< ) - Po 1 serwisie (po roku) otrzymałem rachunek do płacenia (799 zł bodajże? ) + dodatkowo gość kazał mi zapłacić 7 zł za jakąś podkładkę miedzianą którą się wymienia po wymianie oleju - Skandal - płacę za wymianę oleju wraz z olejem / filtrami a firma taka jak nissan chce jeszcze 7 zł za jakaś podkładkę (dobrze że nie musiałem zapłacić za odkręcenie korka lub olej osobno). Po czym w innym serwisie dowiedziałem się że w ogóle sie jej nie wymienia co rok (co 2-3 a nawet i rzadziej). Ogólnie Jasnogórska to wg mnie zły serwis a obsługa klienta jest na bardzo niskim poziomie... Nie polecam. Edytowane 10 Września 2015 przez Westbam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Ale podkładkę pod korkiem spustowym oleju powinno wymieniać się za każdym razem. Oczywiście niektórzy mechanicy to olewają, ale autoryzowane serwisy nie, bo procedura napraw przewiduje wymianę tej podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Dokładnie,gość z serwisu jest niepoczytalny. Podkładka miedziana pod korek spustu oleju jest ściskana przy dokręceniu.Ponowne dokręcenie już nie uszczelnia otworu spustowego oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westbam Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Panowie - niech będzie wymieniana - nie ma problemu - Ale czemu mam za to dodatkowo płacić?!?! Przecież to wstyd dla takiej firmy jak Nissan...... Płacę za wymianę oleju i filtrów a jak oni to robią to mnie to powinno guzik obchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) No tak powinno być, bo rzeczywisty koszt takiej podkładki to może złotówka. Jednak uwierz mi, że w innych markach procedura serwisowa również przewiduje wymianę tej podkładki i serwis musi wrzucić ją do kosztorysu, faktury czy czego tam jeszcze. Ostatnio odbierałem służbowego Mastera z serwisu Renault, gdzie m.in. był wymieniany olej i podkładka też była uwzględniona na fakturze. Powiem więcej - na fakturze widniał też wpis "środki czyszczące" na kwotę ponad 20 zł. Podejrzewam więc, że w ramach tego serwis doliczył też koszt użycia WD40, szmat, a nawet pasty BHP dla mechanika. Firma płaciła więc nie wnikałem, ale sam widzisz jak serwisy zdzierają z nas na wszystkim. Edytowane 11 Września 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Ja w sumie nie mam większych zastrzeżeń co do serwisu na Jasnogórskiej jak na razie, choć ostatnio samochód wydawało mi chyba trzech doradców, bo każdy już szedł do domu i w końcu musiałem lecieć do innego działu pokazać, że zapłaciłem, bo pan sobie poszedł. Samochód w sumie też "sam sobie wydałem" - nikt mi nie pokazał co zrobili i jak działają czujniki parkowania. Nie mniej jednak jestem zadowolony, zawsze dokładnie sprawdzą mi samochód i zawsze coś znajdą Nie mam im tego za złe, bo rok temu znaleźli uszkodzone koło pasowe z paskiem. Cenowo jak na ASO są w granicach normy, ale też nie należą do najtańszych. Też mi doliczyli za podkładkę. Doliczyli mi też za wyłącznik czujników parkowania (taki zwykły, kołyskowy) 10zł z groszami. Jak bym wiedział, to bym wziął z domu. Niby nie wiele, ale zawsze. Wymieniałem też końcówki drążków kierowniczych. Bardzo ładnie zrobili zbieżność. Mam idealnie prosto kierownicę, co w pobliskich warsztatach było niewykonalne. Pamiętam jak serwisowałem Suzuki w Nowym Targu w Auto Complex. Do momentu sprzedaży samochodu by człowieka na rękach nosili, a później mieli totalnie gdzieś. Serwis dno i wodorosty. Jak zgłaszałem, że nie słabo działa wspomaganie kierownicy (SX4), to pan kierownik serwisu z ironią pytał kiedy tak się dzieje? Rano, wieczór? W Japan Motors przynajmniej się starają być mili, chyba też przez to, że później dzwoni ankieterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westbam Opublikowano 14 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) Ja Panowie wstawiłem LPG po półtorej roku może po 2 (przed drugim przeglądem ASO) wiec automatycznie straciłem gwarancje. Ale juz po 9 000 km miałem do wymiany łożyska w skrzyni (wspominałem już na forum kiedyś o tym) - masakra by w samochodzie po takim przebiegu było już do wymiany (mimo że nie mecze skrzyni jak dentysta sadysta). Wymiana 4500 zł w ASO (jeszcze za czasów gwarancji) - czy zrobili? Kto wie nadal to lekko słysze (niby wymienili i łożysko bo się rozsypało i olej w skrzyni by nie zostały jakieś opiłki) ale porównując skrzynie QQ (Renault ...) i Audi co miałem A3 TDI (teraz ma ojciec) to niebo a ziemia. Audi ma juz 15 lat i biegi można wbijać 1 palcem a QQ... porażka. Co do ankieterki to za tą podkładkę co moim zdaniem powinna być wliczona w koszt WYMIARNY OLEJU i FILTRÓW i czas przeglądu i wymiany (3h... sprawdzanie 3 aut na raz przez 1 pracownika) z deka ją zjechałem (a raczej Jasnogórską) i przekazałem że nie polecę nikomu... @ps. Wyłącznik czujników cofania? :S Mnie się właczają jak właczam wsteczny (mały wyswietlacz nad lusterkiem) a wyłącza na innych biegach / luz. Edytowane 14 Września 2015 przez Westbam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 U mnie też włączają się jak wbijam wsteczny, ale zleciłem montaż czujników z przodu. Aktywują się na 30 sekund po naciśnięciu hamulca, ale zamontowali dodatkowy wyłącznik (np. podczas jazdy w korku), choć jak na razie z niego nie korzystałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 możecie podać wymiary tej podkładki pod korek spustowy oleju Nissian Qashqai 2008r 1.6 benzyna 114koni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych5810 Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Witam. Ja głównie z uwagi na fakt mieszkania przy granicy przeglądy mojego QQ robię w Niemczech i twierdzę, że wcale nie jest drożej niż u nas. By pochwalić dam taki przykład ; po przeglądzie zażyczyłem sobie litr oleju dodatkowo do bagażnika, serwisant zdjął olej z regału, podał mi go lecz do rachunku 20 euro nie doliczył a na moją uwagę odpowiedział, że to w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westbam Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 @up Ale wiesz że u nas ten sam litr oleju w sklepie to 24 zł ? I niczym się nie różni od tego z serwisu (prócz ceny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Cieszmy się takimi cenami,bo szybko mogą zniknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi