Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić używane QQ? - pytaj tu :)

mucka38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Uwaga na możliwość wyłudzenia zaliczki przy tak niskich cenach !!!!!!  Pierwszy wskaźnik zbyt niska cena !!!!. Drugi to brak numeru telefonu. !!! :ball:

Edytowane przez ADIX

Niedawno kupiłem swojego z 2007r na fulu, benzyna z gazem za 9500€ i nie uważam ze strasznie przeplacilem. Na dzień dzisiejszy w całych Niemczech najtańszy QQ jest za 6tys € i za chwile stuknie mu przebieg 400tys. Tamten tyle pewnie tez miał albo pływał w jakimś jeziorze czy jest po stłuczce z walcem. Ale jedz, oglądnij i zdaj relacje.

Wypełniłem formularz w ogłoszeniu z prośbą o kontakt i czekam na odzew.

Jak sie uda to umówie się na spotkanie i zdam relację.

Już wszystko wiadomo :)

Dostałem taką oto odpowiedź:

"Witaj

Dziękuję za zainteresowanie moim samochodem. Samochód jest nadal dostępny i jest w doskonałym stanie. Samochód jest zarejestrowany w Polsce na moje nazwisko z tytułem własności i jest oczyszczony z wszelkich zobowiązań. Pojazd nie ma zarysowań ani uszkodzeń jakiegokolwiek rodzaju . Silnik jest utrzymany w bardzo dobrm stanie. Ja osobiście szukam samochodu z kierownicą po  prawej stronie. Mieszkałem w polsce ale niedawno przeniosłem  się do Wielkiej Brytanii, ponieważ próbuję otworzyć małą firmę tutaj. Cena obejmuje transport do adresu.

Z poważaniem
Robert,"

Edytowane przez Pietrek68

Czekaj podam ci mój numer konta przynajmniej w dobre ręce kasa trafi a nie do Nigerii  :))))))) :dribble:

Panowie takie pseudo ogłoszenia trzeba zgłaszać , tak jak ja zrobiłem ja tylko kolega je wkleił i już ich nie ma :)

A okazje to trafiają się jak sprzedaje auto w średniej giełdowej cenie modelu ale jest zadbane i serwisowane i bez wypadku. Więc polecam skupić się na takich ogłoszeniach. Oczywiście wszystko potwierdzone w ASO wizyta przed zakupem - warto zainwestować 300-400pln a można zyskać kilka tysięcy.

Edytowane przez ADIX

Czekaj podam ci mój numer konta przynajmniej w dobre ręce kasa trafi a nie do Nigerii  :))))))) :dribble:

Panowie takie pseudo ogłoszenia trzeba zgłaszać , tak jak ja zrobiłem ja tylko kolega je wkleił i już ich nie ma :)

A okazje to trafiają się jak sprzedaje auto w średniej giełdowej cenie modelu ale jest zadbane i serwisowane i bez wypadku. Więc polecam skupić się na takich ogłoszeniach. Oczywiście wszystko potwierdzone w ASO wizyta przed zakupem - warto zainwestować 300-400pln a można zyskać kilka tysięcy.

Jak jeszcze na takie trafię to sam zgłoszę, a zniknęły naprawde szybko :)

Nie będziesz trafiał na takie ogłoszenia jak zamiast dawać wyszukiwanie od najniższej ceny zrobisz zupełnie odwrotnie. I wyłudzeń nie będzie i auta raczej przyzwoite.

Okazje już wyjaśnił kolega wyżej a za taka cenę jak tamto było to raczej od ojca musiałbyś kupować ;) allbo wujka przeprowadzajacego sie do tej Anglii.

W autach lepiej okazji nie szukać zaoszczędzona kwota może sie szybko skończyć płacąc w warsztatach albo przyjemność z jazdy odbierze "prawda o aucie".

Wejdź na mobile.de tam masz dużo opcji do zaznaczenia, jak już pozaznaczasz wszystko co ci sie marzy to na koniec omin szerokim łukiem tureckich handlarzy i zaptaszkuj "Privat" ;)

Tanio nie będzie. <-- Ale za to Deutsche Fahrzeug.

A po auta "nur fur EXPORT oder handler" to tylko z Laweta możesz sie wybierać. <-- Ale za to tanio.

Piotrek - a nie rzuciło Ci się w oczy chociaż to, że nie było numeru telefonu???

Ty gdybyś sprzedawał, to na pewno numer byś podał. Szybciej się jest przecież dogadać i wytłumaczyć, poinformować przez telefon niż pisać.

Nie będziesz trafiał na takie ogłoszenia jak zamiast dawać wyszukiwanie od najniższej ceny zrobisz zupełnie odwrotnie. I wyłudzeń nie będzie i auta raczej przyzwoite.

Okazje już wyjaśnił kolega wyżej a za taka cenę jak tamto było to raczej od ojca musiałbyś kupować ;) allbo wujka przeprowadzajacego sie do tej Anglii.

W autach lepiej okazji nie szukać zaoszczędzona kwota może sie szybko skończyć płacąc w warsztatach albo przyjemność z jazdy odbierze "prawda o aucie".

Wejdź na mobile.de tam masz dużo opcji do zaznaczenia, jak już pozaznaczasz wszystko co ci sie marzy to na koniec omin szerokim łukiem tureckich handlarzy i zaptaszkuj "Privat" ;)

Tanio nie będzie. <-- Ale za to Deutsche Fahrzeug.

A po auta "nur fur EXPORT oder handler" to tylko z Laweta możesz sie wybierać. <-- Ale za to tanio.

Nie wszystkie w DE privat są prywatne :))) Prawie połowa to handlarze :)

Jałowa dyskusja,kilka postow nic nie dających :-)Ludzie są cały czas naiwni (delikatnie to ujmując) i stąd takie ogłoszenia .Nie dziwią mnie osoby starsze lub chore , Ich jest mi szkoda i jestem dla nich pełen współczucia , ale jeśli młody i zdrowy człowiek laszczy się na coś takiego , to nic innego jak brak logiki w tym co robi .

Gość Mateusz_P11_144

Mucka jestes nowy w miare ale dobrze napisane. Polać mu!!

Dlaczego wciąż przyciąga nas o wiele niższa cena?

Tyle się trabi w TV,radio,w internetach. Nawet Otomoto zrobiło akcje,usuwa zaniżone ceny a ludzie nadal łapią się na "okazje"wpłacaja zaliczki ;o
a później zgrzytanie zębów i placz bo popłynąl na powiedzmy 20 tysi.
A dobrze,jesteś debil to płać. W dobie takiego nasyconego rynku płacić a obejrzenie samochód??Sory ale trzeba być kompletnym kretynem.
Akcje typu wpłata na Western Union,przelew allegro na "allegrowe konto" Ludzie takiego czegoś nie ma-NIE ISTNIEJE!!!
tak samo jak Volvo z 2012 r za 22 tys zł.

amen.

Piotrek - a nie rzuciło Ci się w oczy chociaż to, że nie było numeru telefonu???

Ty gdybyś sprzedawał, to na pewno numer byś podał. Szybciej się jest przecież dogadać i wytłumaczyć, poinformować przez telefon niż pisać.

Oczywiście że dałbym telefon. Poczty nie sprawdzam co 15 minut a przez telefon szybciej i wygodniej się dogadać.

Dzięki wszystkim za odpowiedź.

Jak coś znajdę i będę miał pytania nieomieszkam napisać :)

• 3 tygodnie później...

Jestem nowy na forum, dlatego chciałbym się przywitać. Od kilku miesięcy szukam mojego pierwszego samochodu. Jednym z modeli, który mnie interesuje jest właśnie Nissan Qashqai.

Zainteresowało mnie poniższe ogłoszenie:

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-salon-pierwszy-wlasciciel-C32507491.html

Czy ktoś z forumowiczów interesował się już tą ofertą a może nawet oglądał samochód?

Czy na podstawie zdjęć można potwierdzić wspomniane w ogłoszeniu wyposażenie Tekna?

Czy znawcy tematu są w stanie na podstawie zdjęć ocenić czy samochód mógł mieć wypadek wymagający prac blacharsko-lakierniczych?

I ostatecznie czy oferowany samochód jest wart tych pieniędzy? Jak wypada to Waszym zdaniem na tle innych ogłoszeń?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

brak wielu elementów wyposazenia jakie były w Teknie, widać od razu że to Acenta.

w 2007 i 2008 roku nazywało się to tekna, a miało uboższe wyposażenie niż tekny z poźniejszych lat, już była o tym mowa na forum,

ja mam taką teknę z 2008 i wyposażenie mam takie jak na zdjęciach

tu masz więcej info http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/91978-qq-b%C5%82%C4%99dny-wpis-do-dowodu-nie-ten-wariant-samochodu/?hl=%2Btekna+%2Bpack&do=findComment&comment=942765

Edytowane przez rahazomor

OK, zwracam honor ;) pamiętam wersje wyposażeniowe QQ od 2009r, stąd moje błędne założenie, że wcześniej było podobnie.

Czy ktoś z Was może ma dostęp do oficjalnego katalogu tego modelu na polski rynek z 2007 roku?

Najstarszy jaki udało mi się do tej pory zlokalizować datowany jest na 2009 rok.

w latach 2007 oferta QQ przedstawiała się następująco :

VISIA

Tekna/Acenta

Tekna Pack / Acenta Pack

Visia była podponie wyposażona do obecnej (elektryka/klima/radio/bluetooth)

Tekna/Acenta - róznica w kolorystyce wnętrza - Tekna - czarne - Acenta - pomarańczowo - brazowe

do tych wersji można było zamówić szklany dach oraz pakiet (chyba ) komfort - czyli ESP i Tempomat

Acenta Pack i Tekna Pack - róznica w kolorystyce wnętrza - opcja nawigacja satelitarna

W wersji Acenta/Tekna  koła alu 16" Tekna Pack/Acenta Pack - 17"

dopiero w 2008 roku zmieniono specyfikację na VISIA - Acenta - Tekna

w 2008 r. pojawiły się ciemne szyby w Teknie natomiast pojawiła się pod koniec roku 2008 wersja Lounge która jako pierwsza (zbudowana na bazie Tekny) posiadała 18" koła / relingi dachowe / BOSE i nowy system nawigacji tj Nissan Connect  oraz tapicerką skóra + materiał

to tak w skrócie

Do tego należy dodać wersję "Tekna Premium" która pojawiła się w 2008 roku, w niej było wszystko za wyjątkiem relingów i głośników Bose. Silniki 2,0 benzyna i 2,0 dci, napęd 4x4, przekładnia manualna lub automat.

Do tego należy dodać wersję "Tekna Premium" która pojawiła się w 2008 roku, w niej było wszystko za wyjątkiem relingów i głośników Bose. Silniki 2,0 benzyna i 2,0 dci, napęd 4x4, przekładnia manualna lub automat.

to była zwykła wersja Tekna Pack - relingi pojawiły się w wersji tekna w 2009 jak dobrze pamietam wraz z BOSE i 18" kołami

Wiem co kupowałem i używałem przez 5 lat. -))  Teraz mam najnowszego w wersji tekna 4x4, 1,6 dci, manual

to była zwykła wersja Tekna Pack - relingi pojawiły się w wersji tekna w 2009 jak dobrze pamietam wraz z BOSE i 18" kołami

Była jeszcze wersja I-Way pomiędzy Accenta, a Tekna. Różnica do Tekny były tylko ksenony, nagłośnienie Bose, kluczyk i jeszcze w Teknie ze względu na subwoofer w kole był tylko zestaw naprawczy zamiast dojazdówki.