Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić używane QQ? - pytaj tu :)

mucka38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Była jeszcze wersja I-Way pomiędzy Accenta, a Tekna. Różnica do Tekny były tylko ksenony, nagłośnienie Bose, kluczyk i jeszcze w Teknie ze względu na subwoofer w kole był tylko zestaw naprawczy zamiast dojazdówki.

no prawie

bo 1 wersja I-WAY to było Acenta + relingi dachowe + szklany dach + srebrne klamki zewnętrzne + tapicerka z wersji Lounge (skóra+materiał) + 18" felgi alu (które na tamte czasy nie były dostępne nawet w Teknie ) + nawigacja + aluminiowe nakładki na pedały później ta wersja I-Way została zmodyfikowana czyli brak srebrnych klamek + zwykła tapicerka z Tekny + felgi 17" i za (jak dobrze pamietam ) 800 zł 18" alusy ( i 18" alusy jako opcja pojawiły sie w Teknie ) a następnie wersja I=WAY + pakiet chrom ( chromowane klamki / listwa na zderzaku / wkładki przy halogenach / nakładki na progi )

Była jeszcze wersja I-Way pomiędzy Accenta, a Tekna. Różnica do Tekny były tylko ksenony, nagłośnienie Bose, kluczyk i jeszcze w Teknie ze względu na subwoofer w kole był tylko zestaw naprawczy zamiast dojazdówki.

Kolego , stwierdzenie że przy systemiem BOSE z subwoferem był zestaw naprawczy , a nie dojazdówka nie jest prawdą. SUBWOFER  JEST TAK UKSZTAŁTOWANY,ŻE SWOBODNIE MIEŚCI SIĘ W KOLE DOJAZDOWYM! Mam taki zestaw /TEKNA 2009/.

Edytowane przez JACEK1952

Kolego , stwierdzenie że przy systemiem BOSE z subwoferem był zestaw naprawczy , a nie dojazdówka nie jest prawdą. SUBWOFER  JEST TAK UKSZTAŁTOWANY,ŻE SWOBODNIE MIEŚCI SIĘ W KOLE DOJAZDOWYM! Mam taki zestaw /TEKNA 2009/.

Może masz rację. Chodziło mi o to, że w czasie jak ja kupowałem( koniec 2012) do wersji tekna był tylko zestaw naprawczy, a do I-way dojazdówka. Jest jakiś wątek na forum o dopasowaniu qq z bose do dojazdówki.

Może masz rację. Chodziło mi o to, że w czasie jak ja kupowałem( koniec 2012) do wersji tekna był tylko zestaw naprawczy, a do I-way dojazdówka. Jest jakiś wątek na forum o dopasowaniu qq z bose do dojazdówki.

w wersji QASHQAI+2 w specyfikacji TEKNA (czyli z BOSE ) nie było koła dojazdowego tylko zestaw naprawczy od początku jak pojawiło sie nagłośnienie BOSE w QQ+2

Edytowane przez BartoszN

w wersji QASHQAI+2 w specyfikacji TEKNA (czyli z BOSE ) nie było koła dojazdowego tylko zestaw naprawczy !!! od początku jak pojawiło sie nagłośnienie BOSE w QQ+2

Dokładnie to napisałem, to po co te wykrzykniki.

Panowie na 99% będę w okolicach października sprzedawał swojego QQ FL. 2.0 dCi AT 2010 rok Tekna. Czarny z jasną tapicerką. Dzisiaj 92tkm. Salon PL oczywiście. Gdyby ktoś z forumowiczów byłby zainteresowany to proszę pisać. Auto na chwilę obecną 1000% bezwypadkowe. Oczywiście jestem pierwszym właścicielem.

• 2 tygodnie później...

Hej wszystkim!

Od jakiegoś czasu poszukuję autka. W krętu gmojego zainteresowania jest QQ. Znalazłem na gratce coś takiego http://moto.gratka.pl/tresc/nissan-qashqai-i-1-6-visia-16301972.html#d92eeb91f9b20f69,1.html?utm_source=brk

Trochę się naczytałem o tym modelu. Możecie sprawdzić czy cena jest adekwatna do wyposażenia oraz rocznika?

Edytowane przez erykk

Poliftowy golas. Przyjemność z jazdy porównywalna do Dacii Logan :P

Jestem użytkownikiem kilku for internetowych i nigdzie jak tu nie jest tak pomijane wyposażenie auta które stanowi 40% jego wartości i 80% przyjemności z jazdy. Jak ci nie zależy na wyposażeniu to poszukaj gdzieś na wyprzedaży z zeszłego rocznika nowego samochodu. Moja znajoma brała QQ w 2011 auto z 2010 chyba jeszcze bardziej gołe (o ile to możliwe ;) )jak to i netto (auto na firmę w Niemczech) zapłaciła niewiele ponad 13tys €.

Browar bida-edyszyn tez można jeździć, nikt nie zaprzecza. F125p też i czuć się jak w F1 (bez końcówki). Z ciekawości popatrzyłem na wyprzedaże i znalazłem coś za 60 tys nowe. Nie wiem czy netto czy Brutto czy grubas czy bidak. Sam musisz podzwonić i popytac.

http://www.pacificcars.pl/promocje_pokaz,88.html

Adix cena wywoławcza. Wpłać wadium, stan do licytacji i powiedz za ile odjechał ;) To jak auto z alledrogo za zeta :)

Edytowane przez kajusDE

Nie słuchaj go, nawet auto w bieda wersji da ci dużą frajdę z jazdy ; ]

Z jednej strony masz rację - bo proste auto, to auto mniej awaryjne. Ale z drugiej strony chciałoby się mieć te wszystkie nowinki techniczne... A z tym komfortem jazy porównywalnym z Daca Logan to mówisz poważnie czy żartujesz :) Bo to zupełnie dwa różne autka :P

Nie siedziałem nawet w Logan :P

Ale za to często widzę QQ koleżanki a czasem nawet się karne i pomimo tego że ma ładniejsze lampy i zderzaki to nie zamienił bym się za to coś. Ten materiał w kropeczki czy tam krateczki to chyba jakiś designerski żart zresztą ten dwukolorowy który widziałem w innych też nie lepiej wygląda za to co innego skóry. Brak automatu do miasta=tragedia. Nie wiem jak w QQ bo auto kupiłem niedawno i juz śniegu nie było ale miałem S8 i Grand Cherokee z napędem 4x4 i w okresie zimowym zabawa jest przednia i co nie jest mało istotne poprawia bezpieczeństwo. Nawigacja czy ksenony to sprawa drugorzędna albo i trzecio ale miło popatrzeć w monitorek zamiast w wiszący na drucie telefon a światła dobrze oświetlajä drogę co znowu poprawia bezpieczeństwo i do tego dobrze wyglądają. Panorama, bezkluczyk czy chociażby głupie samoczynne składanie lusterek (którego nie mam i to mnie drażni ale sprawę załatwię podczas najbliższej wizyty w serwisie) to rzeczy bez których da się żyć ale fajnie jak się je ma i moim zdaniem warto dopłacić te kilka tysięcy tym bardziej w używanym samochodzie czy mieć to kosztem np. starszego rocznika czy większego przebiegu.

No ale to moje zdanie. Każdy kupuje co lubi ;)

Witam. To mój debiut na forum...noszę się z zamiarem kupna Nissana QQ. Natrafiłem na następujące ogłoszenie:

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-acenta-47-000km-C32320656.html

Proszę o komentarze i opinię na temat tego auta. Pozdrawiam.

Vin do auta:SJNFAAJ10U1449798

Edytowane przez t.hamer

Tak mało tym autem ten Niemiec jeździł?

w ogloszeniu nawet nie pisze ze bezwypadkowy :-)  - czyli jest szansa ze mało jezdził ostatnim czasy bo był robiony .....cena tez chyba dobrych wiele % za niska - lub niska jest odpowiednią do stanu samochodu :-)

Witam. To mój debiut na forum...noszę się z zamiarem kupna Nissana QQ. Natrafiłem na następujące ogłoszenie:

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-acenta-47-000km-C32320656.html

Proszę o komentarze i opinię na temat tego auta. Pozdrawiam.

Vin do auta:SJNFAAJ10U1449798

z tego co udało mi się ustalic  z nr VIN to :

rozpoczęci egwarancji 07.2009

po roku czyli 07.2010 - przebieg 12 000km

nastepnie 12.2010 - przebieg 17 200km

11.2011 - przebieg 27 300km

07.2012 - przebieg 34 500km

czyli wychodzi około 12 000/ rok

czyli jest opcja ,że naprawdę ma taki przebieg gyż teoretycznie w lipcu 2013 powinien mieć jakieś 46 000km i później szkoda + naprawa + transport itd

ale oczywiście mogę się mylić

Niemcy kupujący benzyny przeważnie mało jeżdżą.

Diesla tez mogę ci znaleźć z takim przebiegiem ale nie wiem czy będziesz chciał/mógł tyle zapłacić.

Co do auta to na plus jest kolor i ... i nic poza tym. Opinia moja taka sama jak kilka postów wyżej do innego auta. Do tego jak auto z Niemiec i nie od Turka to gdzie 2komplet kół? W Niemczech jest obowiązek jazdy na zimowkach i 95% aut ma drugie koła i z reguły są przekazywane z autem. Teoria wypadkowa może być trafna ale równie dobrze mógł stać u Turka na placu kilka miesięcy i teraz stoi trochę w Polsce.

Ten np stoi dobre 3miesiace. Widziałem go jeszcze za czasów jak ja szukałem swojego i dalej sie nie sprzedał a jest od prywatnej osoby, u mnie odpadł ze względu na wyposażenie właśnie.

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/nissan-qashqai-1,6,-mit-panoramadach/197090719-216-467?ref=search

Tego z ogłoszenia trzeba sprawdzic, po zdjęciach nic nie powiemy.

Witam!

Jestem na etapie poszukiwania QQ . 

Kilka sztuk już oglądałem w okolicy ale niestety były mocno wypadkowe ;/ 

Mam na stępujące pytanie: Czy jeśli będę miał VIN samochodu który chcę zakupić to czy jest możliwość sprawdzenia jego historii przebiegu ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Tylko w aso , w którym było serwisowane i osobiście.

...no i chyba tylko właścicielowi auta podadzą szczegóły ,ot taka "tajemnica spowiedzi" ?

Zażartowałeś , ale jesteś bardzo bliski prawdy,bo tylko aso toyoty nie wymaga obecności właściciela przy weryfikacji pojazdu.

Zażartowałeś , ale jesteś bardzo bliski prawdy,bo tylko aso toyoty nie wymaga obecności właściciela przy weryfikacji pojazdu.

a to mi nowość - w woj. pomorskim wszystkie ASO Toyota wymagają obecności fizycznej właściciela pojazdu w ASO