Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić używane QQ? - pytaj tu :)

mucka38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wypowiem się w praktyce jestem posiadaczem już czwartej Toyoty i Lexusa od 2004r którą kupiłem w Salonie Pl , gdy ktoś z forum chciał sprawdzić jakąś  Toyote lub Lexusa kupiona w salonie w POLSCE bo tylko taką bazę posiada Toyota Polska proszę o wiadomość na priv  z numerem VIN. Do sprawdzenia pełna historia za free. :)

Edytowane przez ADIX

Cześć,

szukam QQ celem nabycia :)

wpadły mi w oko dwa ogłoszenia:

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-1-6-i-way-full-opcja-C32950550.html

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-1-6i-2011r-panorama-26tys-km-C32726541.html

czy ktoś może wie coś o nich i podzieli się informacjami ???

Pozdrawiam i dzięki

Wyposażenie w obydwu podobne. Na plus dla drugiego to kolor, rok młodszy, mniejszy przebieg i cena, minusem niestety ze auto z Francji i nie ma wzmianki o bezwypadkowości auta (zapewne był co najmniej obity). Sprawdź ceny takich modeli za granicą z tymi przebiegami i od prywatnych ;)

Na całe Niemcy jest podobnych aut ledwie 33 sztuki reszta (ponad 5 tyś w rękach handlarzy :) )

http://suchen.mobile.de/auto/nissan-qashqai.html?isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&lang=de&scopeId=C&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=47&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&maxMileage=90000&maxPowerAsArray=86&maxPowerAsArray=KW&fuels=PETROL&ambitCountry=DE&adLimitation=ONLY_FSBO_ADS

Jak dodasz wyposażenie jak w tych z twoich ogłoszeń to obydwa przy niemieckich autach wychodzą na wielkie okazje ;)

Tak..... biały od razu przyznali się że bity, jak chce to moge dostac zdjecia na maila..... w drugim zarzekaja się ze nic nie bylo ruszane, to akurat wyjdzie przy pomiarze lakieru :)

Tak..... biały od razu przyznali się że bity, jak chce to moge dostac zdjecia na maila..... w drugim zarzekaja się ze nic nie bylo ruszane, to akurat wyjdzie przy pomiarze lakieru :)

dobry lakiernik bezproblemowo pomaluje tak że bedziesz miał wartości fabryczne :-)  - inna sprawa, ze jak dobiorą element pod kolor to nie bedzie malowane - przeciętny blacharz znajdzie wszystko  - najlepszy miernik - pokaze tylko robote zrobioną po taniości.

btw - malowane nie znaczy złe

• 1 miesiąc temu...

Drodzy,

Nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam się tutaj.

Podłokietnik w Q1  jest wysuwany i czy kiedy jest wysunięty to wydaję odgłos np. cykania

podczas podnoszenia ręki, lub naciskania na łokciem na podłokietnik?

Czuję dyskomfort bo każdy ruch i ten podłokietnik wydaje różne odgłosy a jak pasażer dołączy to już zaczyna się jazda:)

Ok jak go odsunę do tyłu to jest dobrze, ale przecież  po wysunięciu do przodu też powinno być ok?

Miałem podobnie ,zastosowalem dość proste rozwiązanie :-) W pozycji wyciągnięto podlokietnika max. do przodu , podkleilem od spodu w prowadnicach ,paski teflonu grubości ok.4 mm. Luz jaki miałem na podlokietniku został zlikwidowany , a tym samym nie wydaje żadnych dziwnych dźwięków .

Sorki że dopiero teraz .Jak wysuniesz podlokietnik max.do przodu ,podnieś go i zobacz gdzie masz luz (tym samym skrzypienie , ja tak właśnie miałem) Luz występuje pomiędzy podlokietnikiem a prowadnica , tam właśnie wkleilem dwa paski teflonu , szerokość ok.2cm ,dł.6cm a grubość ok 4 mm. Podlokietnik bardzo lekko przesuwa się po teflonie, jego grubość była akurat taka że luz został zlikwidowany , i ustało skrzypienie .Jutro cykne jakieś zdjęcie , będzie bardziej może obrazowo .

Edytowane przez mucka38

Hej!

Początkowo byłem zdecydowany na zakup nowego QQ, jednak życie zweryfikowało moje plany i muszę teraz szukać używki..

Co myślicie o tym: http://otomoto.pl/nissan-qashqai-2-7-osobowy-full-opcja-C33493870.html

Czy ktoś oglądał? Podejrzana jest tutaj niska cena i mały przebieg. No i te auta na drugim planie..

Niestety wszystkie modele, które mi się podobają, są do obejrzenia na drugim końcu polski - ten jest najbliżej.

Zależy mi na QQ+2 nie dla dodatkowych siedzeń, ale wyczytałem, że wnętrze w nim jest przestronniejsze od standardowej wersji.

Ciężko powiedzieć, bo zdjęcia małe. Wygląda na Teknę, ale na 100% felgi są nieoryginalne. Mało tego, QQ+2 z 2.0b ma oryginalnie 18'' (minimum to 17''), a te które widać na zdjęciu "na oko" wyglądają na 16'', które nie powinny nawet wejść z uwagi na rozmiar zacisków hamulcowych.

Tyle ode mnie :)

Auto do sprowadzenia tak wygląda jak w hali u Niemca , a fele masz zimówkami

Edytowane przez ADIX

Tu podobne (wypozasenie, rocznik, przebieg) auta w Niemczech. Jak sam widzisz ceny zaczynaja sie od 20tys €. Cena salonowa była w okolicy 30tys a ty chcesz żeby Niemiec oddał je po 2 latach za 10. Ja wiem że Niemcy to bogaci ludzie ale to nie idioci.

http://suchen.mobile.de/auto/nissan-qashqai-2-diesel.html?useCase=RefineSearch&fuels=DIESEL&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=50&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2011-01-01&ambitCountry=DE&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=50000&lang=de

Prędzej będzie to próba wyłudzenia zaliczki na przywiezienie auta lub zwyczajnie auto jest po dzwonie i odbudowane w jakimś garażu. Zadzwoń dopytaj i zdaj relacje.

Edytowane przez kajusDE

ale ja wcale nie pisałem, że chcę wyrwać super ofertę na sprowadzone auto za pół ceny. po prostu liczę na Waszą pomoc, żeby na taką ofertę się nie dać nabrać

Jak nie masz dużego parcia na QQ+2 to mam do sprzedania moją QQ I-way 1.6 grafit met. z 2011r. przebieg ma teraz 26tyś .Bezwypadek .ASO.  W piątek jadę do Chorzowa po nowego QQ  i zostawiam go w rozliczeniu nochyba że się sprzeda.pozdrawiam. 

A ja nigdzie nie stwierdziłem ze takiego szukasz ;) oferty trzeba przeglądać i szukać. Super okazji w 99% nie ma. Chyba ze kupujesz od taty ;) A u handlarzy to już napewno nie okazja. Pogadaj z kolegą wyżej lub jak chcesz dci to inny forumowy kolega sprzedaje.

Z ciekawości. Dzwoniłeś tam?

Nie dzwoniłem, w sumie nic nie zaszkodzi, jeśli faktycznie zadzwonię i wypytam.

Ja szukam dla siebie na pewno silnika 2.0, a czy będzie to dci czy benzyniak, to właściwie bez różnicy. No i koniecznie potrzebna mi FV, bo auto chcę wrzucić w koszta.

Okazje się zdarzają ale nie są tanie i nie od handlarza . Dzisiaj oglądałem zakupionego QQ tekna 4x4 z 2012r. 2.0 DCI Automat kolor jak mój QQ kad szary. 68tysi przebieg.

Kolega leciał po niego do Krakowa samolotem i wydał 72k (nowy na fakturze 115k) wracał na kołach .Mega zadowolny. Oczywiście ASO i pierwszy własciciel.

W lipcowym Auto Moto polecaja w klasie suw QQ 2.0 w benz i disel z 4x 4 acenta pack lub tekna a o QQ+2 cytat -iluzoryczna funkcjonalność

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-C33293356.html

Dzwoniłem do tamtego salonu, podobno auto w pełni sprawdzone, z pełną historią serwisową.

Na zdjęciach widać bogatą wersję wyposażenia, ale na głośnikach brak napisu "Bose", stąd pytanie - czy głośniki Bose to była jeszcze dodatkowa opcja?

I jak sprawdzić historię samochodu po nr VIN?

Edytowane przez kkop