Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić używane QQ? - pytaj tu :)

mucka38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Za QQ 2,dci 4x4 rocznik 2008 kupiony w lV 2009 roku w wersji tekna premium ( szkany dach, podgrzewne fotele, nawi z kamerą cofania, ksenony )z przebiegiem 160 000 km w lutym br. dostałem dwa razy tyle. Oczywiście bezwypadkowy.

Ja w lutym bierzacego roku kupiłem swoje. Tez full opcja dodatkowo jeszcze skóra i CVT ale nie diesel a z instalacją gazową V generacji, tez z przebiegiem 160tys i zapłaciłem 9500€. Nie uważam abym strasznie przepłacił :P

• 2 tygodnie później...

Witam,

Szukam samochodu, interesują mnie wyłącznie auta z polskiego salonu, tylko benzyna. Znalazłem takie ogłoszenie:

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-salon-pl-i-wlasciciel-bogata-wersja-k-C34964184.html

Proszę Was o ocenę tego auta, jaka to jest wersja wyposażenia? Czy cena jest adekwatna do stanu auta? Będę wdzięczny za Wasze opinie i porady.

to TEKNA czyli najwyższa Nie pytaj o adekwatność ceny do stanu , bo po zdjęciach nikt Ci nic mądrego nie powie. Dane odnośnie silnika ,rocznika itp. są prawdzxiwe. Pierwsze ogłoszenia były już 4 października więc już 2 miesiące się nie sprzedaje

Edytowane przez manix
  • Upvote 1

Witam,

Szukam samochodu, interesują mnie wyłącznie auta z polskiego salonu, tylko benzyna. Znalazłem takie ogłoszenie:

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-salon-pl-i-wlasciciel-bogata-wersja-k-C34964184.html

Proszę Was o ocenę tego auta, jaka to jest wersja wyposażenia? Czy cena jest adekwatna do stanu auta? Będę wdzięczny za Wasze opinie i porady.

Hej!

Ja właśnie wystawiłem swojego QQ 360 rok 2013, niecałe 11 tyś przebiegu. 28.11 byłem na pierwszym przeglądzie. Polecam. Cena do negocjacji.

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-i-360-dach-panora-nawigac-kamery-gwarancja-C35208511.html

Jak coś mój email - krystiangl@wp.pl

Edytowane przez krystiangl

to TEKNA czyli najwyższa

Dziękuje.

Pierwsze ogłoszenia były już 4 października więc już 2 miesiące się nie sprzedaje

Wiem że da się to jakoś sprawdzić po numerze ogłoszenia na otomoto, jak to zrobić? Czy może obserwujesz rynek tak wnikliwie.

Żadne mecyje ;)Wpisałem VIN ,a wujek Google resztę podpowiedział

Moim zdaniem ktoś wystawił to samo auto ponownie:

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-i-salon-pl-i-wlasciciel-navi-C35338141.html

Opis jest identyczny, cena niższa o 2000zł + doszły koła zimowe na feldze aluminiowej.

Czy coś jest nie tak z ceną tego auta skoro się nie sprzedaje? Mnie się podoba, zadzwonię do sprzedającego ...

07-12-2014:

Byłem, kupiłem :)

Edytowane przez monkahead
  • Upvote 1

Jakby ktoś szukał, to wystawiłem swojego QQ:

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-ii-visia-navi-kamera-cofania-fvat23-1-5dci-C35328820.html

Zaraz potem kupuję nowego :) . QQ oczywiście też :)

Edytowane przez njacek

Bardzo :) Chociaż co do nowego mam nieco większe obawy, ze względu na nieco egzotyczny (w moim odczuciu) silnik - 1.2 DIG-T. Ale jestem dobrej myśli :)

Tylko najpierw muszę sprzedać obecny :)

Czy każda Tekna była wyposażona w lusterko fotochromatyczne? Moja ma czujniki światła i deszczu ale ma zwykłe lusterko, w internecie w wyposażeniu znalazłem że Tekna miała samo ściemniające się lusterko w standardzie.

Wysłano z Nokia Lumia 925

Czy każda Tekna była wyposażona w lusterko fotochromatyczne? Moja ma czujniki światła i deszczu ale ma zwykłe lusterko, w internecie w wyposażeniu znalazłem że Tekna miała samo ściemniające się lusterko w standardzie.

światła i wycieraczki w automacie (czujniki)są już w acenta.Pewny jesteś że masz tecnę? Edytowane przez manix

Tak jestem pewien, mam oryginalną fakturę zakupu z salonu. W międzyczasie znalazłem wątek na forum że Nissan montował do niektórych aut z wyposażeniem Tekna zwykłe lusterka, niezgodnie niby ze specyfikacją.

Tak jestem pewien, mam oryginalną fakturę zakupu z salonu. W międzyczasie znalazłem wątek na forum że Nissan montował do niektórych aut z wyposażeniem Tekna zwykłe lusterka, niezgodnie niby ze specyfikacją.

A swoją drogą w wersji Acenta bez NC jest bluetooth, żeby podłączyć telefon i gadać? :)

A swoją drogą w wersji Acenta bez NC jest bluetooth, żeby podłączyć telefon i gadać? :)

U mnie jest.

no w poprzedniej generacji było - to fakt. Wolałem się upewnić. 

Generalnie sprzedawcy to niedoinformowani trochę chyba. Np twierdzą że w Visia nie ma tempomatu i elektrycznego ręcznego - podczas gdy na stronie nissana napisane jest co innego. W dwóch salonach mi tak powiedzieli :/

W każdym razie dzięki za rozwianie wątpliwości :)

Pzdr

Jacek

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich to moj 1 post ;)

do tej pory jezdzilem roznymi samochodami a w szczegolnsci BMW ale teraz chcemy kupic auto 4x4 i wybor padl na Qashqaia z roku 2011-2014.

Silnik diesla 1.6 to wedlug opinie najlepszy wybor wiec chyba taki mnie interesuje.

Znalazlem cos bardzo fajnego ale... Brak tego co bardzo potrzebuje Xenon...

Prace od domu mam daleko i pracuje noca wiec wybor tego oswietlenia drogi wydaje sie byc idealny.

Napedu 4x4 i jego zalet przedstawiac nie trzeba.

Moje pytanie czy roznica pomiedzy xenonem a zwyklym oswietleniem jest w tym aucie bardzo widoczna?

a to co mnie interesuje:

http://ww3.autoscout24.de/classified/264239346?asrc=st|s,as&testvariant=list2tiers&tierlayer=st

Zastanawiam sie tez nad silnikiem PB+LPG ktory z silnikow polecacie, Pb jak chyba w wiekszosci samochodow jest mniej awaryjny.

Zastanawiam sie tez nad Kia Sportage...Wybijecie mi to z glowy? Slucham ;)

Edytowane przez BarracuDa

Moje pytanie czy roznica pomiedzy xenonem a zwyklym oswietleniem jest w tym aucie bardzo widoczna?

Jasne że jest widoczna, jak już raz wsiądziesz do auta z ksenonem to nie wrócisz na halogen, będziesz się czuł jak kret. Ja też dużo jeżdżę w nocy, do tego praca biurowa przy komputerze męczy wzrok, także interesowały mnie wyłącznie auta z ksenonem.

Szczerze, to spodziewałem się lepszych świateł ksenonowych w QQ. Przesiadałem się z bi-ksenonu skrętnego z Mazdy 3 2010, który świecił 2x lepiej niż ten z QQ, dodatkowo miał skrętne lampy, także na zakrętach masz cały czas światło przed zderzakiem a nie w lesie. Jednak żeby poczuć różnicę: halogen / ksenon / bi-ksenon skrętny trzeba pojeździć każdym z tych aut. Do tego ksenon w QQ ma bardzo dziwne odcięcie na granicy światło-cień, światło robi się z białego niebieskie, nie ma to absolutnie nic wspólnego ze zużyciem się żarników, bo oba ksenony świecą na biało. Widziałem takie samo zjawisko w innym QQ mijanym na drodze, także po prostu taka konstrukcja lamp.

Podsumowując, dobrze że QQ ma ksenon, bo natężenie i barwa światła jest kilka razy lepsza niż w halogenie ale to nie to samo co bi-ksenon skrętny, a szkoda bo mogli wpakować lampy z Laguny III i byłoby tip top :)

Co do silników to ja uznaje tylko wolnossące benzyny na łańcuchu, przy takim silniku nigdy nic nie naprawiasz :) także Ci nie doradzę.

NISSAN Qashqai 2.0 Tekna

Z fabryczna instalacja BRC

2011rok przebieg 61.000km

Co myslicie o tym polaczeniu silnika z gazem?

Witam wszystkich uzytkownikow. Przymierzam sie do kupna QQ w benzynie 1.6, rok 2007-2009. Nie znalazlem zbyt wiele informacji na temat tego silnika. Interesowaloby mnie kilka informacji od bardziej doswiadczonych uzytkownikow QQ.

Chodzi mi o serwisowanie tego silnika (co ile kilometrow), co podlega wymianie, czy konieczna jest regulacja zaworow, i jak wyglada sprawa z rozrzadem.

Z gory dziekuje za rzetelne informacje.

HR16DE ,rozrząd na łańcuchu , Japoński silnik , ja wymieniam olej co 10k km , świece chyba co 90k km ? 117 kucy , co na kolana nie powala , ale kołami zapiszczy , Powyżej 110km/h robi się głośny . 50/50 trasa miasto  7.5-8 L/100km pb 95 .

Olej dedykowany to 5w30 C3 syntetyk  najlepiej .

Jak dasz maila to wyślemy Ci instrukcję od Qashqaia J10 i tam sobie doczytasz resztę o autku , albo szczegółów poszukuj w tematach na forum.