BarracuDa Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 A jak wyglada wasza opinia na temat silnika 2.0PB czy to japonska konstrukcja? Jakies opinie na temat tego silnika dzialajacego z LPG firmy BRC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander197971 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 HR16DE ,rozrząd na łańcuchu , Japoński silnik , ja wymieniam olej co 10k km , świece chyba co 90k km ? 117 kucy , co na kolana nie powala , ale kołami zapiszczy , Powyżej 110km/h robi się głośny . 50/50 trasa miasto 7.5-8 L/100km pb 95 . Olej dedykowany to 5w30 C3 syntetyk najlepiej . Jak dasz maila to wyślemy Ci instrukcję od Qashqaia J10 i tam sobie doczytasz resztę o autku , albo szczegółów poszukuj w tematach na forum. Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz. Z checia przejze w spokoju(zona) instrukcje. moj mail: menager101@o2.pl. Dla zainteresowanych rzucam linki do interesujacych mnie QQ. http://www.gebrauchtwagen.at/detailansicht.php?id_fahrzeug=4792691 http://www.gebrauchtwagen.at/detailansicht.php?id_fahrzeug=4882343 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Poszło na maila , po niemieckim rynku KajusDE dobrze się porusza , gdybyś miał "lokalne" pytania to może bezpośrednio do niego uderz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander197971 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Wielkie dzieki Fergul za instrukcje obslugi, jest co czytac. z**e interesuje kolor i to, ze wysoko bedzie siedziec, ale to nie wystarczajace kryteria do kupna auta. Dlatego instrukcja sie przyda. Ja jestem w Austrii i rynek niemiecki nie bardzo mi pomoze z uwagi na chore przepisy tutaj. Za auto pierwszy raz rejestrowane w At placi sie podatek Nova. Dotyczy to aut nowych(tu sa upusty u dilerow niwelujace ten podatek) i aut przyprowadzonych z zagranicy. Ten podatek powoduje, ze praktycznie nie oplaca sie ciagnac auta z niemeic. Cene biora z eurotaxu i d*pa zbita. Wiem, ze w De auta sa tansze niz w At, ale roznica jest praktycznie pochlaniana przez ten podatek. podatek ten zalezy od ceny auta i emisji co2. Mimo wszystk odzieki za informacje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 To błędnie odczytałem miejsce skąd piszesz , bo w linkach od Ciebie było po niemiecku i dlatego się pomyliłem . No moim Qq też żona jeździ , bo też lubi być na górze yyy tego ,wysoko i wszystko widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ja jeżdżę 2.0 z lpg. Tylko instalke mam V generacji ICOMa. Chwalę sobie bo oszczędzam Co do ksenonow to nie zgadzam się absolutnie z wypowiedzią kolegi wyżej. Ja się akurat przesiadłem z Laguny III i poza tym ze w Lalce były skrętne to różnicy nie widzę praktycznie żadnej a nawet w pierwszy wieczór jak jechaliśmy z żoną a QQ to sama stwierdziła że ma bdb światła. Skrętu mi brakuje ale już biksenonu nie koniecznie bo jeżdżę albo w mieście albo po autostradzie wiec nie używam (ale jakby był to bym się nie obraził). Może kolego monkahead masz wymienione e żarniki na jakieś z Aliexpressu za 10€ i stąd takie wrażenie. W QQ nie wiem ile chcą za ori palnik ale Reno życzyło sobie w okolicy 120€ lub Philips za chyba 70€. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ok wielkie dzieki.Z tego co czytalem to 2.0 to bezawaryjna jednostka ktora nie grzeszy moca.... W pt odbieram auto wiec mozejuz niebawem sie pochwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 No niestety 3.0 nie ma. 140 KM to niewiele żeby nie powiedzieć ze nic jak na to auto. Do miasta starczy ale jak dużo po autostradzie jeździsz to patrz za 2 litry dieslem (mocniejszy z turbiną i lepszym momentem ). Zależy gdzie używasz. Mi do miasta starcza a i w trasę od czasu do czasu daje radę; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 To HR16DE nie jest wcale takie mułowate, jeździłem Astrą IV 1.6 115KM i zero przyspieszenia, z butem w podłodze auto stało w miejscu, kompletny brak dynamiki. HR16DE trzymany pomiędzy 3000-4000 jest bardzo dynamiczny jak na budę QQ, do miasta w zupełności wystarcza. Dla mnie poziom hałasu jest akceptowalny nawet przy 130km/h a nie mam wygłuszenia na dachu (panorama). Bardziej słychać lusterka ale z drugiej strony każdy widzi że są duże i dają super widoczność do tyłu, więc coś kosztem, czegoś. Spalanie mam 7,6L/100km zebrane z dystansu około 550km. Dla mnie OK, Mazda 3 brała tyle na trasie, na 6 biegu przy 120km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginko75 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Może to subiektywne odczucie, ale ja mam takie same dotyczące osiągów Q 1,6 jak kolega monkahead... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 nowy 2011 i Fergul11 usunąłem Wasze ostatnie posty (związane z usuniętym postem), nic nie wnoszą do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 QQ kupiony Info widac w profilu,powiem tylko ,ze to 2011 rok 61.000km instalacja BRC od nowosci,1 reka i mase rachunkow itp Niebawem sie pochwale w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 No to pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrews Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Witajcie, Ja tez przymierzam się do QQ tyle że wersja +2 i też mam plan zagazować silnik 2.0. Nie szukam jednak takich okazyjnych igiełek jak tu niektórzy na forum do tego tańszych o 5-10 tys. niż auta krajowe ale solidnego pojazdu zakupionego i serwisowanego w Polskim salonie, bezwypadkowego. Od jakiegos czasu wystawiony jest taki QQ +2: http://otomoto.pl/nissan-qashqai-2-panoramiczny-dach-kamera-cofania-C35542214.html Moje pytania i prośba o podpowiedzi bardziej doświadczonych - czy cena tego pojazdu jest według Was uczciwa czy nazbyt wygórowana (zakładamy że treść ogłoszenia podaje prawdę) ? Podgrzewanie foteli występuje tylko w wersji Tekna ze skórami czy także w jakichś innych konfiguracjach ? Czy spalanie takiego QQ+2 z napędem 4x4 (jazda tylko na opcji 2WD) będzie wyższe od QQ+2 bez napędu 4x4 (jazda zakładamy identyczna) ? I ostatnie, planuję zagazować tego typu samochód, czy ktoś wie jaka maksymalnie butla LPG mieści się w miejscu na koło zapasowe modelu podanego w linku ? Pozdry I jeszcze jedno, na tej stronie historiapojazdu.gov.pl w którym miejscu jest podana wersja wyposażenia ? Widzę np. takie informacje i nie wiem jak je rozszyfrować: Kategoria: Wersja: Numer: Wariant: M1 B04 E11*2001/116*0295*17 B Edytowane 24 Stycznia 2015 przez Andrews Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasjopej Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Witam Przejrzałem ofertę. Moje subiektywne uwagi: - jak czytam opis i widzę tekst "użytkowany przez kobietę" to podejrzliwie patrzę na ogłoszenie - nie podobają mi się zdjęcia foteli i kierownicy. Mam samochód o przebiegu 79000 ale kierownicę mam w lepszym stanie Pozdrawiam kasjopej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Z ogłoszenia nie wynika ze sprzedaje to właściciel , mysle ze jest to minusem .Jeśli komis to moja przestroga -bylem w Zduńskiej Woli ,szukałem rowniez Qashqai i wiem jedno , jest to zagłębie szortów! Sugeruje daleko idącą ostrożność, to co zobaczyłem spowodowało ze nigdy juz w tamten rejon nie udam się po zakup auta , tym bardziej od handlarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Jak na leasing to podejrzany ten przebieg Qq ... Cena jest przyzwoita jeśli ten opis-stan samochodu jest prawdziwy . Trzeba tylko pamiętać,że samochód kosztuje tyle ile nabywca Ci zapłaci ... Edytowane 25 Stycznia 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrews Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dzięki za wasze opinie. Auto jest od pierwszego właściciela i on je sprzedaje osobiście. Jeśli chodzi o przebieg to książka posiada wszystkie wpisy, dwa z Aso nissan i jeden z innego warsztatu - można przebieg tam zweryfikować plus zabrać auto na sprawdzenie do Aso Nissan przed ewentualnym zakupem. Sugerujecie jeszcze jakieś inne formy weryfikacji ? Pozdry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeUK Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Witam wszystkich, Przymierzam się do zakupu qashqaia 2.0 dci z pierwszych roczników, najlepiej wersję Tekna, auto będzie głównie używane przez żonę w mieście, kilka razy w miesiącu wyjedzie na trasę, zdaję sobie sprawę z tego że diesel nie jest najlepszym pomysłem na miasto ale te 150koni to dla mnie minimum a filtr DPF zawsze można unieruchomić. Mam przeznaczone 40 tyś i w związku z tym mam kilka pytań do doświadczonych użytkowników - czy taka kwota wystarczy żeby kupić pojazd w "akceptowalnym" stanie, bezwypadkowy, z w miarę realnym przebiegiem i serwisowany (Wiadomo, że każdy egzemplarz będzie inny więc jedynie proszę o subiektywną opinię) - na co zwracać uwagę przy oglądaniu pojazdu, czy (Chodzi mi o to czy Qashqaie mają jakieś szczególne wady, które trzeba sprawdzić namacalnie ew. na stacji diagnostycznej ) Pozdrawiam Edytowane 26 Stycznia 2015 przez MikeUK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Na wiele pytań znajdziesz odpowiedź we wcześniejszych postach w tym temacie. Jest co czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeUK Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Właśnie zagłębiłem się w lekturę, fakt trochę tego jest, trzeba browarka otworzyć i na spokojnie wszystko obczaić Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 I dobrze gadasz. Poczytasz i poznasz opinie użytkowników z praktyki a nie z teorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Kwota ci styknie na przyzwoity egzemplarz. Niecały rok temu stałem przed wyborem QQ. Diesel do miasta odpadł w przedbiegach. Weź kartkę i długopis i spisz plusy i minusy diesla i benzyny z gazem (alternatywa dla taniego jeżdżenia). Ja kupiłem Tekne od pierwszej właścicielki 2.0 w pełnej opcji z gazem właśnie. Ale wyboru musisz dokonać sam. Wszystkiego ci nie wypisze bo nie pamietam ale główne minusy dla tego diesla -DPF i problem z jego użytkowaniem w mieście (conajmniej 2x częstsze wymiany nie taniego oleju a ostatnio ktos tu napisał ze wymieniać musiał co 5tys km.), usunięcie tego filtra eliminuje to auto z niektórych dróg w EU (po sprawdzeniu spalin nie mały mandat) -ogólny koszt serwisu dla diesla jest wyższy, np w dci pasek osprzętu a w benzynie "nieśmiertelny" łańcuszek, części eksploatacyjne tez droższe. -z detali (ale to detale świadczą o komforcie często) to np to ze diesel w mieście na ktotkich odcinkach jeździ cały czas zimy, co nie jest dobre ani dla motoru ani dla twej małżonki zapewne bo w kabinie będzie mieć non stop zimno, ten motor osiąga temp. Roboczą po przejechaniu 8-10km w lekkich minusowych temperaturach a benzynowy po 2-3km Na plus to to czego mi brakuje; moment obrotowy i turbo=dynamika. Edytowane 26 Stycznia 2015 przez kajusDE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miralon Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Koledzy, nie do końca wiem, czy to będzie dobre miejsce na ten wpis, ale nie chcę tworzyć nowego wątku na forum. W kwietniu będzie do sprzedania jedno z naszych QQ (to które mam w obrazku profilowym). Auto jest "salonowe" z roku 2012, 1.6 benz., I-WAY, FWD, man., przebieg ok. 45 tys.km. Bez jakichkolwiek "przygód" - w tym tzw. drobnych kolizji. Oczywiście z pełną dokumentacją serwisową w jednym ASO w Polsce. Uważam, że w idealnym stanie. W kwietniu auto będzie do kupienia, gdyż zakończymy jego leasing. Najchętniej sprzedalibyśmy je na fakturę - osobie prowadzącej działalność. Najchętniej to nie znaczy, że koniecznie:) Jeśli ktoś prowadzi DG to będzie mógł od tego zakupy odliczyć sobie VAT na standardowych zasadach. Najważniejsza sprawa: cena. Uczciwa - tzn. do uzgodnienia w oparciu o ceny podobnych z opisu egzemplarzy z Otomoto. Auto do pooglądania na Dolnym Śląsku może i w innych rejonach Polski jeśli akurat będę jechał służbowo w pożądanym kierunku. Gdyby ktoś był zainteresowany to proszę o wiadomość na priv. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi