gambiting Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Witam wszystkich, Przymierzam się do zakupu qashqaia 2.0 dci z pierwszych roczników, najlepiej wersję Tekna, auto będzie głównie używane przez żonę w mieście, kilka razy w miesiącu wyjedzie na trasę, zdaję sobie sprawę z tego że diesel nie jest najlepszym pomysłem na miasto ale te 150koni to dla mnie minimum a filtr DPF zawsze można unieruchomić. Mam przeznaczone 40 tyś i w związku z tym mam kilka pytań do doświadczonych użytkowników - czy taka kwota wystarczy żeby kupić pojazd w "akceptowalnym" stanie, bezwypadkowy, z w miarę realnym przebiegiem i serwisowany (Wiadomo, że każdy egzemplarz będzie inny więc jedynie proszę o subiektywną opinię) - na co zwracać uwagę przy oglądaniu pojazdu, czy (Chodzi mi o to czy Qashqaie mają jakieś szczególne wady, które trzeba sprawdzić namacalnie ew. na stacji diagnostycznej ) Pozdrawiam Naprawdę absolutnie odpuść sobie diesla do miasta.....chyba że chcesz mieć pewny remont za rok. Jeżeli chcesz mieć te 150 koni,to kup żonie 2.0 benzynę, może nawet w automacie się jej spodoba? Jeżeli będzie głównie jeździła po mieście na krótkie trasy to spalanie nie wyjdzie Ci o wiele większe niż przy dieslu....a naprawdę oszczędzisz sobie napraw w przyszłośći. Znaczy się tak logicznie na to patrząc - jaką masz zaletę diesla nad benzyną w tej sytuacji? Bo mi się wydaje, że........absolutnie żadną. Zero. Tak jak mówię - spalanie wyjdzie Ci tak samo,może o litr różnicy na 100km, utrzymanie będzie o wiele droższe, i tak jak wspomniał Kajus - żonka Ci będzie narzekać,że jej cały czas zimno zimą,bo nigdy się auto nie nagrzeje. Więc ponownie zapytam - dlaczego diesel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Pany usterka nissana poczytajcie na gazeta.pl Qashqai może stracić kierownice niestety nie mogę wkleic tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Pany usterka nissana poczytajcie na gazeta.pl Qashqai może stracić kierownice niestety nie mogę wkleic tekstu. To już dawno było....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeUK Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Naprawdę absolutnie odpuść sobie diesla do miasta.....chyba że chcesz mieć pewny remont za rok. Jeżeli chcesz mieć te 150 koni,to kup żonie 2.0 benzynę, może nawet w automacie się jej spodoba? Jeżeli będzie głównie jeździła po mieście na krótkie trasy to spalanie nie wyjdzie Ci o wiele większe niż przy dieslu....a naprawdę oszczędzisz sobie napraw w przyszłośći. Znaczy się tak logicznie na to patrząc - jaką masz zaletę diesla nad benzyną w tej sytuacji? Bo mi się wydaje, że........absolutnie żadną. Zero. Tak jak mówię - spalanie wyjdzie Ci tak samo,może o litr różnicy na 100km, utrzymanie będzie o wiele droższe, i tak jak wspomniał Kajus - żonka Ci będzie narzekać,że jej cały czas zimno zimą,bo nigdy się auto nie nagrzeje. Więc ponownie zapytam - dlaczego diesel? Dzięki za wasze opinie. Studiując wiele postów na forum zmieniłem jednak zdanie co do wersji auta, jednak będzie benzyna tak jak doradzacie Jeszcze sie zastanawiam czy 1.6 czy 2.0, jeździłem w weekend qashqaiem 1.6 znajomych i wydaje mi sie ze żonie takie wystarczy, dla mnie trochę brakuje dynamiki ale przyzwyczaimy się. Edytowane 3 Lutego 2015 przez MikeUK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Zona może i sie przyzwyczai Ty raczej nie. Od roku nie moge sie przyzwyczaić do 2.0 i z tego tez względu będę chciał go sprzedać. Miasto i autostrada OK ale na międzymiastowych brakuje mocy, przy każdym wyprzedzania trzeba o tym pamietać. Jeździłem 1.6 znajomej. Dla mnie dramat. Będzie też cieżko dostać dobrze wyposażonego QQ z 1.6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) KajusDE Słusznie koledze doradzałeś żeby nie brał diesla dla takich potrzeb jakie opisywał . Dlaczego teraz odradzasz mu silnik 1,6 Pb który jest typowo miejski ? Rozumiem Twoje potrzeby ale Mike UK ma inne oczekiwania . Myślę ,że słusznie zdecydował bo silniki HR 16DE są udanymi i bezawaryjnymi jedn. napędowymi ! Edytowane 3 Lutego 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Nowy 2011 Każdy Cygan swoje dziecko chwali Opisuje SWOJE subiektywne odczucia. Nigdzie niczego nie odradzam i nie będę wychwalać pod niebiosa na zasadzie "bo mam". 2.0 niestety tez nie jest ideałem. MikeUK Pisze ze brakuje mu mocy wiec tylko potwierdzam ze tak jest i do tego zapewniam ze to wrażenie mu nie przejdzie a z czasem zmieni sie w "wk...wienie". Znam to wrażenie i to tłumaczenie sobie ze będzie dobrze bo zrobiłem dokładnie to samo. Miało być auto miejsce a przesiadłam sie ze 175KM diesla z turbo i zupełnie innym momentem obrotowym. Tez sobie tłumaczyłem ze sie przyzwyczaje. Ze skrzynią na początku było "dziwnie" dzis jest fajnie ale mocy jak brakowało przedtem to dzis czuje sie jakby mi jej jeszcze bardziej brakowało. Moc jest najsłabszym punktem obydwu jednostek. Musi szukać innych plusów które przemawiają za mniejsza jednostką. Ponownie podpowiem jak w przypadku diesla --> kartka i długopis, z jednej strony 2.0 z drugiej 1.6. Ja eliminowalem auta szybko, diesla ze względu na diesla a 1.6 ze względu na automat ktory do miasta jest nieodzowny. Nie ma innego wyboru. DLA MNIE! Jak wybierze diesla bez automatu i golasa w wykropkowaną tapicerkę to tez dobrze. Bo to jego wybór i to on ma być zadowolony. A jego wybór dla niego będzie najlepszy. A to wyżej...? To tylko moje spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeUK Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Witam. Kolega kajusDE jednak powoli mnie przekonuje żeby zastanowić się nad wersją 2.0 jeszcze mam 3 tyg bo nie ma mnie obecnie w kraju, ogólnie żona nie akceptuje automatu, ja również, napęd 4x4 jest mi niepotrzebny, a LPG montować nie będę do auta. Na temat modeli z silnikami 1.6 znalazłem wiele informacji o problemach ze skrzynią biegów. A na temat silników 2.0 prawie wogole na forum nie ma żanych wpisów dotyczących awarii więc coś w tym musi być. Ciekaw jestem spalania takiej wersji 2 litrowej bo jedni twierdzą, ze pali sporo tj 11-13 litrów a inni żę wręcz przeciwnie jest bardzo ekonomiczny. Wiadomo, wszystko zależy od tego jak i gdzie auto będzie użytkowane więc przyjmuję średnio niech spali 9-10 litrów przy spokojnej jeździe to będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Nie chce cię zniechęcać ale chyba o 9-10l we Wrocławiu będzie cieżko. Będę chciał swojego sprzedać i myślałem ze będzie to w marcu ale teraz nie mam czasu na to (ani na sprzedawanie ani na szukanie czegoś innego). Dałbym ci tez potestować bo będę w tym samym czasie co ty we Wrocławiu ale tym razem musze innym autem jechać. Najlepiej przed kupnem znajdź coś w okolicy i "karnij" sie jednym i drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) kajus De Mógłbym odwrócić to powiedzenie o cyganie ... Bo ja jeszcze nie sprzedaję ! Edytowane 7 Lutego 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Nowy 2011 Ja też nie. Nie musisz nic odwracać to tyczy się wszystkich. Co do sprzedaży to już tu kiedyś o tym pisałem że w marcu a teraz dochodzę do tego że i w wakacje tez tego nie "szaftne" (brak czasu). Klientów tu nie szukam jeśli o to ci chodzi. Wszystko zależy czy auto chce się sprzedawać czy sprzedać. Ostatnie auto wstawiłem na forum z dokładną datą kiedy mogę je oddać (było wiadomo z początkiem grudnia ze do oddania będzie w lutym),zabrał je Wrocławianin właśnie a wątku przychodziły wyższe nawet oferty. Nie chwale dlatego ze mam. Subiektywne opisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Od niedawna jestem posiadaczem 2.0i lpg... i juz mi sie to auto nie podoba nie dla tego ,ze brakuje mocy, bo to akrat nie jest zle,auto naprawde ladnie elastycznie przyspiesza lepiej nawet od mojej beemki ktora ma 170KM ... QQ poprostu mi sie juz nie podoba.... Jest za male dla mnie..Z tego co czytalem i dowiadywalem sie to QQ jest nudny bo sie nie psuje..Nie wiem bo mam go od paru tys km i jak narazie moge to potwierdzic...Ale mi sie to auto nie podoba...Poprostu jest ciasne i nudne Pewnie niebawem zmobilizuje sie do zrobienia porzadnych fotek i wystawie go na sprzedaz! Edytowane 9 Lutego 2015 przez BarracuDa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Od niedawna jestem posiadaczem 2.0i lpg... i juz mi sie to auto nie podoba nie dla tego ,ze brakuje mocy, bo to akrat nie jest zle,auto naprawde ladnie elastycznie przyspiesza lepiej nawet od mojej beemki ktora ma 170KM ... QQ poprostu mi sie juz nie podoba.... Jest za male dla mnie..Z tego co czytalem i dowiadywalem sie to QQ jest nudny bo sie nie psuje..Nie wiem bo mam go od paru tys km i jak narazie moge to potwierdzic...Ale mi sie to auto nie podoba...Poprostu jest ciasne i nudne Pewnie niebawem zmobilizuje sie do zrobienia porzadnych fotek i wystawie go na sprzedaz! To czemu go kupiłeś? Ktoś Ci przystawił pistolet do głowy? Bo to nie brzmi jak coś o czym zorientowałeś się po jakimś czasie użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 To czemu go kupiłeś? Ktoś Ci przystawił pistolet do głowy? Bo to nie brzmi jak coś o czym zorientowałeś się po jakimś czasie użytkowania. A Ty nie miałeś nigdy tak,że coś Ci się strasznie podoba,a po paru miesiącach już nie tak bardzo? Ja już wspominałem w wątku o tym,czy kupilibyśmy QQ jeszcze raz - ja byłem absolutnie zakochany w QQ,ale jak mi się skończy leasing po 3 latach,to jednak kupię większy samochód ;-) Ale na pewno nie nazwałbym go nudnym,prowadzi się jak marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) A Ty nie miałeś nigdy tak,że coś Ci się strasznie podoba,a po paru miesiącach już nie tak bardzo? Ja już wspominałem w wątku o tym,czy kupilibyśmy QQ jeszcze raz - ja byłem absolutnie zakochany w QQ,ale jak mi się skończy leasing po 3 latach,to jednak kupię większy samochód ;-) Ale na pewno nie nazwałbym go nudnym,prowadzi się jak marzenie. Pewno że miałem. Miałem J10, teraz mam J11 i mi się J10 przestał podobać No ale BarracuDa napisał 17 stycznia post, że nabył QQ. Miesiąc nawet nie minął a tu że brzydki i że z mały Podejrzewam jednak że ktoś go zmuszał Edytowane 9 Lutego 2015 przez njacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Tak moja kobita ktora byla zakochana w tym aucie..nadal sie jej podoba ale jak stwiedzila sama wczoraj " one sa wszedzie" . Ja mam swoje stare nieekonomiczne auto a QQ juz powiedzialem, jest ekonomiczny (ok 9lpg) sprytny ale jak dla mnie maly i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Dziwne to że takiego "detalu" nie wychwiciłeś odrazu. Dla mnie (kierowcy) miejsca jest full. King Kong nie jestem. 176cm i ostatnio mi się nie mało przytyło wiec 85kg. Po stronie pasażera zdarzyło mi się pary razy wracać (w soboty )i tez jest OK. Z tyłu siedziałem raz na podwórku na postoju i porównywałem ilość miejsca z peugeot 307. W obydwu jest mało. 4 osoby ok. Ale dalszą podróż w piątkę nie byłaby zapewne przyjemna. Bagażnik skromny. W zeszłym roku lecieliśmy na wakacje to żeby dojechać do lotniska z 2 torbami podróżnymi i 2 bagażami podręcznymi musiałem rozłożyć siedzenie. Do Mercedesa klasy E weszło spokojnie i jeszcze nie mało bym tam wepchał (wiem inne samochody; wiem E to sedan; to tylko przykład dla obrazu). Ciekawi mnie jeszcze to porównanie twoje z BMW jakie masz. 170 konne BMW jedzie gorzej od QQ? Co ty to za BMW masz? Miałem kilka Beemek w życiu od 2.0 benzyny 150KM przez takiego samego diesla po 540 czy 750 ale żadno z nich nie jechało słabiej jak QQ. Edytowane 11 Lutego 2015 przez kajusDE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Miałem kilka Beemek w życiu od 2.0 benzyny 150KM przez takiego samego diesla po 540 czy 750 ale żadno z nich nie jechało słabiej jak QQ. Sluchaj nie wiem jak mozna porownac v8 vzy v12 do QQ ja pisalem o 170KM i modelu e39 czyli 523i w automacie i kombiaku,sprawdz sobie osiagi a jesli chcesz to zapraszam ciebie do mnie to sam sie przekonasz o czym mowie Masa wlasna i automat robia swoje QQ to sprytne i dosc zrywne auto z tym silnikiem ale miejsca jest za malo , wyprostuj sobie nogi pod kierownica...Ja nie dam rady a nie jestem jakis wielki (180) Pozycja za kierownica jest niewygodna,jesli miales tyle beemek to doskonale wiesz jak tam bardzo dobrze ustawic mozna sobie kierownice,fotel i miejsca na nogi jest mase.. QQ to auto miejskie...dla mnie za ciasne i troche niewygodne do tego bagaznik jest wielkosci dwoch walizek .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Bardzo wybiórczo podeszłeś do mojej wypowiedzi. Napisałem ci tylko jakie BMW posiadałem w swojej "karierze" a nie porównywałem prawie i ponad 300 konne auta do twojej piątki. Miałem tez dwa 150 konne modele i zapewniam ze obydwa pozamiatają QQ. 5 w kombi i automacie nie miałem, rzeczywiście to jest wielka "locha" i miejsca w niej ogrom, nieporównywalnie wiecej jak w QQ ale osiągi za to ma porównywalne do QQ a wręcz lepsze. Może z racji wieku pare koni juz Ci w stajni zostało i nie wyjeżdżają stąd twoje wrażenie ze QQ ma lepsze osiągi. Lub automat. On tez sprawia wrażenie "leniwego" auta ale to tylko wrażenie. Sprawdz stoperem lub profesjonalnie na hamowni. Dane jakie w necie znalazłem E39 523iA TOURING 1997 - 2000 10.20 s. 222 km/h A to mówi wiki o QQ 2.0 R4 2,0 l (1997 cm³), DOHC wtrysk 84,00 mm × 90,10 mm 10,2:1 142 KM (104 kW) przy 6000 obr/min 196 N•m przy 4800 obr/min 10,1 s / 10,6 s 195 km/h / 193 km/h 7,7 l / 8,1 l 177g/km / 187g/km Wiec jak widac NA PAPIERZE, przyspieszenie jest to samo a na prędkości QQ traci niemalże 30km na h. Inna sprawa to to że podane przyspieszenia to wartosci maksymalne jakie może osiągnąć to auto. Automat to program wiec zmienia biegi przy określonych warunkach myśle ze 90% kierowców nie jest w stanie dorównać automatycznej skrzyni i biegi w manualu albo przeciągnie albo zmieni za wcześnie co zaskutkuje wynikiem nie 10.5 a 12 Ale jakie wrażenie zostanie, ze ile to sie zrobiło i jak szybko to było Druga sprawa to do auta nie ma sie co przyzwyczajać. Nie pasuje --> sprzedać. Niedawno na forum inny nowy użytkownik tez narzekał ze mu skrzypi, piszczy itd. tez radzilem zeby sprzedał. I sprzedał. Z odsprzedaniem tego modelu nie ma problemu. Edytowane 12 Lutego 2015 przez kajusDE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 I wlasnie to mialem na mysli, osiagi tego auta sa bardzo podobne ale lekkosc QQ jest wyczuwalna a w e39 kombi wrecz odwrotnie i do tego trzeba trzymac wysokie obr. Pewnie bedziemy chcieli go sprzedac tylko pytanie co dalej...Malo jest samochodow tak mlodych z takim wypasem za tak niedrogo..Jak powiedzialem to auto jest dobre na miasto ba mega sprytne no i spalanie jest bardzo zadowalajace Czas pokaze,bardzo fajnie siedzi sie tak wysoko i niechcialbym kupowac zwyklej osobowki gdzie siedzi sie nisko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek40 Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Witam! Jestem nowy na forum dlatego przede wszystkim witam wszystkich serdecznie. Chciałem napisac post dot. zamiaru zakupu qasqaia ale nie chca mi się wkleić linki tzn. poł postu jest widoczne natomiast polowa nie zwłaszcza ta z linkami. Czy można wkleić linki, może to jest przyczyną? Pozdrawiam Grzesiek Edytowane 13 Lutego 2015 przez grzesiek40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Cześć Grzesiu , link nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek40 Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) http://otomoto.pl/nissan-qashqai-i-plsalon-diesel-panoramadach-123tys-km-C35945609.html http://otomoto.pl/nissan-qashqai-i-serwisowany-idealny-oplacony-C34967424.html http://olx.pl/oferta/nissan-qashqai-2-0-d-acenta-salon-polska-2008-CID5-ID8QEEn.html http://olx.pl/oferta/nissan-qashqai-panorama-navi-6-biegow-CID5-ID8MuBz.html http://olx.pl/oferta/nissan-qashqai-gaz-brc-na-gwarancji-panorama-dach-2007-CID5-ID8NpuR.html Znalazłem takie oferty i nie wiem co o nich sądzić? Podoba mi sie ten pierwszy salonowy od dealera. W innych ofertach zawsze coś nie tak a to cena a to przebieg trochę za niski a to za wysoki. Zamierzam zakupić używanego Qasqaia z roku 2007-2008 z silnikiem diesla 1,5 lub 2,0 bądź ewentualnie benzyna z LPG w cenie najlepiej do 35 tyś. Poczytałem dużo informacji i oczywiście wątpliwości na robiło się co nie miara. Chciałbym was prosić o spojrzenie na moje propozycje i ogólną ocenę wybranych przez ze mnie ofert. Z góry wiem że nikt mi nie zagwarantuje niczego ale może ktoś zwróci na cos uwagę albo coś podpowie, za co z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam Grzesiek Edytowane 13 Lutego 2015 przez grzesiek40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Na co należy uważać przy zakupie używanego QQ? Interesuje mnie polift, 2,0 benzyna. Występował 4x4 manual? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Na co należy uważać przy zakupie używanego QQ? Interesuje mnie polift, 2,0 benzyna. Występował 4x4 manual? Występował: http://www.nissan.pl/content/dam/services/PL/brochure/Nissan_Qashqai_2_PL.pdf "DLA TYCH, KTÓRZY CENIĄ SOBIE WYGODĘ, silniki benzynowe o pojemności 1.6 / 2.0 l dostępne są z automatyczną przekładnią CVT, umożliwiającą dobór odpowiedniego przełożenia w każdych warunkach drogowych. Szybko reagująca na polecenia kierowcy, 6-biegowa automatyczna skrzynia biegów dostępna jest również z silnikiem 2.0 l dCi 4x4. Dla żądnych przygód mamy system All Mode 4x4-i, dostępny z silnikiem benzynowym o pojemności 2.0 l (do wyboru 6-biegowa manualna skrzynia biegów lub automatyczna przekładnia CVT), a także z silnikami diesla" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi