Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić używane QQ? - pytaj tu :)

mucka38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kajus bez urazy, ale z Twoich postów za to bije przesadna fascynacja Niemcami. Rozumiem to, bo przecież tam mieszkasz. Jednocześnie jednak przypominasz mi zachowanie Rosjan, którzy niedawno przeprowadzili się do Niemiec i teraz masowo odwiedzają przygraniczny bazar w mojej metropolii i na każdym kroku ze swoim specyficznym akcentem mówią: "A u NAS w Germanii..." i w tym miejscu dodają jakie to wszystko mają w tej Germanii najlepsze. Mimo, że tą Germanię ledwo znają. Nie wiem ile Ty tam już siedzisz, ale skoro siedzisz, to może nie wiesz, że u NAS w Polsce też się zmienia. Może powoli, ale jednak na lepsze i samochody też są coraz lepsze. Nie wiem, może jestem niepoprawnym optymistą, ale takie jest moje prywatne zdanie. Bez urazy. Wesołych Świąt.

Edytowane przez colins

Żadna fascynacja do Niemiec. Trzeźwe patrzenie na to sie dookoła dzieje. Nie tylko w DE ale i w PL. Chcesz mi wmawiać ze w Polsce jeżdżą w większości igły? Ze my dbamy lepiej o auta jak dbają Niemcy? To sa fakty niezaprzeczalne i nie powinnismy o nich dyskutować. Podjedź na pierwszy lepszy przegląd i zobacz co sie dzieje i jak to sie załatwia w PL, zreszta jak zrobic taniej serwis dla pieczątki i tu na forum dostaniesz porady, kup olej na Allegro filtr tez i jedz ze swoimi rzeczami itp skąd ten olej jest tani na Allegro to chyba wiekszosc wie, ale pieczątka jest i serwis zrobiony ;)

Bez urazy. Nie pisze o wszystkich.

Wesołych świąt.

Trochę chyba zagalopowałeś się z tym węszeniem we wszystkim spisku i przekrętów. Dbanie o auta nie zależy od PKB danego kraju czy konkretnej narodowości tylko od konkretnego osobnika. Nie muszę być na garnuszku Angeli M. żeby dbać należycie o swój samochód, a nie każdy olej kupiony w polskim sklepie, to podróbka.

Również wesołych świąt. Nie żyw urazy.;) W końcu to są tylko moje opinie, z którymi przecież nie musisz się zgadzać. Pozdrawiam.

Urazy ? Absolutnie żadnej. Wymieniamy sie zdaniami i opiniami. Mamy je rożne podobnie jak i spostrzeżenia ale za to nie można żywic do kogoś urazy.

Pozdrawiam rownież i idę kończyć moje danie popisowe (dziś kilku sąsiadów przychodzi a tu jeszcze roboty troszkę).

Wcześniej nie zwracałeś na nie uwagi. Ostatnio zastanawiałem sie nad Mustangiem. Jakoś wydawało mi sie ze niewiele tego jeździ a teraz na każdym rogu je widze :)

Do tych wszystkich co narzekają na swoje QQ  ;) ... właśnie testowałem auta w delegacji: Ford Fiesta 1.0 Ecoboost 3 gary oraz Toyota Auris 1.4 ... powiem tak, nie mogłem się doczekać kiedy spowrotem znajdę się w swoim Nissanie. Te auta to dramat, rozumiem że nie można ich porównywać 1:1 do QQ ale wolę swoje używane auto niż te w/w nowe.

3 cylindry w Fordzie rzucają całą budą, a Auris to jakiś koszmar projektanta, lata 90 i to w wersji aut z USA.

• 3 tygodnie później...

Nie wiem jakiego Ecoboost-a testowales, może takiego bez turbiny, wtedy się zgodzę ze jeździć tym się nie da. Taki silnik z kosiarki testowałem w Peugeot 208 i Note, no i jeździło się okropnie. Ja mu w gas a on "zgasł ". Wspomniany Ecoboost w Fiescie był za to bardzo dynamiczny, żwawy i cichutki. Napewno miał turbine i to dawało wiele.

A co Twoim zdaniem oznacza słowo "boost"? Czy ja gdzieś napisałem że ten silnik nie jest dynamiczny? Nie. Za to wpada w straszne wibracje jadąc 60km/h na 6 biegu, gdzie silnik Hondy 1.8 jeździ przy takiej prędkości jak bajka i spala poniżej 6L na 100km.

Wysłano z Nokia Lumia 925

Auta sprowadzone i niestety nie ma możliwości sprawdzenia w Polsce historii z ASO. Tablice holenderskie z drugiego ogłoszenia od Toyoty Avensis.

Dlaczego handlarze zawsze zmieniaja tablice od auta sprowadzonego z kraju w ktorym da się sprawdzic dokladna historie wraz z przebiegiem? Czyzby mieli cos do ukrycia?

Moim zdaniem, jezeli uwazasz ze sa warte uwagi. To jedz, obejrzyj i sprawdz go w ASO.

Cena tych aut wydaje sie niska w stosunku do wyposażenia i przebiegów a ale może to faktycznie okazje :-)

Edytowane przez usero

Oby to takie okazje nie były

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/nissan-qashqai/314692867-216-9444?ref=search

Oba handlarzy wiec oba do sprawdzenia. Temu pierwszemu jeszcze wiele brakuje z wyposażenia ale i tak nie jest złe (poza okropną tapicerką); biorąc pod uwagę wyposażenie i przebieg to jeśli opis prawdziwy to cena jest OK. Dugi po słabym detalingu (zapomnieli o pedałach i dywanach) i do tego Photoshop kielichy przekłamał na granatowy kolor, kolega wyżej podaje kombinacje z tablicami no ale jak nie masz daleko to zawsze warto obejrzeć, da to obraz tego jak to wyglada i doświadczenie przy następnych ogledzinach.

Witam. Zamierzam kupic Nissana QQ rocznik 07-09r. benzyna 2,0. kusi mnie tez benzyna+lpg czy sa to auta awaryjne? Ogolnie nie jestesm zwolennikiem gazu ale... ;)

BarracuDa

I co tam było ciekawego? Jakieś perełki?

Kopek

Ja latam na gazie, kolega BarracuaDa też, jeszcze kilku by sie znalazło. Nikt na gaz nie narzeka ewentualnie na słabą jakość montażu (patałachy), kupuj QQ wybierz dobrego instalatora w swojej okolicy i bedzie OK. Cena gazu na stacjach jest teraz bardzo przyjemna. Ostatnio zatankowałem za 50.9 euro centów w porównaniu do najtańszej beny za 1.429 euro.

@kajusDe w sumie jak to powiedzial redaktor QQ to auto polskie bo strasznie u nas chetnie kupowane niesamowicie popularne. Koles szukal kombiaka wybral Skode Oktavie ale na koniec wlasnie podjechal QQ Przedlift chyba Tekna , po jezdzie probnej zdecydowal sie na QQ ,w trakcie jazdy mowili o cenach czesci-znosne a nawet bardzo.W progranmie byla skrzynia manualna a o cvt wypowiadali sie "jest glosna".

@Kopek jezdze na BRC bo takiego kupilem juz ale gdybym mial dzisiaj kupowac to pewnie kupilbym tak jak mowi kajusDe . Kupic auto porzadne i znalesc fachowca do lpg.

Chwale sobie jazde na gazie , moj QQ spalanie ma na poziomie 9l lpg i jak na poczatku nie moglem sie do tego auta za cholere przyzwyczaic ba nawet ,myslalem o sprzedazy ale teraz powiem szczerze ,ze auto polubilem :) 12 tys km juz mam za soba i wszystko dziala nic sie nie pierniczy.

Mysle nawet o tym,ze nastepne auto jakie kupie za 4 lata to bedzie takze nissan ale X-trail ;)

Słaby silnik a z tym opisem dynamiczny to się trochę zapedzil ;), słabe wyposażenie no chyba ze za wyposażenie doliczyć zasilanie 12V, obrotomierz czy możliwość odłączenia poduszki pasażera jak pisze właściciel. Tapicerka dramat - wzór <--to moje zdanie. Kiera ma w jednym miejscu (z tego co widoczne) przetarcie a mój ma przebieg niemalże 2x tyle i nic takiego nie ma. Auto sprowadzone, nie wiadomo przez kogo a do tego z Belgii wiec potwierdzenia na nic nie dostaniesz. II właściciel gdzie? W Polsce czy ogólnie? Sprowadził sam czy od handlarza?

Do sprawdzenia w dobrym serwisie. Fajny kolor.

Odnosze wrazenie,ze przed liftem jest zrobiony z innych materialow , skora na kierownicy na tym na zdjeciu wyglada jak zrobiona z serwetki papierowej...zobaczcie na galke zmiany biegow.. Jesli to prawdziwy przebieg to Dramat ...

W swoim mam 72tys km i kiera jest jak nowa ale moze z czasem wlasnie tak bedzie wygladac, jesli tak tzn moze pomysle nad obszyciem prawdziwa skora ...

Cześć

Ja również przymierzam się do zakupu QQ.

Moje wymagania - 2.0 benzyna w manualu, normalny kluczyk (nie chcę bezkluczykowego i nikt mnie nie przekona jakie to fajne), klimatyzacja, elektryka szyb i lusterek, tempomat. Na szklanym dachu mi nie zależy, napęd 4x4 - nie musi być. Ze względu na długość garażu nie wchodzi w grę wersja +2, a kamerka cofania będzie bardzo pożądana. Budżet - max 40000zł (więcej mi żona wydać nie pozwoli na samochód).

Zainteresowały mnie dwa ogłoszenia:

http://otomoto.pl/oferta/nissan-qashqai-krajowy-ii-wlasciciel-zadbany-ID6y3ptB.html

http://otomoto.pl/oferta/nissan-qashqai-16v-ID4p76Lk.html

Co sądzicie?

Edytowane przez Aster

W pierwszym uczciwie że po przejściach , 

w tym drugim ogłoszeniu ,ktos "uczciwie" nie napisał  ,że "bezwypadkowe"

Po co wchodzić w "klepane"? nie lepiej poszukać naprawdę bezwypadkowego?W końcu to nie mała kasa.

Ja już nie wierzę w zapewnienia, że nieklepane - wolę więc uczciwe postawienie sprawy. Natomiast przy drugim nawet nie zwróciłem uwagi, że o bezwypadkowości ani słowa. Jadę śliwkowego jutro obejrzeć, bez napalania się i bez ciśnienia na kupno.

Witam ponownie,

Co powiecie o tym egzemplarzu:

http://allegro.pl/nissan-qashqai-2-0-xenonskory-100-oryginal79tyshit-i5382095749.html

Jak sprawdza się ten system bezkluczykowego odpalania, nie ma z nim problemów?

Pozdrawiam.