ziuka Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Czy może ktoś wymienił antenę na tzw. "płetwę rekina" ?, jeżeli tak - czy dużo z tym problemów ??? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Czy może ktoś wymienił antenę na tzw. "płetwę rekina" ?, jeżeli tak - czy dużo z tym problemów ??? Pozdrawiam. Wymieniłem, wszystko gra bez najmniejszych problemów. Ja tylko najwiekszy problem miałem z dopasowaniem koloru bo przyszła czerwona a ja mam fkolor red force i skończyło sie malowaniem- ale zrobiłem to sam i jest ok. Pozdrawiam Edytowane 11 Września 2015 przez krzycho59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuka Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Wymieniłem, wszystko gra bez najmniejszych problemów. Ja tylko najwiekszy problem miałem z dopasowaniem koloru bo przyszła czerwona a ja mam fkolor red force i skończyło sie malowaniem- ale zrobiłem to sam i jest ok. Pozdrawiam Założyłem "płetwę" i radykalnie popsuł się odbiór radia. Wiem że jakość dżwięku ma prawo nieco się pogorszyć, ale u mnie- poza miastem tracę łączność z większością stacji radiowych. Jak jest u Ciebie? piszesz że nie ma najmniejszych problemów.Czy robiłeś jakieś dostrojenie radia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Założyłem "płetwę" i radykalnie popsuł się odbiór radia. Wiem że jakość dżwięku ma prawo nieco się pogorszyć, ale u mnie- poza miastem tracę łączność z większością stacji radiowych. Jak jest u Ciebie? piszesz że nie ma najmniejszych problemów.Czy robiłeś jakieś dostrojenie radia? Pozdrawiam. Do 30 km od Poznania nie widzę problemów z gorszym odbiorem w każdym razie na pewno nie jest radykalnie gorzej- dalej nie byłem. W Poznaniu zachowuje się tak samo- tam gdzie były zaniki fal na starej antenie są i teraz- nigdzie więcej - z radiem nic nie robiłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuka Opublikowano 5 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Do 30 km od Poznania nie widzę problemów z gorszym odbiorem w każdym razie na pewno nie jest radykalnie gorzej- dalej nie byłem. W Poznaniu zachowuje się tak samo- tam gdzie były zaniki fal na starej antenie są i teraz- nigdzie więcej - z radiem nic nie robiłem. Pozdrawiam Bardzo dziękuję za szybką odpowiedż. Umnie jest dużo gorzej .W mieście najwięcej straciło Radio Merkury, inne stacje trochę -zaraz poza miastem Radia Merkury nie ma wogóle , inne pojedyncze stacje ledwo ledwo.Czy Twoją "płetwę" też tam kupiłeś? http://www.aliexpress.com/item/Car-Shark-Fin-Antenna-With-blank-radio-signal-For-Nissan-Tiida-Qashqai-GTS-X-Trail-Altima/32378168206.html?spm=2114.01020208.3.74.kcCV76&ws_ab_test=201556_2,201527_4_71_72_73_74_75,0_0 Serdecznie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Dzięki za opinię .Własnie też myślałem o tej płetwie z tej samej chińskiej strony.Zresztą mój JUKE i tak niema rewelacyjnego sygnału .Dobry odbiór to dłuższy bat anteny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedż. Umnie jest dużo gorzej .W mieście najwięcej straciło Radio Merkury, inne stacje trochę -zaraz poza miastem Radia Merkury nie ma wogóle , inne pojedyncze stacje ledwo ledwo.Czy Twoją "płetwę" też tam kupiłeś? http://www.aliexpress.com/item/Car-Shark-Fin-Antenna-With-blank-radio-signal-For-Nissan-Tiida-Qashqai-GTS-X-Trail-Altima/32378168206.html?spm=2114.01020208.3.74.kcCV76&ws_ab_test=201556_2,201527_4_71_72_73_74_75,0_0 Serdecznie Pozdrawiam. Nie u tego sprzedawcy ale wygląda dokładnie tak (wewnątrz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Też czytałem że jednak sprawność spada cudu a i chyba widziałem na alledrogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Ja Wam się na prawdę dziwię - po co tak cudować? I to kosztem odbioru radia - już nie wspominając, że na płetwie nie da się odbierać radia cyfrowego DAB+ [a jakość tego radia jest idealna - bez porównania do nawet najlepszego FM, a po drugie w audycjach DAB są przekazywane informacje o utrudnieniach w ruchu do NissanConnect (w Polsce, jak to w Polsce - na razie nie działa - ale za granicą bez zarzutu)]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Czy wie ktoś jakiego typu jest wtyczka antenowa w juku.? Czy zamontowana oryginalna antena "płetwa rekina" w Juku w miejsce starej " bat" się sprawdza.? Wg informacji w katalogu nie jest kompatybilna z DAB. Czy zamieniał ktoś na taką antenę..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi