Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

problem z kierunkowskazami

B99

Rekomendowane odpowiedzi

witam

potrzebuje waszej pomocy

w mojej primerze cos sie pokickało z kierunkami

jak właczam kierunkowskaz w prawo to cały czas pika (strasznie to drazni), natomiast jak właczam lewy pika tylko raz i cisza. ogólnie nie powinny wogóle pikać. dodam ze kierunki świeca normalnie.

Co rozumiesz poprzez pikanie...? Bo z tego co wiem w Primerze podczas włączonego kierunkowskazu wydawany jest charakterystyczny dżwięk i raczej coś w stylu klik klik klik (lekko stłumione) i to jest normalne...

Mam identyczną sytuację w identycznym samochodzie - prawy kierunek pika głośno (dźwięk identyczny do tego przy niezapiętych pasach), a lewy raz na początku i potem, cisza. Właściwie "bujam" się z tym od ok. 2 lat. Przeczytane setki tematów i jedna rzecz, która wydaje mi się najbardziej prawdopodobna i którą najwięcej osób powtarza, to brak masy....gdzieś. Zmiana żarówek na mniejszy woltaż nie pomogła, przeczyszczenie styków również. 

Jakby ktoś coś w tym temacie, to również będę zobowiązany za wszelkie podpowiedzi. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...