Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dodatkowe czujniki do autoalarmu Falcon

camello

Rekomendowane odpowiedzi

Załozyłem najzwyklejszy autoalarm firmy Falcon mechanik za dodatkowe dopłaty chciał dodaćkolejne czujniki hałasu, ale że krucho z groszem zrezygnowałem.

Orientujecie się gdzie można kupić takie czujniki, żeby móc samemu  domontować.

W książecce od tego Falcona nie ma żadnego modelu, pewnie po dobraniu się do tego autoalarmu więcej się dowiem z płytki scalonej, ale jeszcze go nie rozbierałem.

A jest możliwość dołożenia takich czujników? Myślę że nie, a z resztą po co?

Tak, jest możliwość bo sam zakładający mi to powiedział. Chodzi o czujniki hałasu od zbicia szyby itp. bo on tylko ma od zapłonu i otwarcia drzwi.

Czujnik wstrząsowy to rozumiem ale hałasu... Skoro twierdzisz że się da to pewnie tak jest.

Szukaj u producenta alarmu, bo nowe pewnie tylko u niego.

Mam takie czujniki z innego autoalarmu i wyglądają jak małe mikrofony wystarczyło że w samochodzie został telefon który zadzwonił i alarm się włączał. Stąd moja nazwa że hałasu.

Podobne do mikrofonu są czujniki ruchu. Montowałem ze dwa razy w alarmach fabrycznych od CC.

O tych czujnikach o których mówisz nie słyszałem, choć pewnie są, a że ja już dawno w to się nie bawiłem to nie wiem o nowościach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...