alpiner Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Mam Nissan Primera P12 2.0 Benzyna 2004 rok 6 biegowa skrzynia biegów hatchback + LPGUtknąłem w Przysusze - najbliższy elektromechanik jest 35km ode mnie w Radomiu.Samochód nie odpala. Samochód mam u mechanika w Przysusze - mechanik potrzebuje schematu wiązek elektrycznych - jak ktoś ma proszę aby wrzucił linka.Samochód dział normalnie - palił na dotyk zostawiłem go na noc a na drugi dzień chciałem odpalić i nie odpala.Diagnoza mechanika:-fejs Bosha ma problem z połączeniem się z samochodem próbował wielokrotnie - tylko raz udało się połączyć - nie wczytuje samochodu,-sprawdził wszystkie przewody wg niego i auto nie daje iskry.Ktoś ma jakiś pomysł co mogło się stać z komputerem?Gdzie szukać usterki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz12 Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Nie wem jak na benzynce ale raczej sie nie polaczysz tym fejsem tylko orginalny cosult ci zadziala a raz pali a raz nie to przyjrzyj sie imobilajzerowi skoro stwierdzil ze nie ma iskry to przez odciecie zaplonu i tu moze byc uszkodzony pierscien przy statycje tzw petla indukcyjna zwana tez tasma czy jakos tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alpiner Opublikowano 21 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Dziękuje za odpowiedź - auto w ogóle nie odpala na benzynie - byłem u mechanika powiedział, że udało mu się go na chwilę odpalić popracował 5 minut a potem zgasł i dalej nie pali i nie ma iskryjestem w kropce czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł dlaczego nie łączy się z fejsem samochodu za pomocą OBD2 BOSHA i dlaczego nie chce odpalić?P.S. W jaki sposób w razie coś sprawdzić, że jest uszkodzona pętla indukcyjna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.