Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P12 - nie odpala - nie łączy się z OBD2 - prośba o schemat wiązek elektrycznych

alpiner

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Nissan Primera P12 2.0 Benzyna 2004 rok 6 biegowa skrzynia biegów hatchback + LPG

Utknąłem w Przysusze - najbliższy elektromechanik jest 35km ode mnie w Radomiu.

Samochód nie odpala.

Samochód mam u mechanika w Przysusze - mechanik potrzebuje schematu wiązek elektrycznych - jak ktoś ma proszę aby wrzucił linka.

Samochód dział normalnie - palił na dotyk zostawiłem go na noc a na drugi dzień chciałem odpalić i nie odpala.

Diagnoza mechanika:
-fejs Bosha ma problem z połączeniem się z samochodem próbował wielokrotnie - tylko raz udało się połączyć - nie wczytuje samochodu,
-sprawdził wszystkie przewody wg niego i auto nie daje iskry.

Ktoś ma jakiś pomysł co mogło się stać z komputerem?
Gdzie szukać usterki?

Nie wem jak na benzynce ale raczej sie nie polaczysz  tym fejsem tylko orginalny cosult ci zadziala a raz pali a raz nie to przyjrzyj sie imobilajzerowi skoro stwierdzil ze nie ma iskry to przez odciecie zaplonu i tu moze byc uszkodzony pierscien przy statycje tzw petla indukcyjna zwana tez tasma czy jakos tam.

Dziękuje za odpowiedź - auto w ogóle nie odpala na benzynie - byłem u mechanika powiedział, że udało mu się go na chwilę odpalić popracował 5 minut a potem zgasł i dalej nie pali i nie ma iskry

jestem w kropce czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł dlaczego nie łączy się z fejsem samochodu za pomocą OBD2 BOSHA i dlaczego nie chce odpalić?

P.S. W jaki sposób w razie coś sprawdzić, że jest uszkodzona pętla indukcyjna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...