Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Launch Control w 640konnym Nissanie 350Z boosted by Coobcio :)

Coobcio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj szybkie dopieszczanie oraz nauka była coby jakoś ruszyć to ociężałe bydle z miejsca - koła 20" i trochę sprzętu Audio....

To dobranoc i trzymajcie za nasz duet w Olsztynie kciuki - tzn. 647KM 350Z oraz 680KM 370Z :)

Edytowane przez Coobcio

No i jak tam poszło chłopakom? Słyszałem ze padły jakieś nowe rekordy w Olsztynie ale nie wiem czy to Zetkowe czy jakieś inne?

Zrobiłeś procedure startu czy kierownik zmienia mape.

Zmiana mapy.... Jak tutaj:

Zrobiłem że mapa 3 odcina 4700 4-ta 4500 a 5-ta 4300...

Ps. w szarej zetce skrzynia biegów oddała w drodze do Olsztna na 63 km za warszawą, na szczęście nie daleko więc laweta i Bunią pojechalismy licznym stadem oglądać, podziwiać i wspierać Cudnego.

2- miejsce w klasie wykręcił bo mu 3ci bieg nie wszedł... Pierwsze miejsce Ferrari Italia czasem 12 sek...

Ale suma sumarum Cudny 1 miejsce za cały sezon w klasie Street RWD !! :)

Wyjdę z wanny to chociaż fotkę jakąś zapodam :)

Edytowane przez Coobcio

Zmiana mapy.... Jak tutaj:

Zrobiłem że mapa 3 odcina 4700 4-ta 4500 a 5-ta 4300...

Ps. w szarej zetce skrzynia biegów oddała w drodze do Olsztna na 63 km za warszawą, na szczęście nie daleko więc laweta i Bunią pojechalismy licznym stadem oglądać, podziwiać i wsmierać Cudnego.

2- miejsce w klasie wykręcił bo mu 3ci bieg nie wszedł... Pierwsze miejsce Ferrari Italia czasem 12 sek...

Ale suma sumarum Cudny 1 miejsce za cały sezon w klasie Street RWD !! :)

Wyjdę z wanny to chociaż fotkę jakąś zapodam :)

No ta gratulacje. Pięknie się zbiera ta Zetka

Doładowanie 1,2 bara od 4-tego biegu, na takim doładowaniu było 860Nm i to po zcięciu zapłonem z 920nm...

Dnia dzisiejszego czyli pod kątem zawodów załadowane było 1,4 obstawiam że nieco ponad 1000Nm mogło być...

Niestety skrzynia tak chrupneła że zblokowało tylną oś jadąc na 6tym biegu mimo wysprzęglenia ;/
No szkoda bo Cudny miałby naprawdę godnego rywala wśród Zetek  :D

Filmik ze środka - niestety noc i nie widać pracy palców:

Poza trenowaniem ruszania także próby na ćwiartkę były :D

Oto pierwsza z nich:

No czas na nowe cyferki:

12019817_1218363891513708_28570277074262

12049409_1218369624846468_62451926407940

Edytowane przez Coobcio

Najlepsze jest to że kompletnie nie czuć tego przyspieszenia auto się pewnie prowadzi nie miota nim hehe jak po szynach :D

Najlepsze jest to że kompletnie nie czuć tego przyspieszenia auto się pewnie prowadzi nie miota nim hehe jak po szynach :D

Jaka opona na tył jest żeby złapać trakcje?

Podłączam się do pytania.Na jakich oponach? Bo jak dobrze pamiętam kiedyś powiedziałeś ,ze seryjnych powinni zabronic  jeżdzic ,/mam podobne zdanie , zwłaszcza  w niskich temp/.

Podłączam się do pytania.Na jakich oponach? Bo jak dobrze pamiętam kiedyś powiedziałeś ,ze seryjnych powinni zabronic  jeżdzic ,/mam podobne zdanie , zwłaszcza  w niskich temp/.
Edytowane przez andrzej6411