Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z otwieraniem tylnich dzwi

Gość crowling

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To jest mój pierwszy post, jestem posiadaczem Pata R51 z 2006 r. 2,5 171. Po zamknięciu auta z pilota nie mogę za pomocą klamki otworzyć tylnich prawych dzwi za pasażerem. Dopiero jak je otworze z wewnątrz to mogę otwierać od zewnątrz ile razy chce do momentu jak je zamknę samochpodu z pilota. Z pilota zamyka dzwi ale ich nie otwiera. Zakypiłem go z ułamaną klamką, od poprzedniego  właściciela który twierdził, że to jest powód braku możliwości otwierania, jak sie okazało to była ściema bo na serwisie w ASO przed zakupem stwierdzili uszkodzony mechanizm i zakup nowgo z wymianą ok 700zł. Jak się okazało w ASO też chcieli naciągnąć bo po zakupie zamiennej klamki z allegro i włąsnej wymianie okazło że dzwi idzie otwierać i zamykać do chwili zamknięcia z pilota. Jestem pewien  że wszystko działa bo na aso nie doszli nawet do etapu próby otwarcia dzwi po zamknięciu z pilota, jedynie w ciemno diagnoza. Panowie lub panie proszę was o info co może być przyczyną, więm że to mechanizamu dochodzi jakaś białą kostka z trzema zielonymi bolcami która jak mi się wydaje odpowiada za otwieranie i zamykanie z pilota. Jeszcze jedno info jak otwoeram z pilota to ten mechanim wydaje taki dzwięk otwarcia jak w pozostałych dzwiach więc coś tam przełancza się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...