Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Światła zamiast odblasków w drzwiach

LoboAlien

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kiedyś miałem mazdę i po otworzeniu drzwi w rogach paliły się lampki, co by było widać jakby ktoś jechał. W nissanie mamy odblaski, da się (pewnie się da) zrobić z nich lampki i tu pytanie skąd wziąść plusa co by po otworzeniu drzwi się zapalał, ciągnąć z krańcówki ze słupka przez podłogę, czy może macie inne pomysły? albo dołożyc krańcówkę w drzwiach? Może ktoś coś grzebał i ma pomysł na to?

No właśnie nie w każdej P12 w drzwiach są światełka...niestety... :( U mnie podobnie jak u kolegi są odblaski a nie lampki... ja bym podpiął to pod oświetlenie kabiny a kable pociągnął słupkami.

Generalnie fajnie było by mieć takie podświetlenie ale odblaski mi w niczym nie przeszkadzają :)

Musicie sprawdzić czy jest okablowanie w drzwiach, a potem najwyżej kupić ze szrotu lampki.(bo chyba otwory będą pasować?)

Jak nie ma kabli, to podpiąć się pod oświetlenie wnętrza. Kostka-złączka może być na lewym słupku koło szyby (tak jest w Tino).

Tylko u mnie akurat w tej wnęce po wyjęciu odblasku żadnych kabli nie widać... a boję się cokolwiek sam podłączać żeby nie napier.... czegoś :wacko:

Nic prostszego, ostatnio podłączałem projektor (http://allegro.pl/led-logo-projektor-logo-powitalne-nissan-fv-i4882319120.html) tyle że w bmw, okablowaniem to sie nie różni idą dwa kable, masę podłączysz w drzwiach, a drugi kabel możesz podciągnąć pod uszczelkami do lampki oświetlenia wnętrza, lub tak jak pisał kolega mirek do kostki w słupku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...