taktisz Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Witam, wyskoczył błąd 0701 auto zgasło na drodze. Napompowałem paliwa pompka na filtrze odpalił nastepnie przy ruszaniu zgasł. Po ponownym napompowaniu paliwa i obstukaniu kluczem filtra zapalił i dojechałem po filtr paliwa do sklepu. Po wymianie zapalił i przy jezdzie testowaj parę razy go zadławiło. Następnie pojechalem do pracy i łącznie przejechalem moze ze 30 km. Dzis rano odpalilem i po kilometrze zgasl. Pokrecilem i odpalil dojechalem na parking i znowu zgasl. Zostawilem go na parkingu i do pracy autobusem. Jedyne co zauwazylem to jest zassany ten grzybek od pompki paliwa na filtrze. Prosze o sugestie i pomoc. Mam przeczucie ze to nie pompa tylko cos z ukladem paliwowym. Nissan Almera 2.2 Di 2000r 2.2Di Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Może powietrze się gdzieś dostaje do układu paliwowego i go zapowietrza na tyle, że gaśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taktisz Opublikowano 23 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 mialem juz taki przypadek jak byl przewod paliwowy sparcialy i inaczej sie auto zachowywalo. wiem tez z doswiadczenia, ze zapchany filtr to zawsze byl blad 0705 ) kat wyprzedzenia wtrysku) ale teraz to mnie troche zaskoczylo. Po 22giej jak wroce z pracy sprobuje go odpalic z ropa w butelce z pominieciem filtra i cos napisze. Sory - jak zapchany filtr to 0707 Odpalilem go pierwszy raz - pracowal niecala minute i zgasl - brak bledu, odpalilem go drugi raz - pracowal niecala minute i zgasl - brak bledu, dodam, ze za kazdym razem po zgasnieciu pompowany byl pompka na filtrze potem butelka z paliwem, rurka do srodka - odpalil i pracowal 10 moze 15 sekun i zgasl - brak bledu, zaraz po zgasnieciu probowalem go odpalic dwa razy i nie dalo rady - wyskoczyl blad 0701. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.