Qubuś Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Witam od jakiegoś czasu zauważyłem dziwne zjawisko i staram się jakoś temat ugryźć. W okolicy bagnetu pojawia się osad po oleju, wygląda to tak jakby mgiełka wychodziła z bagnetu i pokrywała wszystko obok. Od czego zacząć poszukiwania? Ja podejrzewam, że jakiś pierścień może już puszcza ciśnienie i dlatego olej jest wydmuchiwany przez bagnet. Dodam, że ubytek oleju jest minimalny i prawie nie do zauważenia. Czy w tym wypadku pomiar ciśnienia silnika może naprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 W TDI w tej okolicy też ma ujście odpowietrzenie skrzyni. Też tam nie mam sucho i się zastanawiam co winne. Wywala z pod bagneta czy nadmiar ze skrzyni po tym jak było nalane niedawno z nadmiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 no mi wywala z bagneta właśnie. Oleju w skrzyni nie ruszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Możliwe że odma zanieczyszczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Na tyle żeby latem wywalało? Co innego zima jak szlam stężeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Może osad sie zebrał, ale to ta lepsza wersja gorsza to że motor ma gdzieś przedmuchy pierścionki albo uszczelniacze na zaworach i wywala ciśnienie bagnetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Ano, potrafisz przy weekendzie pocieszyć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Sprawdź drożność odmy a potem sie zacznij martwić może jest zasmalcowana i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 może właśnie jest bo mam też duże pocenie przy odmie właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Hmmm, mus pokrywę klawiatury zrywać i znowu walka z uszczelką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Wyczyścisz dasz silikon i będzie git Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi