fred77 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Powolutku kończy się remont nadwozia. Blacharz powiedział, że będę musiał załatwić skądś takie uszczelki czy tasiemki, które dodatkowo służą do mocowania ozdobnych paneli zewnętrznych na drzwiach i zewnętrznych ozdobnych listw krawędziowych przy błotnikach. Na zdjęciu ta uszczelka/tasiemka ma kolor czerwony. Czy jest to jakaś typowa uszczelka/tasiemka odcinana z roki czy trzeba by szukać oryginału? A może da się kupić używane? Nie mam pojęcia jak to wygląda na żywo, bo się temu nie przyglądałem. Mocował ktoś z Was te plastikowe elementy? Jak radziliście sobie z tymi uszczelkami/tasiemkami? Chciałbym żeby to było, bo pomiędzy plastik, a blachę wlezie pył i piach, przetrze lakier i całe lakierowanie będzie na marne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Możesz śmiało zastosować taśme dwustronną o odpowiedniej szerokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Na pewno coś dobrej jakości, np. 3M. Ważne żeby nie była za długo magazynowana(wiem ciężko trafić), przy tym zastosowaniu musi to być trwałe na mocnej taśmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzer65 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Testowałem wiele taśm ale tylko ta dała radę. http://www.autokosmetyki.pl/3m-dwustronna-tasma-klejaca-do-bocznych-listew-elementow-ozdobnych-emblematow-mocna-12mm20m-80320,p1352.html?manufacturers_id=90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Tak to wygląda oryginalnie. Jest to elastyczne i nie wiem od czego to dopasować. Patrząc na przekrój to dłuższe boki mają 7mm, krótszy 4mm, a grubość wynosi 1,5mm. Może da się takie coś dostać gdzieś z metra cięte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Szukaj tu http://technozbyt.com.pl/oferta/sznury-gumowe-profile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 takiego profilu to niestety raczej nie dostaniesz, trzeba wydłubać sama taśmę dwustronna i zastosować nową - sa do kupienia we wszystkich sklepach gdzie sie zaopatrują blacharze i lakiernicy ale to to chyba on wie szukam sam różnych profili gumowych i generalnie to jest kiepsko z tym, niby jest w katalogu coś co może pasuje ale trzeba by kupić całą rolkę, a informacje tak jak np na linku wyżej niewiele dają bo ktoś nie wpadł na to że np wymiary by się przydały, a jak już znajdę coś co może będzie się nadawało i nawet da się kupić mniej niz rolkę to sie okazuje potem że jest strasznie marnej jakości guma, miało być elastyczne a jest sztywne itd - bez macania osobiście nie polecam kupować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 takiego profilu to niestety raczej nie dostaniesz, trzeba wydłubać sama taśmę dwustronna i zastosować nową - sa do kupienia we wszystkich sklepach gdzie sie zaopatrują blacharze i lakiernicy ale to to chyba on wie szukam sam różnych profili gumowych i generalnie to jest kiepsko z tym, niby jest w katalogu coś co może pasuje ale trzeba by kupić całą rolkę, a informacje tak jak np na linku wyżej niewiele dają bo ktoś nie wpadł na to że np wymiary by się przydały, a jak już znajdę coś co może będzie się nadawało i nawet da się kupić mniej niz rolkę to sie okazuje potem że jest strasznie marnej jakości guma, miało być elastyczne a jest sztywne itd - bez macania osobiście nie polecam kupować. To, że taśmę dwustronną trzeba wydłubać to ja wiem. To zresztą jest najmniejszy problem. Chodzi o to gdzie dostać ten profil, bo u mnie są one już nadgryzione zębem czasu i przy demontażu rozpadły się na kilka kawałków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 identycznej nie dostaniesz na ulicy tylko w aso tu masz kilka z wymiarami http://pol-gum.com/uszczelki-roznego-typu.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.