kaarolek1 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Witam mam taki kluczyk, w sumie dwa przy każdym dużym kluczyka tylko nie wiem od czego on jest przeszukałem cały samochód i. nic może ktoś będzie wiedział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Coś mi się wydaje, że może być od wyłączania alarmu jak np odpinasz akumlator aby ci nie wyła syrena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Wygląda jak kluczyk od alarmu i zapewne od tego właśnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 (edytowane) no tylko gdzie go włożyć :-) jak nigdzie nie pasuje :-) Edytowane 26 Września 2015 przez kaarolek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Sprawdź czy przy syrence nie masz zamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Obejrzyj sobie syrenę alarmu i w niej powinno być wejście na ten kluczyk. Najwidoczniej masz syrenkę z własnym zasilaniem i ów kluczyk służy do jego odłączenia by nie wyła bez potrzeby w przypadku odłączenia akumulatora, To zasilanie, baterie by działało trzeba co jakiś czas wymienić Coś takiego jak na fotce szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 a gdzie ta syrenke szukać w jakiej okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Uaktywnij alarm przy otwartej masce silnika wciskając czujnik krańcowy maski a następnie puść tą krańcówkę i dowiesz się gdzie masz syrenkę jeśli oczywiście alarm Ci działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Alarm działa :-) musze zobaczyc gdzie ta syrena się znajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Podejrzewam, że powinna od razu zapikać jak będziesz chciał uzbroić alarm przy otwartej masce. Jeżeli to nie zadziała, to spróbuj to zrobić przy otwartych tylnych drzwiach (przy przednich centralny zamek się nie zamyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 27 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Tak znalazłem dzięki :-) pod maska lewa strona :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Z reguły po lewej stronie, tyle że w różnych miejscach, syrenki są montowane. Fajnie że mogłem i udało się pomóc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 27 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 a to Alarm jest Originaly przez serwis zakładany bo. nawet nie wiem? A auto kupiłem dopiero.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Po syrence wnioskuję, że dokładany. Nie wiem, czy QQ miały fabrycznie montowane alarmy. P.s. w tej pozycji co na zdjęciu awaryjne zasilanie syrenki jest odłączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 27 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 hmm dziwne Alarm działa wiec kluczyk musi być dobrze przekrecony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Będzie działał, ale (o ile masz w dobrej kondycji akumulatorek w syrence) to syrenka nie będzie "wyć" jak ktoś odłączy akumulator w samochodzie. Po to masz ten kluczyk, aby wyłączyć zasilanie awaryjne w syrence na czas odpięcia akumulatora. Nie mniej jednak jak syrenka ma kilka lat, to ta opcja może już nie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Będzie działał, ale (o ile masz w dobrej kondycji akumulatorek w syrence) to syrenka nie będzie "wyć" jak ktoś odłączy akumulator w samochodzie. Po to masz ten kluczyk, aby wyłączyć zasilanie awaryjne w syrence na czas odpięcia akumulatora. Nie mniej jednak jak syrenka ma kilka lat, to ta opcja może już nie działać. Dokładnie tak właśnie. Kolega kaarolek1 nie czyta dokładnie postów bo pisałem o tym już wcześniej. Kwestia przydatności kluczyka wyjdzie na jaw dopiero po odłączeniu akumulatora. Dopóki on jest podłączony sam alarm, jeśli jest sprawny, będzie działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi