colins Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Jednakże po zakupie samochodu z silnikiem 1.5 DCI nie mówcie nikomu, że taki kupiliście. Ja raz zdradziłem, że kupiłem QQ z kosiarką 1.2, to do dziś się ze mnie śmieją i wytykają palcami kręcąc w moim kierunku wymowne kółka po swoich łepetynach. Przywiązanie do jedynych słusznych marek (wg. niektórych ) jest straszne w naszym narodzie i chyba nie do wyplenienia. Lepiej więc chyba z nimi nie zadzierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Jednakże po zakupie samochodu z silnikiem 1.5 DCI nie mówcie nikomu, że taki kupiliście. Ja raz zdradziłem, że kupiłem QQ z kosiarką 1.2, to do dziś się ze mnie śmieją i wytykają palcami kręcąc w moim kierunku wymowne kółka po swoich łepetynach. Przywiązanie do jedynych słusznych marek (wg. niektórych ) jest straszne w naszym narodzie i chyba nie do wyplenienia. Lepiej więc chyba z nimi nie zadzierać. W mercedesie ,ten sam silnik nazywa się dumnie 1.5 CDI ,więc wystarczy na pytanie jaki silnik? Odpowiedzić 1.5 CDI marcedesa i "naród" szczęśliwy i po plecach poklepie. http://moto.pl/MotoPL/1,88389,16328359,Mercedes_GLA_z_silnikiem_Diesla_Renault.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 W sumie to jest myśl Manixio. Mercedes w dostawczy model Citan ładuje również kosiarkę 1.2 TCe i nazywa to auto tajemniczym kryptonimem Citan 112. Od dzisiaj też mówię, że mam silnik z Mercedesa 112. Ty to jednak masz łeb Manixio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Jak chłop ,przy "weekędzie" coś obali ,to mu się rozum rozjaśnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy82 Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 no to czas pomału na wymianę rozrządu. Zapomniałem tego napisać, rozrząd kpl. również wymieniony po zakupie . na każde tankowanie 250ml 2T LM1052 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Zapomniałem tego napisać, rozrząd kpl. również wymieniony po zakupie . na każde tankowanie 250ml 2T LM1052 Ja delikatnie ujmując ,nie jestem zwolennikiem lania oleju do dwusuwów . a już w takim stężeniu i tak często to nie wiem jak długo wytrzyma dpf(chyba go masz ?) ew.katalizator (który jest w moim silniku) Moim zdaniem dobre paliwo i co 5kkm dodatek np. STP do wtrysków i ew. co 2kkm dodatek do czyszczenia układu też np.,STP ,u mnie się sprawdza ,nigdy nie miałem problemów w relacji układ paliwowy/układ wtryskowy , a pomiary po 100kkm parametrów wykazały doskonały stan wtrysków i pompy.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy82 Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Ja delikatnie ujmując ,nie jestem zwolennikiem lania oleju do dwusuwów . a już w takim stężeniu i tak często to nie wiem jak długo wytrzyma dpf(chyba go masz ?) ew.katalizator (który jest w moim silniku) Moim zdaniem dobre paliwo i co 5kkm dodatek np. STP do wtrysków i ew. co 2kkm dodatek do czyszczenia układu też np.,STP ,u mnie się sprawdza ,nigdy nie miałem problemów w relacji układ paliwowy/układ wtryskowy , a pomiary po 100kkm parametrów wykazały doskonały stan wtrysków i pompy.) taka proporcja jest zalecana przy pojemności zbiornika 65L, dpf został usunięty. Dolewam 2T już od ok 10tys km, chodzi mi o wtryski i pompę. Paliwo w naszym kraju niestety nie należy do najczystszych. Poczytaj opinie o 2T również na forum Megane lub Scenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Czytałem i nie robią na mnie wrażenia,ot pobożne życzenia. Ale wolnoć Tomku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy82 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Czytałem i nie robią na mnie wrażenia,ot pobożne życzenia. Ale wolnoć Tomku... oczywiście, każdy sam decyduje. A tak z innej beczki, jaki masz obecny przebieg?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 oczywiście, każdy sam decyduje. A tak z innej beczki, jaki masz obecny przebieg?? 120kkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy82 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 120kkm jakie średnie spalanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 5.8 do 6.2 zimą.W trasie średnie to ok.4.0 przy 90/h, a 5.0 przy 120/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi