itanium Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Witam. Co może być przyczyną, że nie działa przycisk cntralnego zamka na kalpie w J10? Gdzie szukać przyczyny? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Kurcze , itanium trochę precyzji , chodzi Ci o zamek bagażnika ? Nie otwiera klapy czy nie zamyka się po uzbrojeniu alarmu i zaryglowaniu pozostałych drzwi ? Napisz trochę o objawach od kiedy lub po czym ,może po intensywnym myciu , bo może zamek "pyka" tylko się konektor zsunął ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itanium Opublikowano 27 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Kurcze , itanium trochę precyzji , chodzi Ci o zamek bagażnika ? Nie otwiera klapy czy nie zamyka się po uzbrojeniu alarmu i zaryglowaniu pozostałych drzwi ? Napisz trochę o objawach od kiedy lub po czym ,może po intensywnym myciu , bo może zamek "pyka" tylko się konektor zsunął ? Nie działa przycisk otwierania i zamykania zamka. Nie wiem co było przyczyną że przestał działać. Nie działa od jakiś 6 miesięcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Teraz pytanie , czy nie działa przycisk czy zamek również ? Trzeba by zdjąć czarną osłonę z klapy na około 8-10 spinek + śrubka(w zagłębieniu na rękę) i obadać multimetrem czy jest prąd na przycisku .? jeśli jest to dalej czemu zamek nie dostaje sygnału do odryglowania ? http://nissan4u.com/parts/qashqai/el_j10e/2007_11/type_14/body_back_door_and_rear_body/back_door_lock_and_handle/ już dokładnie nie pamiętam jak ta spinka wygląda , ale jakoś tak jak ze zdjęcia , lubią się urywać , więc lepiej zdjąć panel w ciepły dzień po uprzednim odwróceniu auta klapą do słońca by od ciepła uplastyczniły się . sztuka w ASO około 6 pln PS: jak otwierasz klapę jeśli przycisk nie działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Fergul, koledze chyba chodzi o przycisk do bezkluczykowego dostępu do auta. Piszę chyba, bo też za bardzo nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 No właśnie mało precyzyjnie to opisał co ma w garażu i problem też tak skromnie wyjaśnił , dlatego podrzuciłem mu rysunek z katalogu części i jeśli ma inaczej to odnajdzie swoją wersję auta zaczynając od strony głównej . Na tyle pomogłem co wydedukowałem z opisu, słowo klucz to "klapa" , gotowego rozwiązania problemu i diagnozy chyba nikt się nie podejmie ? *klapa = tylne drzwi bagażnika , inaczej mi nie wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 No właśnie. Pewnie jest coś nie tak z systemem dostępu bezkluczykowego. Oby to było coś z przyciskiem, a tak na prawdę tu może być wiele czynników: uszkodzona antena systemu, coś nie tak z modułem, instalacją (auto mogło być bite). Jak to piszą na innych forach: Nie jesteśmy wróżkami Itanium! Opisz dokładnie co jest nie tak i uzupełnij dokładnie Swój profil podając dokładny model QQ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itanium Opublikowano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 No właśnie. Pewnie jest coś nie tak z systemem dostępu bezkluczykowego. Oby to było coś z przyciskiem, a tak na prawdę tu może być wiele czynników: uszkodzona antena systemu, coś nie tak z modułem, instalacją (auto mogło być bite). Jak to piszą na innych forach: Nie jesteśmy wróżkami Itanium! Opisz dokładnie co jest nie tak i uzupełnij dokładnie Swój profil podając dokładny model QQ! Nie działa przycisk dostępu bezkluczykowego zlokalizowany na klapie bagażnik, nie mogę za pomocą tego przycisku otworzyć i zamknąć samochodu. Samochód bez kluczyka mogę otworzyć i zamknąć tylko za pomocą przycisków zlokalizowanych na przednich drzwiach, zamykają się wtedy wszystkie zamki zlokalizowane w drzwiach i klapie bagażnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Musisz dobrać się do klapy tak jak to opisał Kolega Fergul. Na początek podejrzewam, że konieczne będzie też zdemontowanie listwy, w której jest przycisk aby sprawdzić które przewody idą od niego (od środka klapy jest na kilku nakrętkach rozmiaru 8 albo 10). Najprawdopodobniej wszystkie połączenia (kostka) od przycisku będą w środku klapy, a nie w tej listwie, ale trzeba się dowiedzieć które to są przewody. Następnie rozepnij złącze i naciskając na przycisk sprawdź multimetrem czy zmieniają się wartości rezystancji. Jak tak, to przycisk jest sprawny i należy szukać dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.