Mariah Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Witam wszystkich, na forum jestem od dawna, ale to mój pierwszy post. Mam problem ze wskazaniem obrotomierza. Po włączeniu zapłonu wskazówka wędruje w okolice 500 obr/min i wydaje mi się, że w całym zakresie obrotów zawyża o tą wartość. Czy ktoś z was spotkał sie z czymś takim lub może wie gdzie mogę szukać przyczyny? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Zegary wyciągnąć trzeba. Gdzieś się zimne luty robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SieneK_68 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Witam wszystkich, na forum jestem od dawna, ale to mój pierwszy post. Mam problem ze wskazaniem obrotościomierza. Po włączeniu zaponu wskazówka wędruje w okolice 500 obr/min i wydaje mi się, że w całym zakresie obrotów zawyża o tą wartość. Czy ktoś z was spotkał sie z czymś takim lub może wie gdzie mogę szukać przyczyny? Pozdrawiam co prawda nie w terrano ale w fiacie uno tak miałem /zegary os wersji SX z obrotomierzem/ problemem był brak jednej z mas doprowadzonych do wskaźników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariah Opublikowano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Dzięki za odpowiedź. Czyli czeka mnie zabawa lutownicą. Może jutro się uda. Dam znać czy pacjent przeżył po zabiegu. Licznik rozłożyłem, wychodziło że nie ja pierwszy bo ślady kalafoni były na płytce obrotościomierza. Ale elektrycznie wszystko było ok. Naprawa szybka, przełożenie wskazówki na trzpieniu i działa jak powinno. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.