Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan 350Z wymiana popychaczy hydraulicznych zamiennik czy oryginał?

hollywood
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od jakiegoś czasu w aucie dzwonią mi popychacze, teraz dźwięk jest tak donośny, że postanowiłem skasować ten problem. Czy macie rozeznanie w temacie czy są jakieś sesnowne zamienniki od innych aut czy tylko oryginał wchodzi w grę? Popychacze hydrauliczne, tam są 24 sztuki i koszt ich zakupu wychodzi coś około 2000-2500 zł + koszty robocizny, zastanawiam się czy jest jakaś tańsza opcja pasująca idealnie z inngo auta?

Dzięki za za wszelkie informacje w temacie :)

Tez obstawiam panewki, oby tylko wal nie zostal przytarty. Z ciekawosci, jaki przebieg, co ile wymiana oleju i jaki zalewasz?

Ja na Twoim miejscy juz bym go nawet nie odpalal tylko laweta i warsztat

vq35 maja mechaniczne popychacze bez regulacji luzów - wymienia się je na innej wysokości.

Z reguły po dużym przebiegu i jeżdżąc na źle wystrojonym lpg, to luzy zaworowe się zmniejszają i silnik pracuje raczej ciszej jak głośniej a w dodatku może pracować nie na wszystkich cylindach :P

Jak cykanie/dudnienie słychać od góry to tłok uderza już w głowicę - czyli męski przypadek, w takim wypadku najszybciej i najtaniej jest wymienić silnik....

Panowie jezdze z tym cykaniem rok i jest spokój, nic się nie dzieje, cykanie mniej wiecej cały czas ma taki sam poziom dźwięku, im więcej daje gazu (im wyższe obroty) tym cykanie jest szybsze (więcej cyknięć na sekunde). Piszę cykanie bo to nie jest żadne dudnienie czy pukanie. Cyka jak cykady w Chorwacji :)  Albo popychacze sztywne, albo panewki+popychacze, albo tłok.

Mój "mechanik osobisty" rozebrał to i zdiagnozował że to popychacze do wymiany 24 sztuki, ale pewnie może się okazać że jak to wymienimy dalej cyka i będą jeszcze panewki do wymiany, życie. No nic wymienie te popychacze na oryginały (76zł/sztuka) i zobaczymy, no bo jakie lepsze wyjście?

Przebieg 100tys. (faktyczny), jaki olej nie pamiętam, sprawdze i dam znać, jezdze tylko na 98 i nie katuje auta, just cruisin.

Edytowane przez hollywood

a nie zdiagnozował np niedomykajacego zaworu albo odpiętego zamka na zaworze? ja swojego czasu miałem odpiety zamak na zaworze (cud ze to do silnika nie wpadło) a efektem bylo cykanie przy wchodzeniu i schodzeniu z obrotów

a nie zdiagnozował np niedomykajacego zaworu albo odpiętego zamka na zaworze? ja swojego czasu miałem odpiety zamak na zaworze (cud ze to do silnika nie wpadło) a efektem bylo cykanie przy wchodzeniu i schodzeniu z obrotów

o widzisz dziękuję za trafną uwagę, sprawdzimy to.

Sprawdza się luzy zaworowe i popychacze dobiera tak żeby odpowiednie one były...

Z zaworem hmmm nie spotkałem się z czymś takim ale najtańsza opcja by to była :D

ja ci powiem ciekawy mechanik     nie rozrużnia szklanki z samoregulatorem   od sztywnej szklanki 

VQ35 DE  NIE MA SAMOREGULATORÓW ZAWOROWYCH    SĄ SZTYWNE SZKLANKI   AMEN 

standartową przypadłością są natomiast wybite panewki  wtedy tłok udeża w głowice