Bydle Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Panowie potrzebuje namiar na firme ktora sprawdzi mi sterownik skrzyni AT z 350Z. Jak juz lezy rozebrana to chce odrazu zobaczyc czy napewno wszystko z nim jest ok ale trudno znalesc mi warsztat ktory ma mozliwosc sprawdzenia takiego typu sterownika. Ktos cos wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 stary ale co ty chcesz tam sprawdzac? jedyne co to mozesz podlaczyc consulta albo wyblyskac kody bledow i przeprowadzic diagnostyke... jezeli mialbys jakis problem ze sterownikiem lub skrzynia to mialbys checka AT... nieprzewidywalne zmiany biegow lub jazde na jednym biegu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 29 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Ja chce sprawdzic sterownik skrzyni, nie komputer czyli chce zrobic probe olejowa wiec nie wiem co mial by wyblyskac sterownik ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 a valve body? a no wlasnie widzisz cos tam wyblyska... jak zapewne wiesz przeplywem oleju w valve body steruje kilka selenoidow... i podczas takiej diagnostyki mozesz sobie sprawdzic czy kazdy dziala prawidlowo, sprawdzic czujnik predkosci turbiny, czuknik temperatury oleju i kilka innych rzeczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 29 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 A widzisz tego nie wiedzialem Ale jest jakas firma ktora sie tego podejmie znasz taka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 znam... "ASB Płocheć" zrobi ci wszystko z kazda skrzynią AT... tylko to są moje okolice..czyli Lublin... zastanawiam się tylko czy na wyrost kosztów sobie nie szukasz...ale rozumiem ze kochasz swoje auto i każde pieniądze na nie wyłożysz A są tacy co tylko czekają na takich klientów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 29 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Jak robie to chce to porządnie zrobić a po remoncie skrzynki tym bardziej nie sprzedam go szybko bo wiem co mam, mam nowy zawias, sworznie, laczniki, przekładnie końcówki, wahacze, hamulce zaciaki, tarcze itd. Wszystko po prostu nowe założone wciagu ostatnich 2 miesięcy i nawet dobrze nie jezdzone bo skrzynia padla więc bym był idiota jak bym go sprzedał teraz. Poza tym dla mnie to auto jest idealne, wygląda ślicznie i prowadzi się znakomicie tylko mocy moglo by mieć więcej więc napewno nie sprzedam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.